7 Redenen om Het Scheepvaartmuseum te bezoeken

10 juli 2020
Jippie Het Scheepvaartmuseum is weer open! En hoe! Wat een toffe coronaproof activiteiten hebben ze bedacht. Kom maar opsnuiven dat vakantiegevoel deze zomer! Liefs, Liesbeth en Dies
Zomervakantie in Het Scheepvaartmuseum
Op fantasie-vakantie in Het Scheepvaartmuseum! 

Zoooo leuk voor jong & oud!
Het Scheepvaartmuseum is een van de meest kindvriendelijke musea die ik ken. Een enorm binnenplein, overzichtelijke tentoonstellingen en natuurlijk dé trekker: Het VOC-schip! Onze tip: probeer niet alles in één dag te zien, maar kies voor 2 zomeractiviteiten. Ze zijn kort genoeg om het leuk te houden, ook voor de kleinste. En kom gewoon nog eens terug! 

Kwallen in de rariteitenzee
IEKS een kwal! Wat vind jij van kwallen? Eng? Raar? Deze zomer 'zwem' je in de rariteitenzee op het Open Plein tussen deze kleurrijke kwallen. Zonder nat of geprikt te worden! Ideaal toch? Ze zwemmen er de hele dag! Duik in de zee!

Vraag 't de reisleider!
In een vakantie zonder reisleider leer je natuurlijk niks. Gelukkig zijn hier hele leuke museumreisleiders! Ze vertellen je van alles over verre landen en mooie reizen. En natuurlijk de tentoonstellingen. Je herkent ze aan het vlaggetje! 

Bezoek het VOC-schip 'Amsterdam'
Wist je dat het Schip een replica op ware grootte is van het beroemde VOC-schip 'Amsterdam'? En jij mag als matroos of kapitein gewoon aan boord. Kanonnen afschieten, sturen en een kijkje nemen in de kapiteinshut. PS: Weten hoe ze poepten aan boord? Het antwoord is echt verrassend, vraag het maar als je durft! 

Aquarobics op het droge
Dit wordt lachen! Duiken zonder duikplank, zwemmen op het droge en watertrappelen zonder water. Kom lekker sportief mee doen buiten op de museumsteiger! Iedere (mooie) dag jouw aquarobicsklasje om 13.30 en 15.00 u. En 1, 2, 3, hup! ?

Gratis kijk & doewaaier
Kom je met je familie? Dan krijg je bij binnenkomst een gratis activiteiten-waaier. Daag je zusje, vader of oma uit! En maak samen een reis door de tentoonstellingen. Benieuwd wat je als eerste opdracht kiest. PS: wie weet win jij de prijs! 

Supergrote ansichtkaart
Met kleintjes is het altijd fijn om éven te kunnen uitpuffen. En tekenen of kleuren natuurlijk! Deze zomer kun je neerploffen aan je eigen familietafel en jouw favoriete vakantie uittekenen. Met al deze ansichtkaarten maakt het museum een vakantie expositie. Lachen toch?! Teken je mee?

Thuis voor- of nagenieten
Online is Het Scheepvaartmuseum altijd open! En in coronatijd hebben ze daar megaveel blogs en activiteiten op gezet. Heb je bijvoorbeeld al de VR experience Dare to Discover gezien? Vlieg je zo terug naar de 17e eeuw! Vanaf je luie (strand)stoel ?

Verhaal van de walvis
Vergeet vooral de familie tentoonstelling over de Walvis niet. Altijd een topper met kinderen. Je kruipt in de enorme bek, leert hoe er op ze gejaagd werd en test je kennis bij z'n staart. Indrukwekkend, interactief en leuk voor jong en oud!

Blijf op de hoogte
Leuke tijd gehad? Kinderen enthousiast geworden? Volg dan alle verhalen, tentoonstellingen, vlogs en nieuwtjes van Het Scheepvaartmuseum. Schrijf je hier in voor de familienieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte! 


Veel plezier deze zomer! Naar de website