52 dingen die je buiten in de natuur kunt doen in jouw buurt!

20 januari 2021
Wat is er lekkerder dan even een frisse neus halen na al dat binnen zitten? In de natuur is er van alles te beleven. Bekijk 52 dingen die je buiten kunt doen!
We zitten deze dagen veel binnen met z'n allen. Gelukkig is de natuur er altijd om te ontdekken! Handig met de 52x naar buiten-kalender van Groen doet Goed.

Extra maatregelen in verband met het coronavirus
Let er uiteraard op dat je een rustig plekje opzoekt en voldoende afstand houdt!

Natuur in de buurt
Buiten kun je van alles doen en beleven, dat wist je natuurlijk allang. Elk seizoen is weer anders, eigenlijk is elke dag weer anders! De ene dag waait de wind bladeren van de bomen en de andere dag groeien de kikkervisjes uit tot echte kikkers.

Met de 52x naar buiten-kalender kun je elke week iets nieuws in de natuur doen. Iedere maand zijn er vier dingen die je buiten kunt doen. Past het niet de ene week, dan kan je het natuurlijk ook een week eerder of later doen. 

Er staan 52 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken. Gewoon in de tuin, in het park om de hoek, op het strand of in het bos. Wat je gedaan hebt van je lijst streep je af. De 52 x naar buiten kalender kun je nu downloaden!

Je kunt de meeste dingen alleen doen, maar het is natuurlijk nog veel leuker als je het samen doet. Leuk! Van een aantal activiteiten zijn ook Doekaarten gemaakt. Met deze kaarten is het nog makkelijker om vaker naar buiten te gaan.

Thuis
Maak een selfie of neem een mooie vondst mee als bewijs. Dan kan je er thuis nog wat moois van maken. Een steen beschilderen of een tak verwerken tot dromenvanger of zelfs pijl en boog. Veel plezier allemaal!

tips tijdens corona