TOP 11 Herfstvakantie uitjes met kinderen

1 oktober 2020
Op zoek naar leuke herfstvakantie-uitjes met je kinderen in deze corona-tijd? Bekijk de allerleukste tips (onze top 11) in regio Utrecht op Kidsproof! Zo maak je er met het hele gezin een top herfstvakantie van.
De allerleukste herfstvakantie-uitjes met kinderen
Leuke dingen doen in de herfstvakantie die coronaproof zijn? In de herfstvakantie zijn er in Utrecht (maar ook in De Bilt, Zeist, Nieuwegein en Houten) superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georaganiseerd. Bekijk onze 11 allerleukste tips voor herfstvakantie-uitjes!

Top 11 Herfstvakantie-uitjes in regio Utrecht met kinderen - coronaproof


1. Een enorme bomentuin van 58 voetbalvelden groot! Bezoek deze herfstvakantie het Nationaal Bomenmuseum in Doorn. T/m 25 oktober bewonder je hier de keramiekexpositie 'Ode aan de natuur'. Hier zijn bijna 50 prachtige kunstwerken te zien! Na afloop staan de boomhut van Max en de grote natuurspeeltuin klaar om te worden ontdekt.2. Geniet in de herfstvakantie bij Museum Speelklok van het muzikale voorleessprookje 'Pinokkio'. Het eeuwenoude sprookje wordt in een nieuw jasje gestoken. Laat je verwonderen door een spannend verhaal vol magie over een houten pop die tot leven komt!3. Nu bij De Vrijstaat: de interactieve expo Pet's Shop. Speelgoed weggooien? Pet niet gezien! Al jaren verzamelt hij gebruikte spullen. Bewonder zijn expositie van 3 oktober t/m 6 december en ontdek in de werkplaats hoe je zelf speelgoed kunt transformeren tot een next level! 

4. Zak op een herfstachtige dag lekker onderuit in je bioscoopstoel met een leuke film bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Breng een bezoekje aan deze megabioscoop en geniet van superleuke kinder- en familiefilms!

5. Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Doe mee met de camo-speurtocht of stap in de mini-tank of mini-jeep. Ook staan er buiten stoere militaire voertuigen om van dichtbij te bekijken!6. Ontdek Kasteel de Haar van 10 t/m 25 oktober tijdens een van de drie te gekke gratis speurtochten. Ga op zoek naar alle echte en fantasiedieren tijdens de ZOO-k speurtocht of kom alles te weten over het kasteel bij de speciale kijktocht!

7. Ga samen met Eefje Eekhoorn op pad tijdens de speciale herfstspeurtocht en ontdek wat er in de herfst in de Botanische Tuinen te beleven valt! Beklim de Rotstuin als een eekhoorn, leer fluiten op een eikendopje, speel samen natuurmemory en nog veel meer. Een leuke speur- en doetocht voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

8. De bieb is zoveel meer dan alleen boeken. Zo zijn er de hele herfstvakantie heel veel leuke herfstactiviteiten te doen op verschillende locaties van Bibliotheek Utrecht. Kom snel naar de bieb voor de leukste familievoorstellingen, workshops en Cinekid on Tour!

9. Ze zijn er weer: De Herfststukjes! Bloedstollende avonturen, aangrijpende verhalen, grappige liedjes en verloren dingen. De mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie van vr 18 t/m zo 25 oktober in Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Aan de Slinger en Stadsschouwburg Utrecht. Wees erbij!10. Wroahh! Dit herfstvakantie uitje is voor echte dino fans. Huiver bij brullende T-Rexen en de Brachiosaurus en de andere levensechte, bewegende dino’s. Bij World of Dinos is t/m 25 oktober de grootste dino expo van Europa te zien in. Helemaal leuk! Ga met 20% Kidsproofkorting naar World of Dinos 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Dat is een goede deal!

11. De sterren lijken zo ver weg, maar met de enorme telescopen van Sonnenborgh komen ze heel dichtbij! Met een Museumbezoek Plus krijg je precies te zien hoe de telescopen werken en kun je de zon misschien wel spotten! In de herfstvakantie zijn er ook extra veel Kinderkijkavonden. Beklim de trappen naar de koepels en kijk door de telescopen naar de sterren. Met spannende, interactieve kinderlezing!

Wil je jullie vakantie-uitje gezellig afsluiten met een lekker drankje of een hapje eten? Bekijk dan ons overzicht met kindvriendelijke restaurants in Utrecht.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk al onze tips voor herfstvakantie-uitjes in de Uitagenda.

Fijne herfstvakantie!

TOP 10 leuke herfstvakantie uitjes Utrecht