Sint-PietersbergTerug naar het overzicht

Ontdek deze prachtige berg met al wat het te bieden heeft in Maastricht.
De Sint-Pietersberg is eigenlijk een heuvel, maar ze noemen het een berg. Zo voelt het ook als je hier bent. Dit zuidelijkste stukje Nederland gelegen tussen Maastricht en België is haast on-Nederlands mooi. De zeldzame kalkhellingen en het unieke microklimaat maken het gebied tot een uniek vlinder-, oehoe-, vleermuis- en plantenparadijs. Op de kop van de berg ligt het Fort Sint Pieter, een indrukwekkend verdedigingswerk voor de stad Maastricht. De gidsen laten je hier de geschiedenis herbeleven. Op de top van het fort heb je een geweldig uitzicht op Maastricht en op het Maasdal rondom je. Natuurmonumenten is sinds 1995 de trotse beheerder van dit unieke natuurgebied.

Magistraal uitkijkpunt over de groeve en de omgeving de Sint-Pietersberg. Het uitkijkpunt is altijd toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De trap naar het groeve gebied telt 215 treden. Deze trap met toegang tot de groeve is van 1 september tot 1 april geopend van 9.00 tot 17.00 uur en van
1 april tot 1 september van 8.00 tot 20.00 uur. Op de trap en in de groeve zijn honden niet toegestaan.

Het heeft de prachtige wandelroutes die je door de mooitse natuurdelen voert en soms ontmoet je de herder met zijn kudde.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

Tip: check onze kidsproof uitagenda regelmatig en meld je aan voor onze nieuwsbrief dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Natuurmonumenten

Luikerweg 80
6212 NH Maastricht
Openingstijden Zie website voor meer informatie Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaasactiviteiten

Sinterklaasactiviteiten

Wat een spannende maar oh zo leuke tijd is Sinterklaas voor de kindjes. Wij hebben er zin in!

In onze Uitagenda vind je de tofste tips voor deze sinterklaasperiode. Maak er een mooie tijd van, veel plezier!

De leukste sint-tips!