• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x prachtige pluktuinen in Utrecht!

1 juni 2023
Pluktuinen zijn razend populair! Niets leukers ook dan zelf je bloemen uitzoeken en plukken. Vanaf juni/ juli staan er weer een hele hoop bloemen in bloei. Bewonder de bijzondere exemplaren bij deze locaties en pluk een prachtig boeketje voor thuis!
Prachtige bloemen pluktuinen in Utrecht!

Pluktuinen in Utrecht: Bloemen en groenten

Bloemen, wie is er niet gek op! Pluk ze zelf in een van deze mooie pluktuinen in en om Utrecht. Bij sommige tuinen kun je ook verse groenten kopen. Bekijk onze favoriete adresjes!

Let op: check voor vertrek altijd de actuele openingstijden! Natuurproducten zijn vaak afhankelijk van het weer.

Steck
Aan de rand van Overvecht vind je Steck! Dit tuincentrum staat niet alleen bomvol met planten en bloemen, er is ook genoeg te doen voor kids: neem vooral eens een kijkje bij het gratis mäisdoolhof, tunneltjesbos en de kleurrijke pluktuin! In de maanden juli t/m oktober is de 'Glitter Gladiool' geopend. Een echt feestje voor de kids om hun boeketje bloemen zelf bij elkaar te verzamelen.Merwede Pluktuin
Ga vrolijk het voorjaar in met een bezoek aan de Merwede Pluktuin. De tuin is te vinden op de kop van het gebied waar de komende jaren de nieuwe stadswijk Merwede wordt gebouwd en is dan ook een kennismaking met de toekomstige wijk. Rust lekker uit op een van de picknickbankjes en dan naar huis met een zelfgeplukte bos bloemen uit de pop-up pluktuin!

Landgoed Bredius
Een historische moes- en pluktuin op het prachtige Landgoed Bredius. Door een tuin aan te leggen, met groenten, bessengaarden en sierbloemen kon een deel van het oude landgoed in de tijd van de familie Bredius terugkeren. Je kunt hier je eigen bosje bloemen of bakje met bessen komen plukken, of wat van de verse groenten meenemen. AgnesKruiden
Een kruidentuin, een bloemenpluktuin en een theetuin in de zomer; voor ieder wat wils. Op dit stuk land van AgnesKruiden worden op biologische wijze kruiden voor theemelanges gemaakt. Verder worden er af en toe Open dagen met speciale kinderactiviteiten georganiseerd en kunnen de kids hun eigen boeketje samenstellen in de prachtige biologische pluktuin!

Biologische groentetuin
Verse, heerlijke en biologische producten in de tuin van Cor en Gery. In deze groentetuin worden heerlijke biologische groenten verbouwd. Wat dacht je van verse komkommers, rode bieten, sperciebonen of snijbonen? Vanaf half juli tot oktober vind je ook kleurige Dahlia's in de tuin. Kom langs, pluk en ga naar huis met een paar prachtige exemplaren!

Bloemen pluktuinen Utrecht

Amelishof

Tuinderij Amelis’Hof is een 18e eeuwse moestuin van circa 1 hectare groot! Vanaf mei tot november kun je terecht in de de tuinwinkel in het bos voor de verse biologische groenten, fruit en kruiden. Verspreid over de tuinderij groeien meer dan 150 soorten bloemen. Loop samen met je kinderen lekker rond tussen de bloembedden en knip je ideale veldboeket bij elkaar in de bloempluktuin.

Utrecht Natuurlijk
Een bloemetje hier, een bloemetje daar en zo heb je ineens een prachtig boeketje klaar! Van korenbloemen tot dahlia's, op verschillende locaties van Utrecht Natuurlijk staan mooie exemplaren klaar om geplukt te worden. Maak deze zomer een rondje met je schaar en zoek de mooiste bloemetjes bij elkaar.

Geniet ervan!

Bloemen pluktuinen Utrecht