SteenmannetjespadTerug naar het overzicht

Steenmannetjes wijzen je de kortste weg naar de top van de oude steenkoolberg in Genk!
De kortste weg naar de top
Aan de terril van Waterschei, rechts van het hoofdgebouw van Thor Park, Thor Central, wijzen Steenmannetjes of steenstapels van basaltstenen je de kortste weg naar de top van de oude steenkoolberg.

Op een route van 2 km om precies te zijn. Iedereen is ze wel eens tegengekomen tijdens de wandeling, ergens plots en onverwacht, een verrassing waar je zelf aan móét meewerken. Probeer maar eens te weerstaan aan de verleiding zelf steenmannetjes te maken, het is onmogelijk! 

Draag zelf jouw steentje bij. Het eindpunt van de wandeling is een adembenemend uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen. Eenmaal boven kan je op adem komen terwijl je geniet van het prachtig groen uitzicht over het mijnterrein.

Laat je je liever op een interactieve manier leiden naar de top van de terril? Steentje, een fictief Steenmannetje maakt je wandeling interessanter met tips en weetjes over erfgoed en natuur onderweg.

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie!

TIP: Bekijk onze Uitagenda voor de leukste uitjes in Zuid-Limburg!

Visit Genk

C-mine 10
3600 Genk
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen!

Vakantiekampen!

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen.

Voorproefje? In deze nieuwe blog vind je een aantal toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting.

Bekijk onze nieuwe blog