Natuurlijke speeleilandTerug naar het overzicht

Een natuurlijk speeleiland in Frankhuis Stadshagen. Vol leuke uitdagingen en plezier!
Hebben jullie dit natuurlijke speeleiland al ontdekt? Het is ligt verscholen in de Broderiestraat en onze kids vinden hem onwijs tof!

Het speeleiland wordt geheel omgeven door water en ontsloten via de Broderiestraat. Vanuit deze entree is er zicht over het eiland richting het water. Een tweede entree tot het eiland wordt gevormd door een evenwichtsparcours over het water.

Ook is er betonpad door de speelplek heen gelegd. “Op deze manier is de speelplek ook toegankelijk voor kinderen en ouders met een beperking of voor kids die lekker willen fietsen of met loopfietsje willen.


Speelbulten

Op het eiland liggen twee speelbulten. De eerste bult is 80 centimeter hoog. Hier kan omheen worden gelopen naar de andere zijde van het eiland. De tweede bult is 100 centimeter hoog, hierover loopt een rolstoeltoegankelijk betonpad. Van deze bult kan worden afgeklommen via een stenen parcours. Een andere mogelijkheid is om de bult via het pad af te dalen. Hier kom je uit bij een strandje. 


Waterpomp

Om het eiland loopt een plasberm van 1,5 meter breed waar het water maximaal 40 centimeter diep is. Op het strandje staat een waterpomp met goten en watertafel. Vanaf dit punt loopt een betonnen ‘spoor’ door het zand. Deze vormt een speeluitdaging voor rolstoelers en is daarnaast ook een speelaanleiding voor kinderen. In het zand liggen boomstammen als klimuitdaging. Langs het zandvlak staan twee banken in de vorm van uitgezaagde boomstammen. Op de uiterste hoek van het speeleiland ligt een vissteigertje deze is ook toegankelijk voor rolstoelers.

Natuurlijk Speeleiland

Broderiestraat
Nieuw Frankhuis
Prijs Gratis Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!