• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Getest: Kinderspoor in Museum Hoge Woerd

6 mei 2024
Kinderspoor is een spannende speurtocht in Museum Hoge Woerd. Kidsproofblogger Floor ging op vrijdagmiddag naar het castellum om samen met haar kinderen en een paar vriendinnetjes te gaan speuren. Is het ze gelukt om de code te kraken? Lees alles over hun leuke uitje!
Kinderspoor in Museum Hoge Woerd
Wij konden niet wachten om het spoor te volgen dat voor ons was uitgezet! De speurtocht neemt je mee in het verhaal van archeoloog Bastiaan Baggerman. Hij heeft stiekem allerlei spullen in het museum verstopt, kriskras door elkaar. Aan de speurders de taak om de objecten te vinden en weer goed te ordenen. Welk voorwerp hoort bij welke tijd?

Kinderspoor Museum Hoge Woerd

Tijd raden
Met een ouderwetse koffer doorkruisten wij het museum op zoek naar kijkgaten met opgegraven spullen. Pasten de spullen in het museum bij de objecten in onze koffer? En klopte ons gevoel uit welke tijd het kwam? Komt de dobbelsteen uit de Moderne Tijd? Of dobbelden ze ook al in de Middeleeuwen of zelfs in de Romeinse Tijd? Door de puzzelstukjes van de verschillende tijdperken erbij te leggen, kom je erachter.

Kinderspoor Museum Hoge Woerd

Kraak de code!
De speurtocht is niet alleen erg leuk, maar ook echt informatief. Door letterlijk en figuurlijk puzzelstukjes in elkaar te zetten kun je uiteindelijk de code van de kluis kraken en een beloning in ontvangst nemen.

https://www.kidsproof.nl/Utrecht/eropuit/Boerendoolhof/maisdoolhof-de-meern-eu

Interactief
Door met je mobiele telefoon een code te scannen neemt Bastiaan Baggerman je online mee in zijn verhaal. Er zijn uitlegfilmpjes én bij iedere vondst kan je een bijbehorend filmpje bekijken. Met de koffer met objecten en puzzelstukjes duik je het museum in en volg je zijn instructies op. Enorm interactief dus! Als het wat te snel gaat, heb je altijd nog de handige folder waarin alles rustig is terug te lezen én de route staat aangegeven.

Kinderspoor Museum Hoge Woerd

Voor wie?
Wij hadden kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar mee. De kleinere kinderen konden meezoeken naar de kijkgaten, maar vanaf 7 jaar kunnen ze echt actief meedoen en meedenken. Ook is het advies om voordat je begint eerst alles goed door te nemen. Door met een klein groepje te gaan, 4 tot 5 personen, kun je in alle rust door het museum struinen. Je bent makkelijk zo’n 2 uur bezig. Nadien kun je lekker wat drinken in het Castellum Café om nog eens na te praten over alle ontdekkingen.

Kinderspoor Museum Hoge Woerd

Mening van de kinderen
De kids waren razend enthousiast. Ze waren erg gemotiveerd om alle kijkgaten te ontdekken en vonden het ook leuk om te merken dat voorwerpen soms al uit een ver verleden kwamen. Toen ze de code eenmaal hadden gevonden, konden ze niet wachten om naar de kluis te gaan. Ook volgens hen zeker dus een tip om deze zomervakantie heen te gaan!

Praktisch
Het Kinderspoor is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, maar zeker bedoeld voor de hele familie. De ontdekkingstocht bevat diverse elementen die voor alle leeftijden leuk en geschikt zijn! Advies: doe het Kinderspoor met maximaal 6 personen. Ben je met een grotere groep? Dan kun je voor twee koffers kiezen.

Klik voor meer info over Kinderspoor in Museum Hoge Woerd door naar de site via de roze button!

Kinderspoor Museum Hoge Woerd

Kidsproofblogger Floor woont samen met haar man Marc en twee kinderen Bram en Roos in Vleuten. Ze is altijd op zoek naar regionale uitjes en tipt de leukste graag via Kidsproof. Naar de website