Kalksteengroeve ENCI-gebiedTerug naar het overzicht

Ontdek deze indrukwekkende kalksteengroeve in Maastricht.
Altijd al eens een indrukwekkende kalksteengroeve willen ontdekken? Ga dan eens op avontuur in het ENCI-gebied nabij de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Het ENCI-gebied is een prachtige plek om te wandelen, vissen, hardlopen, fietsen of gewoon te genieten van alle mooie planten en dieren die het gebied te bieden heeft. Geniet op je eigen manier van het prachtige landschap.

Ook leuk is om met je kinderen op fossielen zoektocht te gaan!

Het is een prachtig gebied tussen de rivieren de Jeker en de Maas in Zuid-Limburg. Je kunt er een prachtige wandeling maken door de groeve. Vanaf het uitzichtplatform aan de Luikerweg kunnen bezoekers via de trap in de ENCI-groeve afdalen. Via een wandelpad word je een stukje door een oud gangenstelsel geleid. Het pad loopt via de kalkgraslanden, waterplas 'Onder D'n Olifant', Bistro Hoffmanni en de overgangszone naar Châlet D’n Observant aan de andere kant van de groeve. . 

Let op: honden zijn niet toegestaan vanwege de aanwezige schapen en geiten in de groeve en de groeve is vanwege de hoogteverschillen niet toegankelijk voor minder-validen.

Kopje koffie
In de groeve kun je een kopje koffie drinken bij Bistro HoffmannI of bij Châlet D'n Observant.

Bereikbaarheid
De groeve is bereikbaar via de trap: bereikbaar via de Luikerweg in Maastricht. Parkeer je auto op de parkeerplaats 'Het oog van Sint-Pieter' (betaald parkeren sinds 1 april 2018. Kosten: eerste twee uur 0,20 EUR per uur, daarna 1,40 EUR per uur en 6 EUR per voor de hele dag). Van hieruit is het een klein halfuurtje wandelen naar de trap.

De groeve is ook bereikbaar via de Lage Kanaaldijk: volg op de Lage Kanaaldijk de bordjes 'D'n Observant'. Bij Châlet D'n Observant is een ruime parkeergelegenheid beschikbaar.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

Tip: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof kinderfeestjespagina en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

ENCI-gebied

Lage Kanaaldijk 115
Maastricht
Openingstijden Tot september dagelijks van 08.00 – 20.00 uur
Van 1 september tot 1 april dagelijks van 09.00 – 17.00 uur
Prijs Gratis toegankelijk Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker lang weekend met Pinksteren

Lekker lang weekend met Pinksteren

Heerlijke vrije dagen om even helemaal tot rust te komen of dagen waarbij je lekker op pad gaat en ontdekt wat Zuid-Limburg allemaal voor leuks te bieden heeft! Wij hebben weer een lijstje met supertoffe tips klaarstaan! Buiten de deur en lekker thuis. Maak er een paar mooie dagen van met je gezin!

Pinkstertinspiratie!