Lente bij Castellum Hoge Woerd

18 april 2023
Superveel activiteiten bij Castellum Hoge Woerd! Ga mee op avontuur bij het peuter en kleuter theaterfestival Uk&Puk bij Podium Hoge Woerd. Kijk hoe de schapen van Steede Hoge Woerd hun winterjas uitdoen bij het Schaapsscheerdersfeest. Of stap binnen in de wondere wereld van de Romeinse tijd bij Museum Hoge Woerd!
Castellum Hoge Woerd is een moderne herbouw van een 2000 jaar oud Romeins fort en tegenwoordig dé plek waar cultuur, natuur en historie op een unieke manier samenkomen. Er is altijd van alles te doen bij het Castellum Hoge Woerd, maar in deze meivakantie zijn er extra activiteiten. 

Uk&Puk Festival
Ga je mee op avontuur? Theater Kikker en Podium Hoge Woerd presenteren op zaterdag 29 en zondag 30 april de vijfde editie van het superleuke peuter en kleuter theaterfestival!Bij Uk&Puk Festival zie je het tofste theater en dolle dansvoorstellingen. En ook daaromheen is veel leuks te beleven, zoals het Pieterpeuterpad om te voelen en bekijken. Spring op je (loop)fiets en stap in de magische wereld van Uk&Puk.



Schaapscheerdersfeest
De schapen van Steede Hoge Woerd mogen hun winterjas uitdoen! Schaapscheerder Boyd komt ze op zondag 30 april scheren en dat wordt een groot feest.Kinderen kunnen hun haar laten invlechten met schapenwol en worden geschminkt. Voor de mannen is er de Peaky Blinders barbier. Ook geweldig, werk samen aan een wolkunstwerk!



Soldaten op wacht
Bij Museum Hoge Woerd komt de geschiedenis tot leven: op zondag 23 april openen echte Romeinse soldaten de wachttoren!Verder kun je in de meivakantie zelf een soldatentraining ondergaan, experimenteren met archeologische proefjes of een tijdreis maken door middel van VR-brillen.



Veel plezier! Naar de website