16 tips voor de zomervakantie in regio Amersfoort

11 juli 2023
Yes, zomervakantie! Lekker niet de wekker zetten en vooral heel veel leuke dingen samen doen. Wij hebben alvast 16 toffe zomertips voor je verzameld. Van dierenuitjes, museumbezoek of plonsen in een zwembad tot natuurtips, gezellige speellocaties en meer. Lees je mee?
16 tips voor de zomervakantie in regio Amersfoort & Gelderse Vallei
Spetterende zomervakantie
Deze vakantie is het volop waterpret bij R&A Sports en Swimming Vathorst. Doe mee met familiezwemmen, maak bommetjes met trampoline fun, volg een workshop meerminzwemmen of dans mee tijdens het discozwemmen.
>> Meld je alvast aan 

Kunst & Zoo
De nieuwe familietentoonstelling in Museum Flehite gaat over de fascinatie van de mens voor de dieren. Kruip in de huid van een dier tijdens de speurtocht, ontdek de vele dierenkunstwerken of maak een dier in een van de workshops. >> Een beestachtig uitje 



Stoer zomeruitje

In de zomer zijn er stoere activiteiten voor kids bij het Nationaal Militair Museum. Test je soldatenskills en stap in de kistjes van een soldaat, scheur een rondje in een minitank, leef je uit in speelwereld Xplore en ontdek de F-16 tentoonstelling. >>Voor alle avonturiers 

Film kijken in de vakantie
Deze vakantie kun je weer superleuke familiefilms zien inVue Amesfoort. Geniet tijdens de film van de XL relax stoelen, popcorn en een lekker drankje, terwijl je kijkt naar een grappige, avontuurlijke of romantische film.
>>Naar welke gaan jullie? 



Vogels, vissen en workshops
Ga op zoek naar 25 vogelsoorten in de Blocbirds of duik in het onderwaterleven tijdens de tentoonstelling 'Vogels & Vissen' in het Mondriaanhuis. Ook worden er in de zomervakantie creatieve workshops voor de kids georganiseerd.
>>Wat is er allemaal te doen? 

Inspirerend dierenuitje
Onze Kidsproof reporters gingen op bezoek bij Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ze liepen de Recycle Route, zagen de Bamboo Bill show, deden een puzzeltocht bij de Academie en bewonderden de vele jonge dieren.
>> Lees hier hun ervaring  

Wonderbaarlijke Wezens
Bekijk de bijzondere dieren en laat je verwonderen tijdens de nieuwe tentoonstelling 'Wonderbaarlijke Wezens' van museum Kunsthal KAdE. Tip: Kinderen kunnen in de KAdE Studio zelf een bijzonder dier tekenen.
>>Hier wil je naartoe  



Welkom in de VR wereld
Waan je in de vakantie in de virtual reality wereld bij VR Room Amersfoort of Ede. Ga op avontuur in de jungle tijdens Jungle Quest, probeer te overleven op een onbewoond eiland of duik in de wereld van magie met Alice in Wonderland.
>> Ontdek het allemaal!

Ontdek de natuur
Verwonder je over alle verschillende kleuren en vormen van de planten, bloemen en dieren die in Amersfoort leven! De interessante zomerexpositie 'Biodiversiteit' is te zien van 9 juli t/m 20 aug. in Het Groene Huis. Kom je langs?
>> Daar wil je meer van weten 



Heerlijk plonsen
Plan heerlijk een dagje zwemmen bij Bosbad De Vuursche! Er zijn 4 baden, een speeltuintje en ligweide. Extra leuk; als je een kaartje koopt voor het zwembad, mag je gratis een rondje midgetgolfen op de baan ernaast.
>> Goede deal! 

Een dagje Zeumeren
Wist je dat naast het zwemmen zoveel meer te beleven is bij recreatiegebied Zeumeren voor het hele gezin bij deze locatie van Leisurelands? Midgetgolfen, waterfietsen, een ritje met de kabelbaan, waterskiën en meer!
>> Actief familie uitje 



Nieuw: Missie Meesterwerk Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen. >> Superuitje voor de hele familie 

Lekker stuiteren
Springen op het springkussen, skelteren, glijden, klimmen, bouwen en nog veel meer. Bij Speelboerderij De Happyfarm kunnen kinderen zowel binnen als buiten lekker spelen terwijl volwassenen rustig kunnen zitten.
>> Binnen en buiten spelen 

Ontdek het mediamuseum
Een bezoek aan het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid draait helemaal om jou. Je maakt je eigen nieuws, ontwikkelt games, presenteert het journaal en bent een echte influencer. Adviesleeftijd vanaf 8 jaar.
>> Bestel je tickets  



Heel veel toffe workshops
Posters ontwerpen, schelpenkettingen of schaakstukken creëren. En ook je eigen stoere rap of dans maken. Kunstbrouwerij organiseert zowel bij het Eemhuis als bij ICOON gave kunstzinnige workshops voor kids tijdens de zomervakantie. >> Bekijk hier het programma 

Vier vakantie op de Heuvelrug Op de Utrechtse Heuvelrug beleef je met je gezin iedere dag een avontuur. Buiten ravotten, genieten van natuur en verborgen pareltjes ontdekken. In dit mooie stukje Nederland vol bos, duinen en kastelen ervaar je het vakantiegevoel!
>> Ontdek dit verrassende gebied 



Kijk hier voor nog meer leuke tips in de zomervakantie