27x fantastische zomervakantie uitjes in en om Amsterdam op een rij!

4 juli 2022
VAKANTIE!!! Blijf jij in Amsterdam in de zomervakantie? Check snel deze super leuke tips voor uitjes, gezinsuitjes en vakantiekampen! Fijne vakantie!

Tekenen in de tuin 6+

De hele zomer kun je creatief aan de slag in de tuin van het Rijksmuseum. Ezels staan voor je klaar evenals houtskool en pastels. Maak je eigen meesterwerk. Iedereen is welkom, van klein tot groot. Tip; duik bij mooi weer de fontein in!

Waterfun 💦

Natuurzwembad Jeugdland is een geweldige plek om te zwemmen en om helemaal los te gaan in het water. Er is allemaal materiaal aanwezig waardoor waterpret nóg leuker wordt! Kom elke dag plezier maken (gesloten op maandag).

Toren van Babel

Wat zie jij allemaal? De Toren van Babel van Pieter Bruegel I is nu te zien in de Hermitage Amsterdam. De laatste in deze bijzondere Dutch Heritage serie. En daarop is zoveel te ontdekken. Extra leuk: je kunt zelf meebouwen aan een nieuwe! Gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Vreemde Vogels (6 t/m 11 jaar)

Zingende vogels, geritsel van insecten en het kraken van de takken. Help jij mee de mooiste geluiden uit de natuur te vinden op 27 en 28 augustus in het Amsterdamse Bos tijdens dit unieke familieconcert van Het Concertgebouw.

Pluk de Nacht festival

Mega mikado, twister, bowlen, disco, waterratten dippen in de hottub, bellenblaasmachine, films... Pluk Mini (2+) op 21 aug wordt te gek en is gratis! Voor de grotere mini is er op 26 augustus de film 'Where the Wild things are (9+).

Spelen in en op kunst

Kunst niet alleen bekijken, maar ook beleven. Dat kan bij de Appel! Hier mag je deze zomer klimmen en klauteren in de kunst van de Peruaanse kunstenaar Andrea Canepa. Gave grote gekleurde vormen bedoeld om mee en in te spelen!

Naar de bios!

De Foute jongens, Buzz Lightyear of de kinderklassieker Shrek. je kunt ze deze zomer zien in de leuke bioscoop van Stichting Kriterion. Met vooraf of achteraf een gezellig hapje en drankje in het café maak je er een gezellig middag van!

Knutselen, bakken, kijken

Een sjabbatkandelaar maken, bakken in de Joodse keuken of de VR reis naar Eden: allemaal leuke extra activiteiten deze zomer in het Joods Museum junior. Zo'n tof en echt helemaal op kinderen ingesteld museum! Aanrader.

Test hoe snel jij bent!

Ren jij harder dan een krokodil? Kun je een Tour de France fietsen? Gek op race-auto's? Bij de Mobility Experience van Move Amsterdam kun je je lol op! Leuk om met het hele gezin te bezoeken. Bekijk ook de zomerworkshops!
Bekijk de openingstijden ?

Tijdreizen door Amsterdam

Wat hebben het Snotneusje, kaneel en Rembrandt met elkaar te maken? Juist: ze zijn allemaal belangrijk geweest in de geschiedenis van Amsterdam. Met de Tijdreisgids van het Amsterdam Museum ontdek je er alles over! 

Strandjes in Amsterdam

Op zoek naar verkoeling in de vakantie? Bij de Hoge Dijk, Oudekerkerplas en Gaasperplas kun je op een warme zomerdag naar harte lust plonsen, zwemmen, relaxen en pootje baden. Vergeet de picknickmand niet!

Plasticvissen en meer

Plasticvissen met Plastic Whale, voorgelezen worden uit een prentenboek of speuren door de 4 windstreken. En natuurlijk een kijkje nemen op het VOC-schip. Weer zoveel te doen bij Het Scheepvaartmuseum deze zomer! 

Spectaculaire lichtkunst!

De kleurrijke kunst van Klimt en Hundertwasser omgezet in bewegende beelden. Beleef met het hele gezin deze innovatieve experience in Fabrique des Lumières! De lichtprojecties en begeleidende muziek zijn echt geweldig.

ARTIS zomerweken

Wat hebben brandnetels, vale gieren en de kleine panda met elkaar gemeen? Ontdek het tijdens de ARTIS zomerweken! En er is meer. Speur met Artis de Partis, doe mee met kinderyoga en bezoek de Zoomeravonden! Naar het zomer programma

Ontdek de musea van ARTIS

Van het allerkleinste leven tot de grootste vragen: ontdek deze zomer de musea van ARTIS. Sta oog in oog met dé overlever in Micropia, het beerdiertje. Of leer hoe jij verbonden bent met een plant en een dier in het Groote Museum.

Speel de leukste VR games

Daal deze zomer af naar het A'DAM VR Game Park en ontdek een wereld van grenzeloze verbeelding. Stap in de wereld van sensationele 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters of escape rooms. Nu €5 online korting!

Youseum Amsterdam

Een duik in de ballenbak nemen, maak coole filmpjes en bekijk de enorme spiegelruimte in het Youseum Amsterdam. Ontdek met het hele gezin 30 opvallende installaties en wordt het middelpunt van het kunstwerk!

Workshops bij Move Kidsclub

Leren vliegen met een coole drone, je eigen aardbol tekenen of skateboarden: Deze zomer kun je leuke Kidsclub workshops volgen bij Move Amsterdam. Welke workshop kies jij? PS Incl bezoek aan de Mobility Experience natuurlijk!

Van Gogh Familiedagen

Tekenen, schilderen, de voorleesexpres; elke woensdag en zaterdag in de vakantie is er een vet familieprogramma. Op de andere dagen kun je tekenen bij de tekenkar of het museum door met een speurtocht! Kids < 18 jaar GRATIS.

Speurtocht bij de Hortus

Speurders opgelet! Planten lopen niet weg, maar zaden zijn wereldreizigers! Ontdek het in de speurtocht De Wijde Wereld in de Hortus. Leer alles over superzwevers, waterratten, luchtkanonnen en handige hangers.

Zomer in de Pluktuin

Zo'n fleurig uitje! Ben jij ook gek op bloemen? Kom dan bloemen plukken bij de Pluktuin en maak er een mooi boeket van. Je kunt er ook je eigen vaasje schilderen en een kopje koffie of thee met wat lekkers bestellen. Heerlijk uitstapje!


Op papier durf ik alles

Duik deze zomervakantie bij het Allard Pierson in de wereld van Beer is op Vlinder, Kleine Ezel en Olifantje en bewonder de originele illustraties van één van de meest bekroonde Nederlandse illustratoren: Annemarie van Haeringen.

Heerlijk: zomer in het bos

Een rondvaart, buitenschilderworkshop of sporenonderzoek: wat een leuke extra activiteiten deze zomer in het Amsterdamse Bos! En natuurlijk kun je er ook samen speuren, een minibootje of kano huren, zwemmen en...wandelen! 

Dagje lekker sportief!

Sportief uitje deze zomer? Kom naar Funmania Aalsmeer! De kids kunnen hier zelfstandig klauteren, trampoline springen en voetballen. Met een coole klimmuur, buitenparcours én zipline! Plus relaxte picknicktafels voor ouders.

Zomerse poldersafari

Molens, de Zaan, Zaanse huisjes, polders en prachtige Hollandse luchten. Dat ga je allemaal zien tijdens de poldersafari bij het Zaans Museum! Doe inspiratie op in het Museum en op de Schans en ga daarna met de speurtocht op stap.

Welk cadeau hoort waarbij?

Cadeaus zijn super leuk om te krijgen, maar waarom geef je een cadeau? En wist je dat het verschilt per cultuur? In de familietentoonstelling Cadeau Hoezo? in het Tropenmuseum zie je een Turkse bruiloft, Staatsbanketten en meer.

Etsworkshop (6+) en meer..

Deze zomer organiseert Museum Het Rembrandthuis ook allerlei activiteiten voor families en kinderen! Speurtocht, junior tour en workshops verf maken en etsen. Kun jij straks zeggen dat je een ets gemaakt hebt in zijn atelier, cool toch!

OBA MidzomerMokum 4+

Alle kinderen tussen 4 en 13 jaar kunnen tijdens de MidzomerMokum in de OBA gratis ontwerpen, maken, luisteren, beleven, ontdekken, kijken, genieten en lezen. Er is weer een bomvol programma in OBA-vestigingen door de hele stad.

Tienkamp met je gezin!

Altijd al willen weten hoe het is om mee te doen aan de Olympische Spelen? Ervaar het zelf op zondag 28 augustus tijdens de KiKa Games! Kom jij ook voor het goede doel horden lopen, speerwerpen of memorie spelen? Dat wordt dikke pret!

Nieuwe speelgoedwinkel

Mooie kinder(voor)leesboeken, vrolijke knuffels, leuke spelletjes, knutselspullen en nog veeeeeel meer vind je in de gloednieuwe speelgoedwinkel van Planet Happy. Net zondag officieel geopend, dus sla nu vlug je slag voor de zomer!

Cruisen in een kek autootje

Stap in een Renault Twizy van Renzy en cruise door de Bollenstreek, langs molens en naar het strand! Per gezin krijg je 2 van die toffe autootjes én walkie talkies mee. Jij stuurt en de kids achterin lossen de 'kraak de code' foto puzzeltocht op.

Het Rembrandthuis

Hoe maakte Rembrandt zijn kleuren en verf? Ontdek het in Museum Het Rembrandthuis. Ze hebben deze zomer gratis verfdemo's, een leuke audiotour en speurtocht voor kinderen. Of maak een kunstwerk in de etsworkshop. Leuk toch?


Zomer op het Muiderslot

Beleef geschiedenis in het echt bij Kasteel Muiderslot. Kids kunnen ansichtkaarten maken, op tuinsafari, tie-dyen met natuurlijke verf of meedoen met ridderbootcamps en wateractiviteiten, zoals suppen op de vestinggracht.

Hé doe je mee!

Stap in het Zuiderzeemuseum in de wereld van een Zuiderzeekind. Speel Oudhollandse spelletjes en steek de handen uit de mouwen in de kinderwerkstraat. En sla ook Expeditie Waterwerken niet over. 1 dag is te kort! Naar de website