7x leuke budget uitjes

7 januari 2024
De drukke vakantie en de dure feestdagen achter de rug? In de regio Amersfoort en Gelderse Vallei zijn genoeg leuke goedkope uitjes! Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.
7x leuke budget uitjes
Het Groene Huis in Amersfoort

Het Groene Huis in Amersfoort is een bezoekerscentrum waar van alles te leren en te ontdekken is over natuur en duurzaamheid. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar zijn er een aantal leuke activiteiten te doen zoals knutselen met natuurmaterialen, de middelweeuwen ontdekken of erachter komen hoe vikingen vroeger leefden. Ook kun je verschillende wandelroutes gratis halen. Maak een mooie (kabouter)wandeling aan de hand van het opdrachtenboekje en kom veel nieuwe dingen over de natuur te weten! 

Winteractiviteit

Speelotheek Ondersteboven

Als gezin kan je goedkoop lid worden van Speelotheek Ondersteboven. Hier kan je tegen een kleine vergoeding speelgoed lenen voor kinderen van 0-12 jaar. Er is een grote varatie aan speelgoed, spelletjes en puzzels. Elke dinsdagochtend is er een speelinloop voor kinderen van 0-4 jaar. Een fijne plek voor kinderen om te spelen en een mooie plek om als ouder contacten op te doen in de wijk. 

Speelotheek OndersteBoven

Kinderboerderij Veenweide

Op de Kinderboerderij Veenweide zijn van allerlei dieren te vinden. Geiten, varkens, konijnen, bijzondere salamanders, schapen, ezels en nog veel meer. De kinderen kunnen tussen de dieren lopen of helpen met voeren. Daarnaast is er een grote speeluin met een kabelbaan en is er de koffiekamer voor een lekker hapje of drankje. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals het Lentefeest, traktaties maken voor Dierendag of een Spinnen- en insectendag (met 

Kinderboerderij Veenweide


Paardtijdje op de Paardenkamp in Soest

Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Vier dan jouw verjaardag met een Paardtijtje op De Paardenkamp! Tijdens het feestje zijn er verschillende activiteiten te doen zoals een film zien over paarden, een speurtocht, een schilderij maken en een rondleiding. En natuurlijk is er alle ruimte om de paarden te aaien. 

Vier een Paardtijtje!

Familiespeurtocht bij Pyramide van Austerlitz

Tijdens de familiespeurtocht bij Pyramide van Austerlitz kom je van alles te weten over de tijd van Napoleon! Tijdens de speurtocht krijg je zelfs ook een mooie Napoleon hoed. Na de speurtocht kunnen de kinderen nog lekker spelen in de speeltuin of lekker iets drinken bij het restaurant.


Speurtocht voor de familie

Bikepark Kidscross

Bij Bikepark Kidscross in Scherpenzeel kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar lekker crossen op de fiets. Als Kidscrosser ben je naturulijk niet vies van een beetje modder, snelheid, spanning en senstatie... Voor een avontuurlijke en sportieve middag zit je hier goed!

Bikepark Kidscross

Herman van Veen Arts Center

Het Herman van Veen Arts Center in Soest organiseert leuke voorstellingen, concerten, festivals, exposities en wandelingen. Tussen de bomen is het een prachtige plek voor concerten en beeldende kunst. Er worden regelmatig gave kindervoorstellingen gehouden. 

Herman van Veen Arts Center

Heel veel plezier met deze toffe budget uitjes!

Sherida

Wil jij de leukste eropuit tips ontvangen? Schrijd je dan in voor onze nieuwsbrief!