icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Châlet D'n ObservantTerug naar het overzicht

Heerlijk wat drinken en eten bij infocentrum Châlet D'n Observant en genieten van de natuur.
In het Infocentrum Châlet D'n Observant kun je je uitgebreid laten informeren over de transformatie van het ENCI-gebied. Tevens beschikt het over een mooie binnen locatie, in de winter periode heerlijk verwarmd door een houtkachel en een uniek terras dat gedeeltelijk overdekt is. Binnen of buiten op het terras kan je genieten van een heerlijke kop koffie met Belgische vlaai of een fris drankje. Er is een kleine kaart met huisgemaakte gerechten. Ze doen niet aan allergenen, maar dan is het wel mogelijk om je eigengebrachte etenswaar daar te nuttigen mits je een drankje besteld.

Pompen met je voet bij de audiozuil...
Op het buitenterras van het Infocentrum staat een audiozuil. Door met je voet op de pomp te drukken, kun je luisteren naar het verhaal over de cementbereiding. Het verhaal is ingesproken door een ENCI-werknemer die op persoonlijke wijze een leuk verhaal brengt en daarin ook terugblikt naar hoe het er vroeger bij ENCI aan toeging.

Bij het informatiecentrum kun je fantastische rondleidingen door de ENCI-groeve boeken met een gids. Er zijn gratis wandelroutes te verkrijgen, kinderen kunnen zoeken naar fossielen, leer over de geschiedenis, ga vissen on de visvijver (kost je € 6,= per dagdeel en visvijver is geopend van 15 februari t/m 15 november), en er zijn diverse liveoptredens gedurende het jaar.

Het infocentrum is open op vrijdag- zaterdag - zondag van 11.00 - 18.00 uur en op woensdag en donderdag van 12.00 - 17.00 uur.

Bereikbaarheid
Je kunt het infocentrum bereiken via de Lage Kanaaldijk in Maastricht. Sla rechtsaf voorbij het bord 'Châlet D'n Observant'.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

Tip: neem ook regelmatig een kijkje op onze uitagenda-pagina en vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Châlet d'n Observant - Bie dur Lei

Lage Kanaaldijk 117
Maastricht
Openingstijden Vrijdag t/m zondag van 11.00 - 18.00 uur
Woensdag en donderdag van 12.00 - 17.00 uur
Prijs Zie website voor meer informatie Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Uitgelicht

Meivakantie

Meivakantie

Niks leukers dan vakantie hebben! Genieten van zon, veel buitenspelen en op gepaste wijze er lekker even op uit gaan. Lees onze tips voor een toffe mei-vakantie!

toffe meivakantie tips