10x sportieve clubjes in Zuid-Limburg

6 maart 2022
Wil jouw kind graag lekker bewegen en tegelijkertijd leuke leeftijdsgenoten ontmoeten? In Zuid-Limburg zijn genoeg leuke clubjes te vinden waar kinderen al hun energie kwijt kunnen. Wij hebben onze 10 favoriete sportieve verenigingen op een rijtje gezet!
Hoe fijn is het voor kinderen om na een lange schooldag even lekker los te gaan? Door bij een vereniging te gaan leert een kind niet alleen de techniek van een nieuwe sport, er zijn vaak ook veel andere kinderen om lekker mee te ravotten! Misschien spreekt een van deze clubjes jouw kind wel aan!

Kinderyoga Maastricht

Bij Kinderyoga Maastricht zijn kinderen actief bezig, terwijl ze tegelijkertijd tot rust komen. Kinderyoga is speciaal aangepast aan de belevingswereld van kinderen. Het maakt ze meer bewust van zichzelf, en van hun lichaam, adem, gevoelsleven en omgeving. Tijdens individuele en oefeningen met anderen leren kinderen te vertrouwen op zichzelf en elkaar.

Ponyclub Maastricht

Speciaal voor echte paardenliefhebbers: paardrijlessen bij Ponyclub Maastricht. Tijdens een les leren kinderen het paard te verzorgen, het grondwerk en de techniek van het rijden. Wat is het toch heerlijk om samen het bos in te trekken! Leer het paard kennen en aanvoelen en bouw een echte vriendschap op.

Ski- en snowboardles SnowWorld

Heeft de wintersport weer veel te kort geduurd, zoek je juist een goede voorbereiding voor een vakantie in de bergen of heb je gewoon zin in een dagje in de sneeuw? SnowWorld Landgraaf is het hele jaar geopend voor een wintersport in eigen land! Kinderen kunnen meedoen aan proeflessen, een privéles of een speciale Ouder & Kind snowboardles om de fijne kneepjes van het vak te leren. En voor echte liefhebbers is er zelfs een skicursus!Mosaqua

Ter land, ter lucht of ... in de zee! Subtropische Zwemparadijs Mosaqua is echt een feestje voor kinderen. Naast vrij zwemmen kunnen kinderen hier ook gaan voor hun ABC! Gediplomeerde zwemonderwijzers geven op een kindvriendelijke manier les, waarin ontdekkend alle zwemdiploma's kunnen worden binnengespleept. Ook tof voor andere zwemvaardigheidsdiploma's!

Voetbalclub VV Scharn 

Heb jij een thuis een voetbalfan zitten die niet kan wachten om in de voetsporen van Ronaldo te treden? In de voetbalteams van VV Scharn Maastricht kunnen kinderen een hoop ervaring opdoen en hun voetbalvaardigheden verbeteren. Kinderen kunnen zich uitleven op het veld en samen met hun team de tegenstanders een poepie laten ruiken!

Jumpscool Jumpsquare Kerkrade

Een enorme ruimte vol trampolines is voor veel kinderen een droom. Tijdens Jumpscool kunnen kinderen het enorme park ontdekken gedurende 10 speciale trampolinelessen! Er zijn 3 niveau's waarin je kunt leren jumpen. Level gehaald? Dan ontvang je een gaaf Jumpscool diploma voor het behaalde level. Leer je de coolste stunts en tricks van de Jumpmasters in Kerkrade!Boulderlessen Sittard

Lekker klimmen en klauteren zonder touw. Akelig? Nee hoor! Dikke valmatten onder de routes zorgen voor je veiligheid. Boulderen is een snel groeiend onderdeel van de klimsport. De klimroutes zijn eigenlijk puzzels die je op moet lossen met kracht, denkwerk en techniek. Tijdens de boulderlessen bij Graviton Bouldergym kun je klimmen op je eigen niveau, onder begeleiding van je trainers.

Club Pellikaan Maastricht

Bij Club Pellikaan in Maastricht kunnen kinderen naar hartenlust bewegen, spelen en sporten! Terwijl ouders meedoen aan een groepsles of genieten van de saune, vermaken de kinderen zich in de Kidsclub. Met knutselwerkjes, verkleedpartijtjes en de zandbak is er genoeg te doen. De allerkleinsten kunnen heerlijk tot rust komen en voor de oudere kids is er een hoek met sportieve spelcomputers.

Monkey Moves Maastricht

Speciaal voor kinderen die continu willen bewegen of vol energie zitten: Monkey Moves Maastricht! Hier heb je dreumesgym, peutergym, kleutergym en sportkeuze lessen voor basisschoolkinderen met een unieke multisport methode. Apekoppies leren hier de basis van goed bewegen en kunnen een echte eigen sportkeuze te maken door 11 sporten per seizoen te leren!Zwem ABC Stein

Bij het Steinerbos in Stein zijn er volop mogelijkheden om het felbegeerde zwemdiploma te behalen. Van drijven op de rug en de rug- en buikslag tot onder water zwemmen, van de kant afduiken en nog veel meer, je leert het allemaal. Elke week worden de vorderingen bijgehouden en wordt er gekeken of kinderen al kunnen afzwemmen en doorkunnen naar het volgende diploma zwemmen.

Veel sportplezier!