Creatief kinderfeestjeTerug naar het overzicht

Ben je (bijna) jarig? Vier dan je feestje in het museum! Dat kan bij Museum Flehite.
Heb jij (binnenkort) een jarige? Vier dan je kinderfeestje bij Museum Flehite en ontdek tijdens een creatieve workshop de geschiedenis van Amersfoort! Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

De toverlantaarn (7-12 jaar)
Tijdens de toverlantaarn workshop legt de museumdocent uit wat een toverlantaarn en wat je ermee kunt doen. Daarna gaan de kids zelf toveren: kleine plaatjes maken voor in de lantaarn. Als ze klaar zijn worden deze op de muur geprojecteerd en mogen ouders ze komen bewonderen.

Joris en de Draak (8-12 jaar)
In deze workshop wordt het verhaal van Joris en de Draak verteld. Sint Joris is de beschermheilige van Amersfoort. Hij gaf zijn naam aan de hoofdkerk van de stad, zijn afbeelding was te vinden op het stadszegel van Amersfoort en zijn wapen is nog steeds ook dat van Amersfoort. Kinderen gaan zelf hun eigen draak maken.

Schatkist (5-12 jaar)
In het museum staat de echte stadskist van Amersfoort die al meer dan 400 jaar oud is. Bij deze workshop kijken ze eerst goed naar de stadkist want hier valt héél veel over te vertellen. Hoe is hij gemaakt, waarvoor werd hij gebruikt en waarom zitten er 9 sloten op de kist?! Daarna gaan de kinderen aan de slag om een eigen schatkistje te maken. Uiteraard mag deze mee naar huis.

Extra: Wisselende creatieve workshop 
Bij de actuele wisseltentoonstellingen organiseert Museum Flehite steeds nieuwe creatieve workshops. Deze zijn ook als kinderfeestje te boeken. Neem voor het laatste aanbod contact op met educatie@museumflehite.nl.

Meer weten of alvast het kinderfeestje reserveren? Klik dan op de roze websitebutton.

Benieuwd naar meer leuke en creatieve uitjes op een specifieke datum? Check dan de Uitagenda!

Note: Fotocredits: Ralf Silvius.

Museum Flehite

Westsingel 50
3811 BC Amersfoort
Openingstijden De workshops duren 1,5 uur en vinden in principe plaats op woensdag- of vrijdagmiddag of in het weekend om 14.00 uur. In overleg zijn andere dagen of tijdstippen mogelijk. Prijs € 80,- voor groepen t/m 10 kinderen. Inclusief limonade en koek en een aardigheidje voor de jarige. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lammetjes kijken!

Lammetjes kijken!

Hoera! De lente komt eraan. Overal worden al lammetjes geboren, zo lief! Komen jullie ook op kraamvisite bij de lammetjes? Wij hebben de schaapskooien in de regio op een rijtje gezet voor je.

Kom kijken & knuffelen