Creatief kinderfeestjeTerug naar het overzicht

Ben je (bijna) jarig? Vier dan je feestje in het museum! Dat kan bij Museum Flehite.
Heb jij (binnenkort) een jarige? Vier dan je kinderfeestje bij Museum Flehite en ontdek tijdens een creatieve workshop de geschiedenis van Amersfoort!

Tijdens het feestje maken kinderen bijvoorbeeld hun eigen tekenfilm voor in de toverlantaarn, luisteren ze naar het verhaal van Joris en de Draak en maken daarna zelf een draak. Ook kunnen ze kiezen om een schatkist te maken, geinspireerd op de 400 jaar oude stadskist uit het museum.

Tussendoor is er tijd voor limonade met wat lekkers en voor de jarige is er een verrassing.

Zelf toveren (7-12 jaar)
Tijdens de toverlantaarn workshop legt de museumdocent uit wat een toverlantaarn en wat je ermee kunt doen. Daarna gaan de kids zelf toveren: kleine plaatjes maken voor in de lantaarn. Als ze klaar zijn worden deze op de muur geprojecteerd en mogen ouders ze komen bewonderen.

Een draak maken (8-12 jaar)
In deze workshop wordt het verhaal van Joris en de Draak verteld. Sint Joris is de beschermheilige van Amersfoort. Hij gaf zijn naam aan de hoofdkerk van de stad, zijn afbeelding was te vinden op het stadszegel van Amersfoort en zijn wapen is nog steeds ook dat van Amersfoort. Kinderen gaan zelf hun eigen draak maken.

Schatkist (5-12 jaar)
In het museum staat de echte stadskist van Amersfoort die al meer dan 400 jaar oud is. Bij deze workshop kijken ze eerst goed naar de stadkist want hier valt héél veel over te vertellen. Hoe is hij gemaakt, waarvoor werd hij gebruikt en waarom zitten er 9 sloten op de kist?! Daarna gaan de kinderen aan de slag om een eigen schatkistje te maken. Uiteraard mag deze mee naar huis.

Extra: Wisselende creatieve workshop 
Bij de actuele wisseltentoonstellingen organiseert Museum Flehite steeds nieuwe creatieve workshops. Deze zijn ook als kinderfeestje te boeken. Neem voor het laatste aanbod contact op met educatie@museumflehite.nl.

Meer weten of alvast het kinderfeestje reserveren? Klik dan op de roze websitebutton.

Benieuwd naar meer leuke en creatieve uitjes op een specifieke datum? Check dan de Uitagenda!

Note: Fotocredits: Ralf Silvius.

Museum Flehite

Westsingel 50
3811 BC Amersfoort
Openingstijden De workshops duren 1,5 uur en vinden in principe plaats op woensdag- of vrijdagmiddag of in het weekend om 14.00 uur. In overleg zijn andere dagen of tijdstippen mogelijk. Prijs € 80,- voor groepen t/m 10 kinderen. Inclusief limonade en koek en een aardigheidje voor de jarige. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Een frisse start!

Een frisse start!

Het schooljaar is weer begonnen. Na de vakantie een frisse start maken en wellicht iets nieuws uitproberen? In de categorie clubjes vind je een heleboel verschillende sportclubs, verenigingen en leuke workshops voor kinderen.

Naar het aanbod