Leuke feestjes in de natuurTerug naar het overzicht

Het Natuurkwartier heeft veel buitenfeestjes, van een watersafari tot een expeditie in de natuur.

Ken je het Natuurkwartier in Nieuwegein al? Hier is echt van alles te ontdekken, zowel binnen als buiten. Je vindt er de leuke Kinderboerderij IJsselstee, het Milieu Educatie Centrum en de Natuurspeeltuin.

Ook je verjaardag hier vieren is echt een feestje! Hieronder zie je de natuurfeestjes die Natuurkwartier aanbiedt. Maar ze hebben nog veel meer leuke feestjes, zoals bijvoorbeeld een knutselfeestje.


Natuurfeestjes

Ga je mee op natuurontdekkingstocht? (4 t/m 6 jaar)
Speuren naar diersporen en muizenholletjes. Dwars door de struiken op zoek naar mooie en spannende dingen. De schatten kun je verzamelen in een doosje dat je mee naar huis mag nemen. Of maak jij liever een mooi natuur-schilderijtje? Dat kan ook! Ontdek ook de schatkist met een natuur-kadootje voor elk kind. Wat een verrassing!

Watersafari (7 t/m 12 jaar)
Op pad met schepnet, bakken, loeppotjes en zoekkaarten. Op verschillende plekken worden kleine waterbeestjes geschept, zoals de spinnende watertor, bootsmannetje, waterschorpioen, kokerjuffer, watermijt, poelslak en rode rivierkreeft. Super cool!

Overleven in de natuur (8 t/m 12 jaar)
Kan jij overleven in de natuur? Sluipen en struinen door de struiken, op zoek naar sporen van dieren. Ga zonder aansteker een vuurtje maken met vuurstenen en met een vuurboog. Je mag zelf ook een vuur maken! Als je honger hebt kun je wilde eetbare planten proeven…. Durf jij het aan?

Natuurfeestje in het donker (8 t/m 12 jaar)
Super spannend: als het donker is zonder zaklantaarn de natuur in. Wat is het dat je daar hoort kraken? Misschien kun je uilen oproepen of met een batdetector vleermuizen horen. Als het helder is kun je de sterrenhemel bewonderen en de Grote Beer zien.

Klik voor meer info over deze leuke natuurfeestjes door naar de website via de roze button!

Natuurkwartier

Geinoord
3432 PE Nieuwegein
Openingstijden Klik voor meer info door naar de website via de roze button. Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ontdek deze supergrote bomentuin!

Ontdek deze supergrote bomentuin!

Een enorme bomentuin, een coole boomhut, een speeltuin en de prachtigste bomen vind je in dit levende bomentheater.

Kom naar het Nationaal Bomenmuseum en maak een reis door de wereld van de bomen!

Naar het Bomenmuseum