• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Gooien met Verf | Getest door Kidsproof

1 april 2024
Wat is er nou leuker dan lekker kliederen met verf? Gooien met verf natuurlijk! En dat kan bij de Fabriek in Woerden. In hun kleurrijke atelier kun je helemaal losgaan met verf in alle kleuren, leer je verschillende technieken en komt de kunstenaar in je los.
Gooien met verf bij de Fabriek Woerden
Ken je de Fabriek Woerden al? Je vindt 'm vlakbij de Pretfabriek, de gezellige en populaire binnenspeeltuin. De Fabriek Woerden is een geweldige locatie voor originele (kinder)activiteiten. Eén van de activiteiten op de bovenverdieping is de workshop ‘Gooien met Verf’. Dit kan je boeken als familie-uitje, maar ook als kinderfeestje. Hoe tof is dat!

Atelier

Alleen al de aanblik van het atelier is geweldig. De verf zit al op de grond en op de muren. Je hoeft dus niet bang te zijn om te morsen of iets vies te maken. Het is duidelijk: hier kan alles!

In de kleedruimte liggen spatpakken voor volwassenen, niet voor kinderen. Maar van te voren was al gezegd dat we oude kleding aan moesten, dus daar hadden we rekening mee gehouden. Handig, er zijn oude schoenen te leen voor volwassenen én voor kinderen.Oefenen

We worden vriendelijk ontvangen door onze begeleidster. Zij gaat ons uitleggen wat we allemaal voor technieken kunnen gebruiken om een zo mooi mogelijk schilderij te maken. Van gooien met verf, strepen trekken, een marmer-effect creëren en stippelen met een afwas- of tandenborstel. Alles kan en alles is lekker creatief.

Na de uitleg kun je samen met je kids zelf aan de slag gaan. Je krijgt eerst een oefenpapier om alle technieken eens goed uit te proberen. Er zijn heel veel kleuren aanwezig dus ieder kan iets maken naar zijn eigen stijl of smaak. Natuurlijk kan je je kinderen helpen, maar eigenlijk zijn ze al snel zelf lekker aan de slag.Schilderen op doek

Ben je klaar met oefenen? Dan krijg je een doek voor je uiteindelijke kunstwerk. Maar ook hier hoef je je niet in te houden. Het schilderij mag op de grond of tegen de muur staan. Je mag gooien met de verf, het doek rondjes laten draaien in de lucht of gewoon het hele bekertje met verf er tegen aan gooien.

De kinderen gaan eerst helemaal los met alle kleuren en ook met druppelen en gooien. Uiteindelijk was het marmer-effect wel echt een favoriet. Eerst spuit je je favoriete kleurtjes in een bekertje en dan giet je die op je schilderij. Door samen het schilderij te bewegen loopt het marmer-effect over het hele doek. Prachtig!

Het hele proces duurde zo’n 1,5 uur. Daarna kunnen we trots onze schilderijen op het droogrek leggen. Over ongeveer een week zijn ze droog en kunnen we ze komen ophalen.


Leuk met kinderen!

Met deze manier van schilderen is de workshop geschikt voor jong en oud. Leuk om samen met je gezin te doen en er zo iets moois van te maken voor thuis of als cadeau voor opa of oma. Of als een origineel kinderfeestje waarin ieder kind trots met zijn eigen creatieve kunstwerk naar huis gaat.

Gooien met verf kan al vanaf 4 personen. Kinderen komen altijd onder begeleiding en moeten zelf voor oude kleding zorgen. De begeleiding tijdens de workshop vonden we heel goed en vooral fijn dat er veel tips en voorbeelden werden gegeven voordat we gingen starten. Zo was er bij iedereen meteen inspiratie voor een eigen schilderij.

De workshop ‘Gooien met Verf’ is dus echt een aanrader als gezinsuitje. Zeker als je een keer iets anders wilt doen. En wie weet ontdek je een nieuwe hobby.Praktische info Gooien met Verf

Deze leuke activiteit kun je doen bij de Fabriek Woerden. Let op, reserveer vooraf!
Je kunt Gooien met Verf boeken als familie-uitje of als kinderfeestje. Naast deze creatieve workshop kun je hier ook kiezen voor Golf in the Dark en de Escaperoom ‘Gascape’.

Adres:
Fabriek Woerden
Oostzee 8
3446 CH WoerdenKlik voor meer info over het aanbod door naar de site via de roze button!

Kidsproofblogger Marjolein woont samen met haar man en twee kinderen in Woerden. Stil zitten kan ze niet, ze gaat er dan ook graag opuit met het gezin. Er is altijd iets leuks te doen! Het liefst zoeken ze de buitenlucht op en gaan ze naar speeltuinen of op avontuurlijke wandelingen. Kidsproof gebruikt ze voor de laatste tips en de leukste plekjes die te bezoeken zijn!  Naar de website