4x sfeervolle winterwandelingen

20 december 2022
De wintermaanden zijn een mooi moment om eropuit te gaan. Van een klein ommetje tot lange tochten, niets fijner dan een frisse neus halen en de benen strekken. Ook in de winter. Elk seizoen ontdek je namelijk nieuwe dingen. Bijvoorbeeld heel pittoreske middeleeuwse steden of dorpen. Bekijk de wandelroutes die RoutesinUtrecht op een rijtje heeft gezet!
Laat je verrassen door onderstaande wandelroutes. Trek je wandelschoenen aan en gaan!

Wandelroute langs grachten
2,6 km
De Utrechtse grachten met hun werven en werfkelders zijn uniek in de wereld. Vroeger belangrijk voor het vervoer van spullen door de stad, nu zijn ze heerlijk om langs te struinen én aan te schuiven voor een warme kop chocomelk. In deze periode zijn de historische grachten extra sfeervol!



Fotoroute Amersfoort
2,6 km
Voor de fotografen in spe is dit een must do wandelroute. Trek wat warms aan, neem je camera of telefoon mee en ga op pad. Je komt langs de mooiste plekjes van misschien wel de meest fotogenieke stad van Nederland: Amersfoort. En vergeet jezelf niet ook op de foto te zetten.



Route rondom Rhenen
9 km
Wel even doorstappen deze route, maar daarom extra leuk voor de wat oudere kinderen. Wandel door de straten van Rhenen, over de Laarsenberg en door de stadsbossen. Vergeet niet om van het uitzicht over de uiterwaarden te genieten. Na deze 9 kilometer lange wandeling heb je wel een warme chocomelk verdiend!



Verken Vreeswijk
5 km
Rondje Schippersdorp is een dorpswandeling en wat voor een. Door middel van QR-codes op wandelborden onderweg kom je van alles te weten over de geschiedenis van dit dorp, dat terug gaat tot zelfs de 9e eeuw. Verder wandel je langs een fort, een haven en gezellige cafés om even op te warmen.



Meer wandelen
Krijgen jullie geen genoeg van mooie winterwandelingen? Bekijk meer toffe wandelroutes en struinrondjes van RoutesinUtrecht voor een verfrissend uitje!



Veel plezier! Naar de website