Molecaten RuiterdagTerug naar het overzicht

zaterdag 14 oktober
Paardenliefhebbers maak een wandeling met de kids en kom eten bij de foodtrucks op landgoed Molecaten
Op zaterdag 14 oktober doen bijna 200 eventingruiters en hun paarden mee aan crosscountry van de Molecaten Ruiterdag op het gelijknamige landgoed in Hattem. Het is een route van ruim drie kilometer, met zo’n 30 hindernissen door de prachtige bossen.

Bezoekers zijn van harte welkom om het crosscountry traject te wandelen. Sommige stukken in het bos zijn normaal gesproken niet toegankelijk en speciaal voor dit evenement opengesteld. Kom ook zeker een kijkje te nemen op het terrein bij het oude natuurzwembad ‘De Watermulder’ aan de Randweg. Speciaal voor de Molecaten Ruiterdag is hier ‘Hattem Playa’ ingericht, een promodorp met verschillende foodtrucks. Het zwembad is onderdeel van een spectaculaire waterhindernis. Toeschouwers kunnen hier genieten van de paardensport en gezellig een hapje of drankje nuttigen bij een van de vele horecapunten op dit terrein.

Kids playa
De allerjongste bezoekers kunnen de hele dag terecht bij ‘Kids Playa’. Dit afgebakende terrein is een nieuwe onderdeel van ‘Hattem Playa’ en bevat een springkussen, schmincken, mini cross baan met stokpaarden en andere toffe kinderactiviteiten, verzorgd door het animatieteam van hoofdsponsor Molecaten Campings & Vakantieparken.

Gratis toegang
De Molecaten Ruiterdag is gratis toegankelijk. Ook honden zijn welkom, mits aangelijnd. Voor het parkeren van auto’s van bezoekers aan de Eliselaan vraagt de organisatie een kleine bijdrage. Kom daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets.

Voor de kinderen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd.

Molencaten


Hattem
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Dé Sinterklaas Wijkintochten in en om Zwolle

Dé Sinterklaas Wijkintochten in en om Zwolle

Grote intocht gemist of nog een keer Sinterklaas verwelkomen? Ontdek hier de lijst met sint intochten in de wijk!

Ontdek ze hier!