• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Intocht Sinterklaas regio Utrecht

17 oktober 2023
2023 - De intocht van Sinterklaas met de boot in Utrecht is voor veel kinderen een van de hoogtepunten van het het jaar. Ook in 2023 zal de Sint de kinderen met een bezoekje vereren, en niet alleen in Utrecht, maar ook de kinderen van De Bilt, Bilthoven, Zeist, Maarssen, Houten, Den Dolder en meer bezoekt hij. Vaak neemt hij zijn trouwe paardje mee. Wil jij weten wanneer je de Sint waar kan verwelkomen? We hebben het voor je op een rijtje gezet!
Sinterklaas intochten Utrecht

Sinterklaasintocht in en om Utrecht in 2023

Sinterklaas en zijn Pieten worden ieder jaar met grootse intochten welkom geheten in en om Utrecht! Wij verzamelen alle info over de Sinterklaasoptochten voor je zodat je niets hoeft te missen. Wij hebben zo'n zin in alle gezelligheid die bij de sinterklaastijd hoort!

Houd de blog in de gaten, we zullen 'm regelmatig aanvullen!

Naast de intochten wordt er nog veel meer leuks georganiseerd rondom de verjaardag van de goedheiligman. Bekijk onze tips voor leuke sinterklaasactiviteiten en sinterklaasuitjes!

Zaterdag 18 november 2023: Sinterklaas komt aan in Nederland
De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2023 in Gorinchem. Heerlijk om met warme chocomel en speculaas op TV naar dit spektakel te kijken.

Intocht Sinterklaas Utrecht 2017

Natuurlijk willen we hem daarna ook in levende lijve zien! Kom daarvoor naar een van onderstaande feestelijke intochten! Niet alle info hierover is al beschikbaar, maar wij zitten er 'bovenop' en zullen onderstaand overzicht zo compleet mogelijk en up-to-date houden. Heb je zelf een leuke tip? Fijn als je dat ons via Facebook wilt laten weten of ons een mailtje (utrecht@kidsproof.nl) stuurt!


Intocht Zeist 2023
In het gezellige centrum van Zeist zullen Sinterklaas en zijn grote gevolg bestaande uit vele pieten, lakeien, diverse orkesten en leuke auto's op 18 november hun rondje door de straten doen. Welk verhaal speelt er dit jaar? Welke Bekende Nederlander doet ditmaal zijn bijdrage? Houd de website in de gaten voor meer informatie en de hele route.

Intocht Maarssen 2023
Ook in Maarssen arriveert Sinterklaas op 18 november 2023! Om 13.00 uur vaart hij met zijn pieten over de Vecht door de bruggen. Rond 13.30 uur komen ze aan op Goudestein en maken ze per koets een tocht door het dorp! Kom je Sinterklaas ook een handje geven?

Intocht Utrecht Centrum 2023
Sinterklaas komt zondag 19 november 2023 naar Utrecht! Een hoogtepunt voor vele kinderen. Wie komt de sint verwelkomen? De boottocht is jaarlijks een groot spektakel waana de Sint ook te zien is bij de Weerdsluis of op het Domplein!

Intocht Oog in Al 2023
De Sinterklaasintocht vindt in deze Utrechtse wijk plaats op zaterdag 25 november 2023. Sinterklaas zet vanaf zijn pakjesboot voet aan wal bij de kade aan de Kanaalweg, ter hoogte van de Cereolfabriek. Daarna maken Sint en z'n Pieten een feestelijke tocht door de wijk. 

intocht Sinterklaas 2017 utrecht

Intocht IJsselstein 2023
Sinterklaas komt op 25 november 2023 aan in IJsselstein. Vanaf het Hazenveld volgt een route door de binnenstad, waar hij bij het Historisch Stadhuis volgens traditie de sleutel van de stad in ontvangst zal nemen. Dit jaar is ook Glutenvrije Piet aanwezig.

Intocht De Bilt 2023
Op zaterdag 25 november 2023 is de intocht in de gemeente De Bilt. Hij wordt weer met open armen ontvangen op Jagtlust. Kinderen kunnen hem daar bezoeken en hun tekening inleveren voor de tekenwedstrijd. Uiteraard zal dit jaar een muzikaal tintje niet ontbreken om er een geweldig Sinterklaasfeest van te maken. 

Intocht Houten 2023
Op zaterdag 25 november komt de goedheiligman met de pakjesboot naar Houten! Om 10.00 uur wordt Pakjesboot 63 verwacht aan de Schonauwenseweg. Daarna zal Sinterklaas met zijn gevolg door Houten trekken, van Castellum via het Oude Dorp naar Het Rond. Plan Piet verwacht hier om 14.15 uur te zijn.

Intocht Vianen 2023
Natuurlijk komt Sint ook de kinderen in Vianen met een bezoekje verblijden! Hij arriveert op zaterdag 25 november in Vianen. Meer info volgt!

Intocht Vleuten 2022 - NOG NIET UP TO DATE
In Vleuten vindt de Sinterklaasintocht plaats op zaterdag 19 november. Vanaf 10:45 zal er al vrolijke Sinterklaas- en feestmuziek te horen zijn. De intocht start om 11:00 uur vanaf Parkhof over de Pastoor Ohllaan en de Sint en zijn Pieten rijden een rondje ‘ramblas’ winkelcentrum via de Dorpsstraat naar het Dorpsplein. De Pieten halen uiteraard weer allerlei capriolen uit en de Sint begroet onderweg iedereen vriendelijk. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden!

Intocht Den Dolder 2023
De kinderen in Den Dolder kunnen de Sint op zaterdag 25 november verwelkomen. Hij komt samen met zijn Pieten om 11.00 uur aan op het pleintje voor Werring & Schuler. Na de intocht, nemen de Sint en zijn Pieten alle tijd voor een handje een foto en neemt hij heel graag een mooie tekening in ontvangst! Daarna zal de Sint en zijn Pieten, een gezellig bezoekje brengen aan de winkeliers.

Intocht De Meern 2022 - NOG NIET UP TO DATE
Sint en zijn Pieten zullen De Meern waarschijnlijk binnenvaren op zaterdag 19 november. 

Er zijn ook heel veel leuke evenementen en activiteiten rondom Sinterklaas. Denk aan films en leuke (poppen)theater voorstellingen. Ook het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent is iedere jaar een groot succes.

Heeft Sinterklaas je hulp gevraagd bij het kopen van kadootjes? We hebben alle leuke kinderwinkels in en om Utrecht voor je op een rijtje gezet. Handig!

Veel Sinterklaasplezier!

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!