Top 5 Kindvriendelijke restaurants

21 april 2023
Kindvriendelijke restaurants zijn ideaal! Bekijk onze top 5 in Utrecht. Ken jij deze plekjes om uit eten te gaan met je kinderen al? Hieronder vind je de allerleukste!
Top 5 kindvriendelijke restaurants in Utrecht
Houd je van lekker uit eten gaan ook samen met je kids? Utrecht heeft steeds meer leuke en kindvriendelijke restaurantjes. En dan bedoelen wij restaurants met een speciale kinderkaart of een lekker kindermenu.

Ook worden wij heel blij van een grote kast vol met leuke kinderspelletjes. Of zelfs een aparte kinderhoek waar de kids even lekker kunnen spelen als zij hun bord leeg hebben maar jij nog even rustig wilt genieten van je wijntje.

Voor kinderen die graag dicht bij hun ouders blijven is het ook heel fijn als er wat boekjes liggen die je mee naar je tafeltje kunt nemen. Tip: neem zelf een boekje of wat teken- en knutselspullen mee. Als je kinderen het gezellig hebben geniet je zelf immers ook het meeste van je etentje.

Kindvriendelijke restaurants Utrecht
Loft 88

Alle restaurants in en om Utrecht waar je met je kinderen uit eten kan gaan hebben we voor je op een rijtje gezet. Van kindvriendelijke pannenkoekenboerderij tot 'all you can eat' restaurant en van 'a la carte' restaurant tot biologisch eetcafe. Uit eten gaan met kinderen is namelijk pas echt genieten als je de goede adresjes weet. Zin gekregen om met je kroost uit eten te gaan? Kijk op het complete overzicht van leuke kindvriendelijke restaurants voor kinderen in Utrecht en plan een gezellig etentje!

Top 5 meest kindvriendelijke restaurants in Utrecht

Hieronder de 5 meest favoriete adresjes van de redactie om met je kinderen naartoe te gaan:

Loft 88

Een heerlijke plek aan de rand van de stad Utrecht! Je kunt bij Loft 88 lunchen, borrelen en dineren. Er staan staan lekkere en gezonde gerechten voor de kinderen op het menu. Zomers kun je chillen op het grote terras terwijl de kinderen buiten spelen. En 's winters zit je knus binnen bij de openhaard. Ze organiseren regelmatig kidsactiviteiten zoals knutselen of koekjes bakken. Een heel kindvriendelijk restaurant!

Buurten

Bij Buurten in de Cereolfabriek is het de hele dag gezellig. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds vind je hier ouders met kinderen. De industriele look zorgt voor een hele speciale sfeer. Het grote en zonnige terras is in de zomermaanden een heerlijk plekje. Echt een kindvriendelijk restaurant. Leuk, combineer Buurten met een bezoekje aan Park Oog in Al!

Theehuis Rhijnauwen

Wie is er niet dol op pannenkoeken? En ze smaken extra lekker na een heerlijke wandeling in het mooie natuurgebied van Rhijnauwen. Eet je liever iets anders? Op de kaart vind je ook volop andere gerechten. De grote speeltuin direct naast het terras is voor de kinderen een feestje. Met recht een kindvriendelijk restaurant. Tip: huur een kano en kom al peddelend naar dit prachtige plekje!

Fort aan de Klop

Met alle natuur om je heen zou je hier bijna vergeten dat je in de stad bent. Een ideale plek dus om tot rust te komen en lekker iets te eten en drinken. Op het fort hangt een relaxt, festivalachtig sfeertje. In de winter zit je warm verscholen in de gezellige nissen van de brasserie. Lekker kletsen of samen spelletjes spelen. Bij mooi weer kun je heerlijk zitten op het prachtige terras van dit kindvriendelijke restaurant terwijl de kinderen zich uitleven op het grote grasveld. Echt een bijzonder plekje in Utrecht!

Restaurant Jozef

Echt een top plekje om met je kinderen naartoe te gaan! Je vindt Jozef midden in het centrum voor Utrecht. Een perfecte hotspot om te eindigen na het shoppen. Er is een mooie speelhoek en voor de oudere kinderen zijn er leuke spelletjes. Op de kaart staat ook van alles voor kids; van een sneetje brood met pindakaas, tot yoghurt met huisgemaakte granola en kipnuggets met frites. Ook dit restaurant vinden wij dus echt kindvriendelijk!

Eet smakelijk!


Top 5 kindvriendelijke adressen Utrecht
Fort aan de Klop