Kijktocht voor het gezinTerug naar het overzicht

Ontdek de tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ op een speelse manier met de KIJKTOCHT.
Het Gallo-Romeins Museum biedt vanaf deze krokusvakantie een nieuwe kijktocht aan voor families met kinderen. Op een speelse manier ontdekken ze een tiental boeiende voorwerpen uit de vaste collectie. Bij aankomst in het museum krijgen de deelnemers een mooi vormgegeven boekje. Daarmee trekken ze op verkenning in de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’. Die vertelt hoe de levenswijze van de mens veranderde doorheen de tijd.

Zoek de fout
De kinderen worden uitgedaagd om extra grondig te kijken naar een tiental voorwerpen: een vuurstenen vuistbijl, een aardewerken potje, een gouden munt, … Merken ze de verschillen op tussen de échte stukken en de gemanipuleerde foto’s in het boekje? De (groot)ouders beschikken over de correcte oplossingen. Zo worden ze betrokken bij de kijktocht en kunnen ze hun (klein)kinderen op weg helpen met tips. Na afloop krijgen alle deelnemers een vel met stickers van de onderzochte voorwerpen mee naar huis. Wedden dat de herinnering aan hun bezoek zo nog een poosje blijft ‘hangen’?

Er is een versie voor beginnende speurders en een voor meer ervaren speurneuzen. Dat maakt de kijktocht geschikt voor families met kinderen tussen pakweg 5 en 12 jaar oud.

An Christiaens, schepen van Cultuur: “Met deze kijktocht kan je het verre verleden samen met je kinderen op een laagdrempelige manier ontdekken. Het maakt een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum tot een speelse ervaring.”

Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren: “Het Gallo-Romeins Museum biedt deze fijne kijktocht ook aan in het Frans. Hiermee hopen we nog meer families met kinderen uit Brussel en de regio rond Luik te verwelkomen.” De kijktocht is vanaf nu het hele jaar door beschikbaar.

Deelname is inbegrepen in de toegangsprijs.

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Wij verzamelen de leukste uitjes voor je in Zuid-Limburg! Check de rubriek Eropuit!

Gallo-Romeins Museum

Kielenstraat 15
3700 Tongeren
Openingstijden 10:00 tot 18:00 uur Prijs de Kijktocht zit in de entreeprijs inbegrepen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstmarkten

Kerstmarkten

Wat is december toch een gezellige, maar oh zo drukke maand! Overal in Nederland verschijnen weer betoverende winterwonderlandjes, glanzende ijsbanen en knusse kerstmarkten. Wij hebben ze allemaal voor je verzameld in onze blog!

Wat is er allemaal te beleven deze kerst?