Land van Kalk voor kinderenTerug naar het overzicht

Eropuit met het gezin in het Land van Kalk! Speuren, sporen en spelen: wat een toffe kinderactiviteiten!

Speuren, sporen en spelen: het Land van Kalk is superleuk voor kids! Ga bijvoorbeeld op zoek naar haaien en dassen tijdens de NatuurSafari, maak een rit met de stoom- of dieseltrein van de Miljoenenlijn of ga wandelen met ezels bij Hof Kricheleberg. Hieronder een aantal toffe uitjes voor kids!

Doe-het-zelf Safari
Met deze safari kunnen kids en volwassenen volop speuren in het Land van Kalk. Kun jij alles vinden op de zoekkaarten van deze safari? Een uitdagende manier om meer te leren over dit gebied: de Kunradersteen, het landschap en een stukje geschiedenis. Het beginpunt is het Bernardusplein in Ubachsberg.

Ezelwandeling
Een bijzondere wandeling door het Land van Kalk maak je met twee of vier ezels van Hof Kricheleberg in Bocholtz. Wandelen met ezels brengt je tot rust. Het kalme tempo van de ezel werkt onthaastend, dus je hebt alle tijd om te genieten van de natuur! 

Koeknuffelen
Wat komt er allemaal kijken bij het houden van gezonde koeien? Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om te weten wat een koe is en wat een koe doet. Bij Het Loeigoed in Simpelveld leer je spelenderwijs de koe-signalen kennen door een koe te knuffelen.

Natuursafari voor kinderen
Deze ontdekkingstocht langs sporen, insecten, fossielen en Kunradersteen is speciaal voor kleine speurneuzen t/m 12 jaar.
Pas op: op deze safari vind je misschien wel sporen van haaien! Echt waar, want Land van Kalk was vroeger een tropische zee. Maar ook dieren van nu, zoals dassen en padden, laten overal hun sporen achter. Zoek jij mee?

De Miljoenenlijn
Stap in voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd.

Verder kun je ook heerlijk wandelen en fietsen in het Land van Kalk met de kinderen! 

Bekijk alle toffe activiteiten via de roze button!

TIP: heb je al in onze Uitagenda gekeken, voor nog meer activiteiten in Zuid-Limburg?

Land van Kalk


Openingstijden Zie website voor specifieke activiteiten Prijs Zie website voor specifieke activiteiten Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toffe kinderfeestjes in Zuid-Limburg!

Toffe kinderfeestjes in Zuid-Limburg!

Binnenkort een verjaardag op de planning?

Wij hebben de leukste kinderfeestjes voor je op een rijtje gezet. Stoere-, meiden-, sportieve-, creatieve-, actieve- en nog veel meer partijtjes!

Check hier alle kinderfeestjes