• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Superleuke lente- en paasknutsels!

22 maart 2023
Heerlijk, in de lente samen met je kinderen knutselen! Op zoek naar lenteknutsels en paasknutsels die makkelijk zelf te maken zijn? Bekijk onze voorbeelden en ideetjes, inspiratie genoeg om zelf aan de knutsel te gaan!

Lente- en Paasknutsels voor kinderen


Paaskuiken met echte veren

Knutsel eenvoudig een paaskuiken met echte veertjes. Met twee wasknijpers kun je het kuikentje makkelijk laten staan. Gezellig voor op de paastafel tijdens de brunch.

 

Paashaasje van ijsstokjes

Wij knutselen graag met ijsstokjes. Je kunt er alles mee maken. Dus ook een paashaasje. Met gekleurd papier en wiebeloogjes heb je in no-time een vrolijk haasje gemaakt. En met mijn voorbeeld konden de kinderen het eenvoudig zelf maken. 

 

Kuikentje uit het ei

En deze klassieker blijft ook grappig om zelf te maken. Groot of klein, in een wit of in een gekleurd paasei... er zijn tal van mogelijkheden voor dit gezellige kuikentje.


Lammetje schilderen met vingerverf

Een lammetje schilderen lijkt misschien moeilijker dan het is. Doe de witte plakaatverf op een schoteltje en laat je kind met zijn vingertje mooie wollen stipjes zetten en voor je het weet heb je een prachtig lammetje gestipt!
Houdt jouw kind niet van verf aan z'n vingers? Pak dan een dopje van een melkpak of andere fles en stempel eenvoudig met het dopje in de verf en dan op je papier.

Schminkvoorbeelden voor Pasen

En natuurlijk willen mijn meisjes elk jaar wel een schmink-snuit met Pasen. Ook hier hebben we al veel varianten van. Maar het haasje en de kuikens blijven toch ook vaak wel favoriet. Wil je eens wat anders? Laat dan eens lieveheersbeestjes op je gezicht schminken!


Lammetjes knutselen van wol

Hoe maak je ook alweer een pompon? Nou heel eenvoudig! Dat doe je door uit karton twee cirkels te knippen met een gat in het midden (het formaat van de cirkel bepaalt hoe groot je pompoen wordt). Leg de cirkels op elkaar en bind de draad er met een knoopje omheen vast. Daarna wikkel je de wol om de cirkel heen, tot je geen karton meer ziet. Hoe dikker je wikkelt, des te dikker wordt je pompoen.

Ben je klaar met wikkelen? Steek dan ergens de onderste punt van een schaar tussen de twee cirkels in. Houd je duim stevig op de wol in het gat en knip alle wikkelingen door. Goed vasthouden hoor, want alle draadjes zitten nu los.

Neem nu een nieuwe draad en trek die tussen de twee cirkels door. Trek stevig aan en knoop vast. Je pompoentje is nu klaar.Bloem knutselen

Een bloem knutselen kan op heel veel verschillende manieren. Wij hebben een eenvoudig voorbeeld voor de kleinste knutselaars onder ons. Knip van een wit papier mooie lange stroken. Op een groen vel papier doe je een kloddertje lijm en start vanuit hier om alle uiteinden van de witte strookjes hier op vast te lijmen. Als je klaar bent knip je van geel papier een mooi hart van de bloem en plak je dat als laatste in het midden. En klaar is je Margriet!


Vlinder op je vinger

Hoe leuk is het om de vlinders weer te zien fladderen! Maar ze zijn er niet altijd. Dus knutsel je eigen fladdervlinder en vlieg er zelf mee door je tuin! Vouw een gekleurd papier dubbel en knip mooie vleugels. Als je het papier openklapt zie je dat de vlinder mooi symetrisch is. Versier de vleugels met mooie figuurtjes en knip in zijn lijfje twee gleufjes zodat de vinger van je kind en door past. Prik je vinger er in en vliegen maar....


Vogel in zijn nestje

Je kunt ook heel goed knutselen met de vondsten uit de natuur. In het bos of zelfs in je eigen tuin vind je vaak mooie takjes, bloemetjes en blaadjes om mooie dingen van te maken. Knutsel bijvoorbeeld een mooi vogelnestje met alle losse takjes en blaadjes. Van papier maak je dan een mooi vogeltje om er te wonen.Knutsel een schattig kuikentje van een pompon

Met Pasen hebben we altijd leuke kuikentjes en andere versieringen op de ontbijttafel staan. Wat is nou leuker dan zo'n kuikentje zelf te maken voor dit feestelijke ontbijt! Maak een pompon zoals we hebben uitgelegd hierboven bij het lammetje, of maak een lief klein kuikentje. Met vrolijke wiebeloogjes bepaal je de voorkant. Aan die kant maak je van oranje ijzerdraadjes ook eenvoudig zijn voetjes en een snaveltje!Groene vingers


Zijn jouw kinderen gek op zaadjes en plantjes? Dan is het leuk om zelf je eigen bloempotjes te knutselen. We hebben twee leuke voorbeelden.

Bloempotje knutselen van een lege fles
Wat heb je nodig: een lege fles en wiebeloogjes. Van een rood bolletje of een rood stukje papier waar je een cirkeltje van knipt maak je een gezellige dopneus. Plant je plantje (of zaadjes) in de fles en zie hoe zijn haar gaat groeien! Het resultaat: je eigen moestuinbakje!


Van blik tot bloempot

Ook kun je heel gemakkelijk van een blikje (bijvoorbeeld een oud blikje tonijn) een potje knutselen. Met wasknijpers kun je dit potje gezellig pimpen. Zo maak je gemakkelijk je eigen plantenbak van wasknijpers. Houd je van kleur? Verf dan elke wasknijper in een ander kleurtje!Veel plezier!