27 tips met uitjes voor de herfstvakantie die je kunt boeken

11 oktober 2018
We hebben allemaal weer fijne voorstellingen, kampen, sportdagen, activiteiten en concerten in de herfstvakantie voor je verzameld. Dus boek snel een leuk uitje of twee! Want er is zoveel om uit te kiezen in de herfstvakantie!
Yeah (bijna) HERFSTVAKANTIE!
Of het nu lekker weer wordt in de herfstvakantie of niet, er is weer zóveel te doen! Hieronder vind je een aantal van onze favoriete uitjes!
Liefs, Dies en Liesbeth

Nieuw: Speurtocht Juwelen!
De Hermitage heeft nét een nieuwe tentoonstelling én nieuw familie-atelier: Juwelen! Plus voor kids ook een leuke speurtocht: In de sieraden uit de paleizen zitten namelijk allemaal dieren verstopt...

Ga samen de strijd aan!
Durf jij met je familie de strijd aan te gaan in de lasergame-arena met allerlei coole lichteffecten? De Powerzone is een hypermodern Bowling & Lasergame & Glow Minigolf locatie. Speel je mee?

Familie activiteiten in Eye
In Eye kun je in de herfstvakantie niet alleen heerlijke kinderfilms komen kijken; je kunt er ook de Eyewalk, de familie workshop Today at Apple volgen of de speurtocht door het gebouw doen!

Ruben en de ark van noach
Beleef deze beroemde vertelling uit de Tora bij het Kindermuseum van het JHM! Het verhaal is gebaseerd op het boek van Dick Bruna, met een leuke en lieve eigentijdse invulling! Kom je ook?

Fabeltjeskrant (6+)
Meneer de Uil is 50 jaar! Vier jij zijn verjaardag op 27 oktober mee met een concert in Het Concertgebouw? Van Drink meer prik tot Het Stoomlied. Het wordt een dolle boel!

Nederland in vogelvlucht (4+)
Weet jij hoe Nederland ontstaan is? Kom het ontdekken tijdens de unieke Flight Experience bij THIS IS HOLLAND! Ruik de tulpen, voel de wind door je haren en vlieg met snelheid over de Noordzee!

Interactief Theater
Elke zondagmorgen is er een interactieve voorstelling voor de allerkleinsten in het ITA (Stadsschouwburg).  En iedereen is welkom om te lachen, leren en spelen!

Adventure Kamp 6+
Houd je van sporten èn avontuur? Doe dan 1 of meer dagen mee met het Sport4Kidz Adventure Sportkamp. Kom vlot bouwen, boogschieten, gps, survivallen en meer.

Juf Roos (2+)
Ga samen met Juf Roos op reis! Beleef leuke en grappige avonturen op deze reis in DeLaMar Theater! Help mee dit avontuur tot een goed einde te brengen!

Veerdienst Adam
Veerdienst Amsterdam brengt je deze vakantie met een verwarmde boot naar Fort Pampus of het Muiderslot. Hier beleef je onvergetelijke avonturen. Inschepen maar!

Freerun & Jumping
Zin om Freerunning te proberen of verder te trainen? Schrijf je in voor een van de combocamps van VROG. Een halve dag vol met freerunning, tricks & trampoline (7-12 jaar).

Martin Luther King
Kom zondag 27 oktober samen swingen bij deze prijswinnende muzikale familievoorstelling over het (onrechtvaardige) verhaal van de jonge Martin Luther King in het ITA! (8+)

Natuurdetective
Hang de bosdetective uit op woensdagmiddag 23 oktober! Er is een misdaad in het Amsterdamse Bos gepleegd... Los jij de zaak op? Spannend uitje voor kids tussen de 6-12 jaar!

Jeugdtheater 2+
Kom naar de drie vrolijke voorstellingen in de Meervaart op ma 21 of woe 23 okt! Bekijk samen met de kleinsten: Geel (2+), Dagdonker of Het Grote Kleurenballet (4+)!

Kermis
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom je ook zwieren en zwaaien?

Ernst & Bobbie
Ernst en Bobbie staan bekend om hun geklungel en dat gebeurd deze keer in de jungle van DeLaMar Theater! Dat wordt lachen en genieten met de hele familie op ma 21 oktober!

Belle en het Beest
Wist je dat dit eigenlijk een Russisch verhaal is? Dans mee met Baboesjka en het Beest (6+) op de muziek van de beste Russische componisten in het mooie
Muziekgebouw aan 't IJ.

Kleine Grote Kist
Word meegevoerd in een betoverend dansavontuur (4+) met een wonderlijke kist die tot leven komt. Te zien in de herfstvakantie als op 2 en 3 november bij Het Nationale Ballet!

Schaatscursus (4+)
Kom deze herfst samen met veel leeftijdgenootjes schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan! Kan je niet schaatsen? Dat maakt niks uit, want de vakantiecursus is leuk voor iedereen!

Kriebel (2+)
Ontdek op 19 & 20 okt wat er toch zo kriebelt in je lichaam bij Nationale Opera & Ballet! Voel de kriebels door de dans, muziek en stem! Ook te zien in de kerstvakantie.

Kinderboekenruil
Ruil je kinderboek tegen een ander tijdens de NS Kinderboekenruil op 13 okt op Amsterdam CS! En kom luisteren naar schrijvers Natascha Stenvert en Anna Woltz.

Jeugdtheater (6+)
De Meervaart biedt twee mooie jeugdvoorstellingen, gebaseerd op een bekend boek! Ga samen naar De Gebroeders leeuwenhart (8+) en De draad van Alexander (6+)!

Kinderfilms
Op een regenachtige dag een film kijken bij Kriterion is zo fijn! Een kleinschalige bios met leuke films voor alle kinderen. Deze vakantie oa Shaun het Schaap!

De Wereld & Ko
De Wereld & Ko is een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech. Over een vader en zoon. Te zien op zaterdag 19 oktober in het OBA theater!

Lucky Beat Kamp
Beleef een mooie muzikale ervaring tijdens een Lucky Beat kamp! Kom zingen, djembé leren, op muziek-instrumenten spelen, een optreden geven en nog veel meer! Drum je mee?

Boskabouterdag!
Feest 13 oktober samen met alle lieve boskabouters in het Amsterdamse Bos! Ga het bos in, zoek het huis van Kabouter Puntmuts en speel met de dieren! Kom je ook?

Cinekid in Oost
Animaatjes, Kapitein Morten, Zooks of Wallay..  Ga in de herfstvakantie naar het Pleintheater voor filmfestival Cinekid on tour in Oost! Er is voor iedere leeftijd een film!

Veel plezier! Dies & Liesbeth