• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Top 8x de lekkerste ijssalons rondom Zwolle

10 juni 2024
Lekker weer, zonnetje erbij! Een ijsje halen is áltijd feest! Wij zochten voor jou dé kidsproof topadresjes op. De mooiste terrasjes en de leukste plekjes, zodat jij er ook lekker bij zit. Uiteraard allemaal in en om Zwolle!
De lekkerste IJssalons in en om Zwolle

Nieuw! IJscuypje Zwolle

Ambachtelijk en vers ijs, dat is waar zij van IJscuypje in geloven.Na vestigingen in en rondom Amsterdam heeft Zwolle nu ook een ijswinkel van IJscuypje. De ijssalon zit tegenover het Klooster in Assendorperstraat.

Ijscuypje Zwolle


Duurzame IJssalon Lutteke Zwolle

Lutteke is dé groene ijssalon van Zwolle. Gedreven door een passie voor een betere toekomst en voor het smaakvolste ijs heeft Wim de deuren van Lutteke in juni 2021 geopend.

IJssalong Lutteke


IJssalon Talamini Zwolle

Talamini in Zwolle is een zeer smaakvol en zonnig ingerichte ijssalon waar je naast een heerlijk ijsje, ook gezellig kunt eten en loungen met een Italiaans focaccia-broodje. Goed om te weten! Al het fruit ijs is allergenen vrij, heeft geen gluten en lactose!

Talamini Zwolle


IJssalon Salute Zwolle

Salute bereidt elke dag vers Italiaans schepijs in meer dan 40 smaken. Daarnaast hebben ze elke week een "limited edition" zoals caramel-zeezout, Limoncello, Rabarber en nog veel meer bijzondere ijssmaken! Fijne van deze plek is dat, dat je naast hun eigen terras, ook even van je ijsje kunt smullen aan de gracht!

Salute Zwolle


IJscowd Hattem

Bij ijsboerderij IJscowd in Hattem kan je samen met de kids het hele jaar terecht voor heerlijk ambachtelijk roomijs en mooie streekproducten.Voor het maken van het ijs gebruiken zij verse melk van hun koeien op de boerderij. 
Nu je er toch bent, de kids kunnen even heerlijk spelen en kijkje nemen bij de boederij dieren!

IJscowd HattemIJssalon Tutti Gelati Hattem

Wat maakt het ijs van Tutti Gelati zo bijzonder? De perfecte smaak door het gebruik van ingrediënten die altijd puur en vers zijn. Proef Italië in de sfeer van Hattem. Het zijn hun producten die door de perfecte smaak zorgen voor een onvergetelijke sensatie op de markt in Hattem tussen de prachtige historische panden!


IJssalon Ekkelenkamp

Op drukke zomerse dagen trekt heel (toeristisch) Ommen en omgeving uit voor een heerlijk soft- of schepijsje van Ekkelenkamp. Niet zo gek want de ijsjes van ijssalon Ekkelenkamp zijn een van de lekkerste ijsjes uit de hele regio. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept. De ijssalon is daarnaast één van de grootste ijssalons van heel Nederland.

IJs vreugdehoeve Zwolle


De Vreugdehoeve Zwolle

Kids kunnen bij de schaapjes kijken en met het mooie weer een heerlijk ambachtelijk ijsje halen bij de Vreugdehoeve. Hun ijs wordt gemaakt van biologische, volle schapenmelk. Doordat het vetpercentage in schapenmelk hoog is, is er verder weinig room nodig om heerlijk romige ijs te maken.Voor de verschillende smaken gebruiken zij graag pure ingrediënten, en dus geen smaakpasta’s. Groot terras en de kinderen kunnen fijn spelen in de speelweide! met schommels, spinrgkussen, glijbaan, zandbak en nog veel meer leuks! 


TIP! ben je opzoek naar een leuke plek om je kids te spelen of lekker ergens uit-eten te gaan, check al onze rubrieken op Kidsproof Zwolle! Naar de website