MEIVAKANTIE! Dit zijn leuke eropuittips

25 april 2024
Hebben jullie al plannen gemaakt voor de meivakantie? Met onderstaande tips voor Koningsdag én voor toffe uitjes in de vakantie hebben jullie in ieder geval genoeg te kiezen. Dat belooft een topvakantie te worden! Veel plezier!
Zóveel leuke activiteiten in de meivakantie in en om Rotterdam!
Gave voorstellingen

Sprookjesmusical

Het beroemde verhaal van het meisje met het lange haar in een iets ander jasje! Beleef op vrijdag 3 mei een sprookjesachtige middag met betoverende liedjes en veel humor bij Rapunzel de Musical (4+) in Theater De Willem. Met verkleedwedstrijd én meet&greet.
Laat je betoveren >>

Theater in Zuid

Te gekke jeugdvoorstellingen in Theater Zuidplein deze vakantie! Check het leuke peuteruurtje Hap uit je bed (3+), het humoristische De stille kletsmajoor (3+), het muzikale Anansi de spin (4+) en de vrolijke Vakantieshow van Ernst, Bobbie en de rest (4+).
Bekijk ze hier >>


Jaaa, naar het museum! 



Vakantie in de Kunsthal

Ga met de leuke Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling Sylvie Fleury. Yes to All. Maak met illustrator Mark Jansen een fantasiedier en ga aan de slag in het KunsthalLAB. En komen jullie ook samen een beeldverhaal maken bij See you later, Illustrator! in de Kunsthal?
Zoveel leuks te doen! >>

Architectuureluurs

Architect voor 1 dag worden? Ga op 1 mei naar FamilieFest: Architectuureluurs in het Nieuwe Instituut. Bouw mee aan een metershoge lichtstad, leer ontwerpgeheimen van echte architecten, maak een Lego bouwwerk, bouw je eigen boterham en meer!
Bouwen jullie mee? >>

Word douanier

Leuke activiteiten in het Belasting & Douane Museum! Maak een vlinder of koraal in de workshop Net echt, doe een HONDleiding of speurtocht. Oudere kids leren op interactieve manier omgaan met geld in het GeldLab, mini-douaniers spelen op het Douanedek.
Dit is er te doen >>

Familiedagen

Ga op 1 of 2 mei naar het Dordrechts Museum voor de Familiedagen. Er is zóveel te beleven, voor de kids én de (groot)ouders. Alles in het thema Dieren: van een peutertour en dierenspeurtocht tot een tekenfestijn en een vogelexcursie van de Vogelspotcast.
Kom ook! >>

Maritieme avonturen

Súpertof programma bij het Maritiem Museum deze vakantie! Bestuur een modelboot, ontwerp of schilder een onderwaterwezen. Maak zelf een stop-motion film van wezens in de zee, kleur een onderwaterwereld, beleef een circusvoorstelling op het water en meer!
Check het allemaal hier >>

Nieuw: HOF op zondag

Beleef elke maand een zondag vol leuke activiteiten in Hof van Nederland. De 1e editie is op 5 mei: in het thema Vrijheid ontwerpen kids een t-shirt en volgen ouders een rondleiding of luisteren naar de HOF Live Talks. Doe ook de escapetour of de kindertour Bevrijd Griffioen!
Kom naar het HOF >>

Stoer uitje

Kids gaan deze vakantie bij het Mariniersmuseum gratis op patrouille met Majoor Maas. Ze ontdekken de wereld van vredesmissies en de rol van mariniers daarin en bouwen een rupsvoertuig met vredesboodschap. Laatste kans om de tentoonstelling Helden te zien!
Naar het Mariniersmuseum >>

Creatief met kunst

Leuke doe-dingen in het Stedelijk Museum Schiedam in de vakantie! Ontdek of je een dichter of rapper bent in de workshop Woordkunst en bedenk hoe jouw outfit er over 100 jaar uitziet in de workshop Future You. Elke zondag kun je samen aan de slag in het Inloop Atelier.
Kunst voor iedereen >>

Kiek nou!

Doe in de vakantie de leuke familierondleiding of ga met het Doe-boek op zoek naar foto’s in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Prikkel je fantasie met het spel Zinnige Zintuigen en ontdek hoe je een foto zonder camera maakt in het Nederlands Fotomuseum.
Klikkerdeklik snel door >>


Lekker actieve uitjes



Avontuur in het bos

Uitdagende parcoursen, waarvan 3 juniorroutes, met tokkelroutes, spannende doorgangen en grote netten. Én prachtig uitzicht over de omgeving. Klimbos Dordrecht in de Biesbosch is een lekker actief uitje in de meivakantie. Misschien spotten jullie wel een bever!
Klimmen en meer >>

Prison Island

Kraak de codes en ontsnap uit de cellen! Prison Island is een kruising tussen een escape room en een real life game. Soms moet je slim zijn, soms sterk en soms supersnel. Maar er is altijd een manier om te ontsnappen. Spannend gezinsuitje voor iedereen vanaf 9 jaar.
Lukt het jullie? >>

Jump around

Middagje springen in de vakantie? Kids kunnen zich helemaal uitleven in de vette attracties van trampolinepark Jump-010! Oefen en show gave tricks in de Foam Pit, doe het spannende Ninja parcours en bedwing de Twister. Voor de kleintjes is er de Mini Jump!
Spring hierheen >>

Hoe hoog gaan jullie?

Ga met de hele familie op avontuur in Adventure City! Dit mega indoor én outdoor klimpark biedt leuke uitdagingen voor alle leeftijden: reuzenetten, spannende klimparcoursen, Freefalls, uitdagende Zip-lines... Uniek in Nederland is de Rollercoaster Zipline, zó cool!
Probeer het uit! >>

Vakantiefun bij Bounce Valley

Zin in iets actiefs deze vakantie? Ga bouncen in springkussenpark Bounce Valley in Capelle a/d IJssel! Maar liefst 1.500 m2 springkussens vol obstakels, glijbanen, klimmuren en games. Op Koningsdag, Hemelvaartsdag en met Pinksteren zijn ze gewoon open.
Kom ook bouncen >>

Op Farm Safari

Trek je laarzen aan en doe samen de avontuurlijke Farm Safari bij Boerderij Het Lansingerland! Ga met een rugzak fruit, drinken en de reisgids vol uitdagende opdrachten en leuke weetjes op ontdekkingstocht over het terrein. Onderweg speel je een potje klompengolf!
Vanaf 29 april te doen >>

Cool klimuitje

Actief familie-uitje in de vakantie! Bij klimbos Fun Forest klimmen kids vanaf 1.10 m. al zelfstandig door de bomen. Er zijn 8 parcoursen met steeds iets meer uitdaging, dus óók leuk voor ouders. Is de hoogte nog best spannend? Het lagere parcours is een mooie start.
De bomen in >>


Nog veel meer leuke uitjes



Magische miniwereld

Bekijk ons land in het klein in Miniworld, de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux! Verwonder je over de iconische gebouwen én de grappige details. Kids doen de leuke Paw Patrol speurtocht. Neem vooral ook een kijkje bij Groot-Brittannië in aanbouw!
Zoveel te zien! >>

Zo gaaf is de haven

Ontdek alles over de Rotterdamse haven en kom heel dicht bij de grootste schepen in FutureLand! Maak een spectaculaire rondrit of boottocht, doe mee aan creatieve workshops, speel de kidsquiz en ga op fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand!
Naar FutureLand >>

Heldendag

Woensdag 1 mei is het Heldendag in Winkelcentrum Keizerswaard. Bedwing het Superhelden parcours, ontmoet de helden van de hulpdiensten en doe mee aan de fotowedstrijd! Zoek van 1 t/m 11 mei de verstopte superhelden in het winkelcentrum en maak kans op een prijs!
Zijn jullie erbij? >>

Hele dag fun

Klimmen, klauteren, ravotten, kliederen, spetteren en dieren spotten… Kinderen komen gewoon tijd tekort in Plaswijckpark in Rotterdam! Het is speelpark, dierentuin en waterspeeltuin in één. Gegarandeerd een dagje héél veel speelplezier en spetterpret.
Topdagje uit! >>

Vakantie in de Bieb

Wat is er deze meivakantie weer veel leuks te doen voor kids in diverse vestigingen van Bibliotheek Rotterdam! Bouw je eigen game en stap in een virtuele wereld, doe mee in de interactieve voorleesshow en droom weg bij toffe theatervoorstellingen.
Data en locaties >>

X-Cube experience

Spannend uitje in de vakantie: X-Cube experience, een combinatie van escaperoom en videogame bij Pathé Schiedam! Spoor als team de vermiste spion op in de Spy Training game of help Agent 8008 om zijn maatje te redden uit handen van een hacker! Leuk v.a. 9 jaar.
Tof gezinsuitje >>

Lepeltje Lepeltje Dordrecht

Dit vrolijke foodfestival voor iedereen Lepeltje Lepeltje strijkt weer neer in Dordrecht. Schuif van 9 t/m 12 mei gezellig aan en geniet van wereldse gerechten, livemuziek en struin lekker langs de vele marktkramen. Voor de kids zijn er superleuke activiteiten.
Hier wil je naartoe >>

Molens van Kinderdijk

Bekijk hoe molens malen, beleef oude ambachten tijdens de Ambachtendag en ontdek in de meivakantie nog veel meer over de molen bij Kinderdijk. Stap terug in de tijd in de museummolen en bekijk de molens vanaf het water. Kids beleven leuke knutselmiddagen!
Naar alle vakantie-activiteiten >>

Meivakantie bij Pathé

Zin in een leuke film deze vakantie? Dan zit je goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!
Bekijk de gehele filmagenda >>

Op pad? Rotterdampas mee

Rotterdampas bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd! Naast de superleuke uitjes die je gratis of met korting kunt doen, zijn er óók feestelijke extra’s. Je hebt dus meer plezier dan ooit van je pas! Nieuwe uitjes zijn onder andere Jump-010, het Rivièrabad en Kinepolis Spijkenisse.
Heb jij ‘m al? >>

Dagje Gouda met kids

In Gouda vind je alles voor een tof dagje uit met het gezin! Doe de interactieve speurtocht in Museum Gouda. Smul van de Kamphuisen siroopwafel na de leuke rondleiding in de fabriek. Beleef de wereld van kaas in de Gouda Cheese Experience, sta oog in oog met dino’s in het Dino Experience Park en maak een rondvaart! Nóg een aanrader: de kaasmarkt op donderdag!
Naar onze Gouda tips >>

Creatief in het Mauritshuis

Stap deze meivakantie in de Wonderlijke Wereld van Savery in het Mauritshuis! De kleinere kids gaan met Maurits Muis op pad en maken een masker van een wonderlijk wezen. De groteren (7+) maken een schilderij van de dodo.
Reserveer jouw workshop >>


Uit eten in de meivakantie



Gratis versier pizza

Leuke kidsdeal bij Happy Italy in de meivakantie: Krijg t/m 12 mei een gratis versier pizza mét speeltje! Versier een hartige pizza met een grappig gezichtje. Of tover de zoete variant met Nutella in een kleurrijk kunstwerk.
Download je coupon


Iets verder weg maar oh zo leuk!

Ontdek planeet aarde bij GeoFort

Het spannende forteiland GeoFort is in de meivakantie bijna dagelijks open. Hier ervaar je hoe de zeespiegel kan stijgen, ga je zelf aan de slag in het GeoLab en staan er volop Minecraft workshops klaar. Er is weer een heleboel te beleven!
Naar het forteiland >>

Dagje Deltapark

Wat verder weg maar echt de moeite waard is Deltapark Neeltje Jans. Een compleet dagje uit voor de hele familie naar het themapark waar fun en educatie met en over water centraal staan. Bezoek het Bluereef Aquarium, aai een haai, duik in het waterpark, ervaar een heuse storm en nog veel meer!
Naar Neeltje Jans >>

Heb samen een hele fijne meivakantie!