icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Alle fantastische zomervakantie uitjes op een rij!

29 juni 2021
VAKANTIE!!! Blijf jij in Amsterdam in de zomervakantie? Check snel deze super leuke tips voor uitjes, gezinsuitjes en vakantiekampen! Fijne vakantie!

Theater en festivals

De drie biggetjes in het Bos

Ken je het sprookje nog? Knor, Knar en Krul nemen het op tegen de Boze Wolf. De Toneelmakerij heeft er een hilarische versie van gemaakt. Dat worden grappen, verkleedpartijen, dans en muziek in het Amsterdamse Bostheater! 4+

Zomercircus!

Gaaf! Hemeltjelief heeft een zomereditie! Iedere woensdagmiddag in de vakantie barst het circus los: Met workshops, acts en een kijkje achter de schermen. Kom niet alleen kijken, maar ook mee doen! 


Zomer aan de Zaan

Een streetkings FIFA challenge, je eigen slippers pimpen en lekker bakken op zondag. Op het voorplein van Het Zaantheater worden echt té gekke zomerzondag-activiteiten georganiseerd!

Musea met toffe gezins activiteiten

Tekenen in de Rijks tuin 6+

De hele zomer kun je creatief los gaan in de tuin van het Rijksmuseum. Daar staan de schildersezels voor je klaar. Laat je inspireren door de omgeving en ga aan de slag met je eigen meesterwerk. Iedereen is welkom van jong tot oud!

Het VOC-schip is terug!

Heb je het al zien liggen? Het VOC-schip ligt weer te blinken aan de kade bij Het Scheepvaartmuseum. En deze zomer ligt de clipper Stad Amsterdam er naast! Nog niet genoeg reden voor een bezoek? Check dan het hele zomerprogramma.

Vol waargebeurde verhalen

Tegenover Artis is een speciaal museum waarin je de oorlogstijd meebeleeft via 4 kinderen: Verzetsmuseum Junior. Door in hun huizen rond te lopen ontdek je hoe het was in die tijd. Met geheime verzets-berichten en een speurboekje.10+

NIEUW: Magische VR Reis!

Helemaal bovenin het Kindermuseum (JHM) kun je deze zomer op een Virtual Reality reis met Eden! Een gloednieuwe magische tocht op zoek naar de betekenis van de Gulden Regel. Zet de VR bril op en kom mee ontdekken!

In de tijd van Monet

150 Jaar geleden kwam Monet aan in Zaandam. In het Zaans Museum zie je één van zijn originele schilderijen! Vaar hier deze zomer door het landschap dat Monet zag en schilderde. En leer tekenen zoals hij! Zo'n tof familie-uitje.

In de ban van de Ridders!

Kletterende harnassen en steigerende paarden. De Hermitage Amsterdam zit vol verhalen over ridders, jonkvrouwen en draken! Mega toffe tentoonstelling met spannende Drakenspeurtocht én LEGO bouwwerken. Wij vonden hem te gek!

Slavernij tentoonstelling 10+

Een must see, deze tentoonstelling over slavernij in het Rijksmuseum. In de familietour word je mee terug in de tijd genomen met 10 waargebeurde verhalen. Je krijgt een reisboekje mee met opdrachten om samen te doen.

Duizend diamanten

Durf jij binnen te stappen in die ruimte vol glinsterende diamantjes? De experience van Studio Irma in het Moco is echt zo gaaf! Dit hele moderne art museum is super Kidsproof trouwens. En gratis < 12!

Bekijk de sterren!

Sterren, planeten, wat staat er aan de hemel? Het Allard Pierson heeft een nieuwe speurtocht voor kinderen: Sterrenkijkers. Bewonder jij meteen de Godinnen van Art nouveau. Leuke combi!

Alleen deze zomer!

1 Miljoen LEGO®-stenen zijn verwerkt in Sawaya's The Art of the Brick! 100 Coole kunstwerken helemaal gemaakt van LEGO, dat wil ieder kind toch zien? En iedere ouder ook! Nu mét Playzone.

Te zien bij NEMO!

Huh? Wat heeft zij ín die pan? NEMO Science museum opent deze zomer de tentoonstelling Zo te zien! Met allemaal weetjes en proefjes over gezichtsbedrog, kleuren blind of echt blind zijn.

Youseum

Ooit een duik in een blauwe ballenbak genomen? Bij Youseum Amsterdam kan dat! Dit social media-museum zorgt voor leuke foto’s en filmpjes en een prachtige newsfeed op je Socials!

Robots en meer

Nieuw in Amsterdam, JetBrains Techlab. Zing met Robo Thespian, schaak met Panda Chess, duik virtueel de oceaan in met Birdly en ontdek wat er allemaal mogelijk is met technologie. Echt te gek!

Vlieg over Nederland!

Vlieg deze zomer over de vele must-sees van Nederland bij THIS IS HOLLAND. Een spectaculaire 5D (vlieg)reis neemt je mee over de mooiste plekken. Ruik de tulpenvelden, voel de wind in je haren en wordt verliefd op het gevoel van vliegen.

Op avontuur in het Paleis

Op het moment dat de Koning er niet is, mag jij het Koninklijk Paleis Amsterdam bezoeken. Er is van alles te beleven voor jong & oud. Doe de sticker-speurtocht en ga op avontuur met Prins Louis. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!

Familiedagen Van Gogh

Neem de hele familie mee naar het Van Gogh Museum deze zomer. Elke woensdag en zaterdag staan families centraal. Leuk samen speuren, tekenen, schilderen, ontdekken en voorgelezen worden. Kids < 18 jaar zijn gratis!

Toffe workshops 6+

Frida Kahlo maakte hele kleurrijke kunstwerken! In de workshops van het Cobra Museum kun je deze zomer ook zo'n kleurig kunstwerk maken in de stijl van Frida. Daar word je toch vrolijk van!

Vette auto!

Hoe werkt een waterstof auto? Met een 3D-Pen een vliegtuig ontwerpen? Allemaal vragen waar je bij de Mobility Experience antwoord op krijgt! Kom kijken of doe mee aan een van de workshops!


ACTIEEEE

Naar de film

Regenachtige dag? Geen zorgen! Ook dan is vakantie in Amsterdam prima. Ben jij wel eens in die fijne kleinschalige bioscoop van Kriterion geweest? Wordt gerund door studenten en vertoont in het weekend ook kinderfilms!


Naar het klimbos

Dit is altijd een van de favoriete uitstapjes van onze kids: Naar Fun Forest! Je angsten overwinnen en hoog klimmen in die bomen en zoefen langs de ziplines. Altijd zo cool!

Glowgolf

Is het wat minder weer of juist heel warm? Speel met de familie of vriendjes een potje glowgolf bij Glowgolf Amsterdam! De sticks, de ballen, de holes, álles geeft licht! Enne, niet bang zijn in het donker hoor!


Wind 'n Wheels

Toe aan wat spektakel deze zomer? Kom met de hele familie landzeilen bij Wind 'n Wheels! Met de wind in je haren en de zeilen zoef je over het zand. Wij gingen je voor en vonden het te gek!

Spelen in de Natuur

Er kan weer heel wat gespeeld, ontdekt en geravot worden bij De Natureluur! Kom naar de feestelijke zomer speeldagen, doe de natuur belevenissen of boek het driedaagse zomerkamp!

Op de E-scooter!

Ga lekker met je gezin een dagje scootertoeren boven Amsterdam. Wedden dat je verrast wordt door lieve dorpjes, mooi molens en leuke stops?! Je huurt ze makkelijk bij de Scooter Experience


Loop jij ook mee?

Yes, het mag weer! Loop mee met de Mini Dam tot Damloop op zondag 19 september. Kies uit verschillende afstanden en ontvang bij de finish een speciale medaille. De inschrijving sluit 6 sept!


Wandelen, varen, workshops en zwemmen


Painting workshop!

Je kind dol op verven, jij niet op de rommel? Schrijf nu in voor een schilder-workshop van Amsterdam Tales!
8 augustus met artiest Laura Garcia en op 15 augustus verf je een kussen. In NL & ENG & Spanish!

Podcast: Mijn Instrument

Onderweg naar onze (vakantie) bestemming luisteren we graag naar podcasts. Mijn Instrument van Het Concertgebouw is ook zo'n leuke! Kinderen vertellen waarom en welk instrument ze spelen & laten wat horen.

Midzomer Mokum in de OBA

Je kunt je echt de hele zomer vermaken tijdens Midzomer Mokum in de OBA! Alle kids van 4 t/m 16 jaar kunnen (gratis) meedoen met workshops en activiteiten als animaties, robotjes, monsters en vliegers maken. En dat in 19 vestigingen!

Sloepje huren

Top tip voor de zomerse dagen: Huur een bootje bij Mokumboot, neem een picknickmand mee en ontdek hoe prachtig A'dam is vanaf het water. Er zijn 7 locaties waar je kunt huren & opstappen.

3x Fijne zwemstrandjes

Pak de fiets, vul een picknickmand en kom op een warme zomerdag lekker pootjebaden, relaxen, zwemmen en spelen bij een van deze 3 fijne strandjes; Hoge Dijk, Ouderkerkerplas en de Gaasperplas.

Loop de ARTZUID kunstroute

Meer dan 50 té gekke kunstwerken zijn in Amsterdam Zuid neergezet. Heb je er al een paar gespot? Met de rondleiding langs de ARTZUID beeldenroute ontdek je ze allemaal! Liever op eigen houtje op stap? Download dan de app.


Speuren met kids

Lekker wandelen door Amsterdam en meteen heel veel leuke weetjes ontdekken? Bestel een speurtocht van de Oude Stad! Er zijn 2 kidsroutes: een in de Jordaan en een bij de Nieuwmarkt. Deze zomer met 20% korting!

De Apenprins

De hele zomervakantie te zien in Eye Filmmuseum: De Apenprins. Een prachtige, intelligente, grappige en filosofische animatiefilm die je aan het denken zet. Leuk voor de hele familie.

Chill op een bijzondere plek

Echt zo leuk; eerst shop je je back-to-school spullen bij elkaar in De Bijenkorf en ben je uitgeshopt, dan ga je chillen op het dak van het warenhuis. Daar kun je deze zomer Jeu-de-boules spelen, familiefilms bekijken en kinderyoga doen!

Kunstworkshops

Een cyanotypie of zelfportret in monotype maken. Mode & kunst of zwevende voorwerpen. Dat moeten fantastische workshops zijn! WG KUNST heeft ze bedacht voor Midzomer Mokum. Heel cool en gratis!

Verhaalvontuur

Zo'n leuke combi van speuren en wat leren over een van de mooiste delen van Amsterdam; de Jordaan! Met de lollige filmpjes en speurkaart van Verhaalvontuur heb je zeker een topbeleving!


Nieuw: Soekky 8+

Superleuk: Op Soekky stories vind je nu ook een speurversie voor kinderen 8+. Download hem hier, ga naar het Amsterdamse Bos en breng Ule Gustav Peddelson tot leven! Natuurwandelen 2.0.
Gratis speur-app 

NIEUW BSO Fier

Vind je het fijn als jouw kind nét wat meer aandacht krijgt op een BSO? Fier is nieuw en gespecialiseerd in kinderen met prikkelgevoeligheid, autisme, ADHD ed. Incl. Amsterdam ophaalservice.Vakantiekampen

Splashweken 8+

Lekker het water op in de zomervakantie? Tijdens de Decathlon Splashweken kun je kiezen uit optimist zeilen of Meerkamp. Bij deze laatste doe je vooral spelletjes in en rond het water. Een combi kan ook!

Achterstand opgelopen?

Bij de Zomerschool krijg je een week lang les op maat in rekenen en taal. En dat in combinatie met dans, toneel, kunst, koken, sport en spel. Zo begin je het schooljaar weer goed!

Outdoor&Watersport

Zeilen, suppen, GPS tracken, vlotbouwen, waterfun, boogschieten en nog véééél meer toffe activiteiten doe je tijdens het sportkamp van Sport4Kidz. Te boeken voor één of meer dagen.

Stoere buitenkids

Vlag veroveren, timmeren, koken én vrienden maken! Dat ga je doen als je het durft; een week lang naar De Rimboe! Zo'n tof vakantiekamp voor ravottende buitenkids. Wel snel reserveren!

Zomerzeilweken

Wat een topplek om zeilles te hebben! Nautiek heeft ook dit jaar weer haar beroemde zeilkampen. Met naast zeilen in een Laser, Optimist of Valk ook veel fun, zwemmen en zingen! Nog een paar plekjes vrij!

Niet in Amsterdam maar zeker de moeite waard

Cruise in een Twizy

Stap deze vakantie in een Renault Twizy van Renzy en cruise door de Bollenstreek! Per gezin krijg je 2 toffe autootjes én walkie talkies mee. Jij stuurt en de kids achterin doen de foto puzzeltocht!

Leuke Zwemplek

Op zoek naar verkoeling op een warme dag? In Recreatiegebied Spaarnwoude, tussen Amsterdam en Haarlem, zijn verschillende fijne zwemstrandjes waar het goed toeven is.

Leuk & Leerzaam

Ga aan de slag met ziektes en gezondheid door de eeuwen heen in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Er is ook een waterspeeltuin, workshops, speurtocht en nog veel meer. Leuk!

Must See!

In het Zuiderzeemuseum Enkhuizen reis je deze zomervakantie als toerist langs Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas. Het fijne snoepwinkeltje is weer open én er zijn spelletjes!

Dagje Muiderslot

Plan een dagje Muiderslot en beleef geschiedenis in het echt! Doe mee met de kookworkshop of de ridderbootcamp, tie dye je eigen shirt met bramen, ga mee op tuinsafari, of blijf zelfs kamperen!