Beleef de mijn!Terug naar het overzicht

C-mine expeditie is een uniek belevingsparcours, dat al je zintuigen zal prikkelen.
Deze avontuurlijke tocht bij de C-mine Expeditie dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen.

C-mine expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien.

In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond.

Je kan de mijn ook virtueel bezoeken. Zet een helm op je hoofd én .... word terug geflitst naar de hoogdagen van de actieve mijn in de jaren 50.

Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder ‘grote’ waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte. Als je niet van hoogtes houdt, blijf dan gerust met beide voeten stevig op de grond. Geniet gewoon van het weidse gevoel op het prachtig gerenoveerde plein.


FAMILIESPEL
Met het leuke gezinsspel 'Waar is Cyriel de Krekel?' duik je samen onder in de gangen van C-mine expeditie. Gewapend met een expeditieriem en - boekje ga je met het hele gezin op zoektocht en kom je te weten wie Cyriel is en wat hij in de mijn van Winterslag uitspookt. Ontrafel het mysterie en wie weet ontvang je wel een medaille als aandenken aan deze bijzondere tocht.

Het spel kan gespeeld worden tijdens de openingsuren van C-mine expeditie en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het expeditieboekje bevat extra knutselpagina's om thuis nog mee aan de slag te gaan.

Prijs
Gezinsprijs (2 volwassenen en 2 kids): € 28,00
Kinderen tot 6 jaar: € 4,00
Kinderen tussen 6 en 18 jaar: € 8,00

Toegang C-mine expeditie en het 'mijn-expeditieboekje'.


Voor nog meer informatie ga je naar de website toe via de roze websitebutton.

TIP: Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof clubjespagina!

C-mine Expeditie

Evence Coppeelaan 91
3600 Genk
Openingstijden Open: dinsdag t/m zondag: dagelijks van 10 tot 17 uur

Gesloten op:
Maandagen, behalve als dit een feestdag is (in dat geval open van 13 tot 17 uur)
18 oktober t.e.m. 6 november 2019 (Wondergrond)
25 december 2019 (Kerstmis) en 1 januari 2020 (Nieuwjaar)
Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstmarkten

Kerstmarkten

Wat is december toch een gezellige, maar oh zo drukke maand! Overal in Nederland verschijnen weer betoverende winterwonderlandjes, glanzende ijsbanen en knusse kerstmarkten. Wij hebben ze allemaal voor je verzameld in onze blog!

Wat is er allemaal te beleven deze kerst?