• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

30x Top zomervakantie uitjes in en om Amsterdam!

10 juli 2024
Hoera, VAKANTIE!!! Blijf jij in Amsterdam in de zomervakantie? Check snel deze super leuke tips voor uitjes, gezinsuitjes en vakantiekampen! Fijne vakantie!

Actieve uitjes & voorstellingen


Gratis rugzak cadeau!

Wist je dat je naast boeken bij de OBA ook films en muziek kan lenen? En dat je met een lidmaatschap aan veel gratis activiteiten kan meedoen? Word je nu lid, dan krijg je een rugzak cadeau. Lidmaatschap < 19 jaar is gratis!

Face the Future

De legendarische illusionist Hans Klok maakt zijn terugkeer op het toneel van Carré met een spectaculaire nieuwe show! AI en Virtual Reality komen terug in zijn magische reis door de tijd. Te zien van 7 t/m 25 augustus 2024!

Funmania Aalsmeer

Een middag bij Funmania betekent heel veel vertier voor de kids terwijl je ze als ouder goed in de gaten kunt houden. In het indoor en outdoor funpark kunnen ze klimmen, klauteren, voetballen, turnen en meer! Wat een fun!

Zomer in de Bieb

Lachyoga, strandjutten, bootcamp, strip tekenen, 3D monsters maken: Phoe wat een leuk en actief programma heeft de OBA weer deze zomer. En zo fijn, heel veel activiteiten zijn GRATIS. En dat in verschillende vestigingen. Doe je mee?

Aloha met korting

Bij Aloha kun je met de hele familie onbezorgd bowlen, lasergamen en Glow in the dark Minigolfen. Extra leuk in juli en augustus want dan krijg je 25% korting op losse activiteiten. Daag je gezinsleden uit en ga de strijd aan!

Deze zomer bij Pathé

Vrolijke Minions huppelen over het scherm, Dylan Haegens is weer te zien op het doek, Dikkie Dik vermaakt de kleinste kinderen en de Bellinga's zetten de boel op stelten deze zomer bij Pathé!

Theater Festival 2024

Bewonder nog één keer de mooiste voorstellingen van seizoen 23/24 bij het Nederlands Theater Festival. Speciaal voor jou geselecteerd door 7 vakjury’s. Toneel, cabaret, theater, mime en meer. Boek alvast je kaartjes!

Gratis dierenworkshops

Half dagje Artis of Naturalis, een dierenkrant maken of een stad voor de dieren. Creatieve hotspot Noordje heeft een heel tof vakantie programma in elkaar gezet! En je gelooft het bijna niet, maar ze zijn gratis. Dus schrijf snel in!

Vrolijke vakantiefilm

Leuk! De nieuwe film Het Feest van Tante Rita 2 komt uit dit weekend. Deze keer over een wedstrijd met een Chocobom. Dat is geheid weer zo'n vrolijke, spannende familiefilm. Wij gaan zeker, kom je ook?

Klimmen met korting

Leuke zomeractie bij Mountain Network: ga in juli en augustus klimmen en krijg 5 euro Kidsproof korting op de entree! Beleef voordelig een sportief uitje, uiteraard onder begeleiding van ervaren instructeurs.

World of Dinos

Wroah! World of Dinos is terug van 13 juli t/m 1 september. En dit keer in Amsterdam! Bewonder levensgrote dinosaurussen en beleef spannende avonturen. Via Kidsproof krijg je maar liefst 25% korting op je tickets.

Fotowedstrijd JAN

Heeft jouw kind oog voor fotografie? Tijdens de fotowedstrijd van Museum JAN mogen ze drie foto's insturen. Lukt het om de schoonheid van het alledaag-se vast te leggen? Net als Lonneke van der Palen? Leuke uitdaging! Insturen kan tot 25 aug.

Leuk avondje Carré!

Wat een feest! Een leuk avondje uit speelt in Koninklijk Theater Carré, 13 september, tijdens het Nederlands Theater Festival. Een daverende fa-miliemusical met een cocktail van hormonen en emoties voor iedereen 8+.


Lekker naar buiten


Mini Dam tot Damloop

De zomer sportief afsluiten? Schrijf je kind in voor de Mini Dam tot Damloop op zondag 22 september! In Zaandam en Amsterdam-Noord heb je keuze uit meerdere afstanden. Na de run zijn er veel leuke activiteiten. Ben jij erbij?

Pluk de Nacht festival

Mega mikado, twister, bowlen op een zuurstokroze baan, filmpjes van Pieter Post en zijn kat Smoes, mini disco; Pluk Mini (2+) op 25 aug is gratis en wordt te gek! Voor de grotere mini's zijn er op 30 & 31 augustus toffe films!


Ga mee aan boord!

Schip ahoy; vaar met de historische boot van Veerdienst Amsterdam van IJburg naar Pampus & het Muiderslot. Scheep in voor een tocht over het IJmeer naar een van deze bijzondere locaties met toffe familie-activiteiten.

ARTIS Zoomeravonden

Weet jij welke dieren er 's avonds actief worden of juist slapen? Ontdek het tijdens de Zoomeravonden. Wij smolten bij de slapende chimpansees! Verder is er muziek, foodtrucks, zijn er kinderactiviteiten en kun je picknicken.

Speurtocht in de Hortus

Speciaal voor de zomertentoonstelling ‘Ruimte maken’ is er een speurtocht die langs alle kunstwerken in de tuin van Hortus Amsterdam gaat! De vragen en opdrachten laten kinderen extra nadenken over de kunst, wauw! De speurtoch is gratis af te halen.

Natuur Doe-Boek kids

Supertip: met de Kidsproof kortingscode haal je nu gratis dit Doe-Boek op van House of Bird! Met dit boek kun je eindeloos puzzelen, tekenen, speuren en ontdekken. Speciaal voor kids! De natuur is leuker als je er meer van weet.

3 fijne strandjes

In Groengebied Amstelland liggen 3 waterplassen waar je heerlijk kunt spetteren & spelen. Voor de zomer hebben wij onze favoriete strandjes op een rijtje gezet. Dus picknickmand mee en lekker naar buiten!

Zomer op grote hoogte

Tijdens de zomervakantie is Fun Forest elke dag geopend! Via touwen, ladders en bruggen bewegen kinderen zich hier van boom tot boom. Met verschillende routes voor verschillende leeftijden is er voor ieder wat wils. Vergeet je durf niet!

Nieuw: het Beleefpad

In het Amsterdamse Bos kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar een route volgen en doen wat de dieren in het bos ook doen. Spelenderwijs leren ze zo over de planten en dieren in het Bos. We testen het en vonden het super!

Maritiem Festival

Middenin de zomervakantie op zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum. En dan is er héél veel te doen, zoals een knopenbordje maken en een klompbootje pimpen!



Musea met toffe familie activiteiten & workshops


Atelier Cobra

De kunst in het Museum Cobra lijkt wel gemaakt voor kinderen. Mythes, sprookjes en fantasievolle dieren spreken tot de verbeelding. Op zondag en woensdag kunnen kinderen zelf GRATIS aan de slag in het atelier!

Material Arts School

Wereldmuseum Amsterdam wordt deze zomer omgetoverd tot Martial Arts Summer School! Hier maak je kennis met de wereld van vechtkunst. Stap op de mat voor een live les of volg een interactieve rondleiding door de expo!

Atelier Kandinsky

Kinderen en ouders opgelet! Het familie atelier in het H'ART Museum is speciaal voor jullie allebei. Na een rondleiding door de Kandinsky-tentoonstelling betreden jullie het atelier. Tijd om de creatieveling los te laten!

Gratis kunstworkshops

Deze zomer ontdekken kinderen de kunstenaar in zichzelf in het Amsterdam Museum! Rondom het thema 'identiteit' gaan ze aan de slag met hun eigen creaties. Elke woensdag en zaterdag een unieke workshop in de vakantie!

Vakantie met Van Gogh

Vanaf 20 juli zijn er elke woensdag en vrijdag extra zomeractiviteiten voor de hele familie. Ga aan de slag in een workshop, teken op zaal of kom speuren. Boek je tickets op tijd, in de zomervakantie zijn ze snel uitverkocht. Toegang <18 jaar GRATIS.

Nieuw: 75 jaar Porsche

Reis nu mee langs 75 jaar Porsche in Nederland! Bij Move Amsterdam staan unieke exemplaren uitgestald. Met bijzondere feiten, anekdotes en een speurtocht. En natuurlijk interactieve games in FAST of Formule 1 racen. Vet!

Zomer op het water

Beleef een maritieme vakantie in Het Scheepvaartmuseum. Hier stap je aan boord van een echt VOC-schip, leer je waar jij je thuis voelt in de kijktocht en kun je een schip laten varen in de Mini BOOTkamp. Een bomvol programma!

Verzetsmuseum Junior

Reis deze vakantie terug naar 1940-1945. In het Verzetsmusem Junior leer je hoe het leven van kinderen eruit zag in de oorlog. Ga met het speurboekje op pad, speel het winkelspel en leer over geheime berichten en propaganda!

Nieuw in NEMO

Op de compleet vernieuwde tweede verdieping van NEMO Science Museum vind je de nieuwe interactieve familietentoonstelling TECHNIUM. Ontdek welke technologie er allemaal verstopt zit in alledaagse dingen.

Vakantie workshops

Kinderen kunnen deze zomer hun handen weer uit de mouwen steken tijdens de Amsterdamse School-workshops! Nu in Museum Het Schip: portrettekenen, schilderen, druktechnieken, droomhuizen en meer!

Zomer in Eye

In de zomervakantie beleef je elke dag kijk- en maakplezier voor het hele gezin bij Eye Filmmuseum! Ontdek het museum met Missie Superogen, laat je meevoeren door de beste films, of maak gratis een stop-motionanimatie!

Ieniemini vakantie-uitje

Tijdens de vakantie reizen Sam en Julia gewoon met je mee! Maak je eigen Muizenhuis 'To Go' of download gratis de Muizenhuis autobingo. Ben je in de buurt van het Muizenhuis deze zomer? Doe mee aan de vakantieworkshops!

Paleis van de Koning

Op het moment dat de Koning er niet is, is het Paleis op de Dam open voor ons! Er is van alles te beleven. Los het spannende mysterie uit de zeventiende eeuw op of ga mee met Prins Louis in een audio speurtocht. Gratis < 18 jaar.

Zomer als Rembrandt

Stap deze vakantie in de schoenen van Rembrandt en ontmoet hondje Kwast. In Museum Rembrandthuis zie je hoe hij te werk ging en welke materialen hij gebruikte. Met toffe kinderworkshops etsen en schilderen!

Ontdekken op solder

Met een Family Ticket kun je deze zomer extra voordelig naar binnen bij Museum Ons' Lieve Heer Op Solder. De audiotour vertelt je over de Christelijke feestdagen en met de speurtocht kun je zelf op pad.

Met je handen in de klei

Nieuwe tentoonstelling én workshop! In de workshop op 24 juli in Museum JAN klei je jouw lievelingsdier. Kunstenaar Anton Heyboer was dol op dieren. Maak je net als hij een kippetje of klei je liever een grote olifant?

Bak erop los!

In het Joods Museum junior vloeien deze vakantie de aroma's van heerlijke, Joodse lekkernijen. Op 28 en 31 juli bakken kids hier regenboogboterkoek, op 6 augustus mazzelkoekjes. Schort aan en aan de bak!

Speurtocht vol sterren

In Allard Pierson leer je van alles over het verleden. Over de Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen. Over de tijd dat de Sterrenkunde langzaam groot werd. Extra leuk voor kinderen met de Sterrenkijkers speurtocht!

Slimme familie gezocht

In de zomervakantie is er een gloednieuwe familieactiviteit in het Zaans Museum. In de tour ontdek je dat oude uitvindingen ook heel nuttig zijn in de toekomst. Duik in de geschiedenis van de Zaanstreek en innoveren.

Game on!

Vier de zomer in het Mediamuseum van Beeld & Geluid, ontsnap aan de hitte en duik in de wereld van media. Er is een (gratis) influencer workshop en een spectaculaire interactieve speurtocht voor kids vanaf 8 jaar en nog veel meer.

Word Waterwijs

Doe waterproefjes, stap onder de Waterpoort (als je durft!) en leer alles over water deze zomervakantie bij het Zuiderzeemuseum. Nóg meer verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken!


Je koter op kamp


Te gek zomerkamp

Tijdens het UP Events zomerkamp hebben de kids de tijd van hun leven. 1 tot 5 dagen vol met lasergamen, bubbel voetbal, stormbaan en meer. Boek je nu een kamp voor minimaal 3 dagen, dan krijg je er een supercool t-shirt bij.

Vakantie op het water

Lekker het water op de komende vakantieweken? Dat kan tijdens de Splashweken van Watersportcentrum Sloterplas. Boek het Optimist zeilkamp, Meerkamp of een combinatie daarvan. Dat wordt dolle waterpret!

Multisport kamp

Apekoppen opgelet! Schrijf je nog snel in voor het zomerkamp van Monkey Moves. Dat wordt 1 of meer dagen heel veel verschillende sporten proberen. Bij goed weer is er zelfs een waterfeest. Leuk voor kids van 4 t/m 9 jaar.

Sportief zomerkamp

In deze tweede helft van de vakantie kunnen kids hun energie kwijt bij de kampen van Sport4Kidz. Boek een outdoor- of een zeilkamp. Lekker actief en in de buitenlucht. Mogelijk voor 1 of meerdere dagen.


ARTZUID Vakantiekamp

5 dagen aan de slag als kunstenaar, dat kan met ARTZUID! Met 7 verschillende kunstopdrachten leren kinderen nieuwe technieken kennen. Hun prachtige creaties worden aan het eind van de week tentoongesteld voor echt publiek!

Gratis crea-workshops!

Sluit de zomervakantie goed af met het Summer Camp van Podium Mozaïek. 26, 27, 29 en 30 augustus bruist het hier van de gratis creatieve workshops voor kinderen van 8 tot 16 jaar! De profs staan elke dag klaar om te helpen.

Fitness Camps

Is jouw koter het liefst de hele dag aan de slag? Bij een kamp van Little Star Fitness worden ze zeker vermaakt. Er komt van alles aan bod: van circus, tot yoga, voeding, wetenschap, sport en meer! Er zijn 5 weken om uit te kiezen.

Pony- of Trialbikekamp

Neem de benen in de vakantie tijdens het Ponykamp van Stal Oostwal! Of heb je liever een zomer op rolletjes? Stap dan op een Trialbike of E-quad! Je leert de techniek van het rijden en vult de dagen verder met te gekke spellen!

Yoga en dikke lol

Het yogakamp van de Kinderyogatuin is niet alleen yoga, het is veel meer! Je mag plukken uit de moestuin, helpen met koken, stoeien op de mat & creatief zijn. Relaxen in de hangmat en plonsen in het water. 3 dagen dikke lol!



Op zoek naar alle zomervakantie uitjes, speeltuinen, kindvriendelijke restaurants en meer in Amsterdam? Klik door op de button ->> Naar de website