icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

27 fantastische zomervakantie-uitjes!

29 juni 2020
HET IS VAKANTIE!!! Blijf jij in Amsterdam? Check snel deze 27 super leuke tips! Fijne vakantie!
Spannende bosfiguren
Leer alles over het joodse leven en haar tradities in het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum. Bak broodjes in de koosjere keuken, maak samen muziek, leer Hebreeuws in de study of teken en droom weg in het Droombos!

Rijksmuseum weer open
Ontdek deze zomer het Rijksmuseum en krijg een familiegids kado. Dit is een mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en te ontdekken; over kunst, geschiedenis en elkaar. Toegang kinderen tot en met 18 jaar gratis.

Cosy strandjes
Wat is op een warme zomerdag nou leuker dan lekker pootjebaden bij een fijn strandje? Vul een picknickmand, stap op de fiets met de kids en ontdek de knusse strandjes aan de Ouderkerkerplas, de Gaasperplas en de Hoge Dijk.

Niet zomaar het bos in!
Het Amsterdamse Bos is deze zomer extra leuk. Er staan toffe activiteiten op het programma zoals de Escape room, Oervolk Stoervolk en Waterbeestje & Waterkreeftjes. Ook leuk; de speurtocht, kinderbaden, het kabouterpad en theater.

Op fantasie-vakantie!
Deze zomervakantie verandert Het Scheepvaartmuseum in een echte vakantiebestemming voor het hele gezin. Ga op fantasie-vakantie en doe mee aan de familieactiviteiten (3+). Zo hoef je niet ver weg voor het vakantiegevoel!

Ontdekken, speuren, kleuren
In het Zaans Museum & op de Zaanse Schans is deze zomer van alles te beleven. Ontdek de geschiedenis van de Zaanstreek en sla de Verkade Experience in het Zaans Museum zeker niet over. Ga op pad met speurtocht of schetsboekje.

Midzomer Mokum
Kom naar de OBA en doe mee met de leukste (gratis) jeugdactiviteiten! Zoals workshops radio en film maken, programmeren of VR in de Maakplaats 021of films, voorstellingen bekijken en veel meer!

Tropisch avontuur
Maak deze zomer je verre reis door de tijd en de wereld gewoon in het Tropenmuseum! Naar de Bali tentoonstelling. Of ga op speurtocht met een DoeBoek door de andere landen.

Waterfun
Het blijft niet bij een fijne, frisse duik bij Jeugdland Natuurzwembad. Sport4Kidz verzorgt namelijk een paar dagen per week momenten met toffe materialen voor oneindig veel waterfun!

Dans in de zomer
Alle peutertjes en kleuters kunnen dansend de zomer door bij Damoves! Op verschillende dagen en twee locaties in de stad worden danslessen gegeven. Dans je mee? Voor kids van 2 t/m 5 jaar.

Zomerplein
Iedere vrijdagmiddag een nieuwe wereld maken en bouwen. Dat kan deze zomer bij het Plein Theater! Ga met echte kunstenaars aan de slag met bamboe, melkpakken en veel meer. Cool!

Zomer Avontuur!
Vlot varen, dolken, eten uit de natuur, dromenvangers maken, survival skills leren en zoveel meer! De Natureluur heeft weer een avontuurlijk en creatief programma samengesteld. Dus schrijf je snel in.

Veerdienst
Vaar met Veerdienst Amsterdam deze zomer vanuit Amsterdam IJburg mee naar Fort Pampus. Op Pampus zijn leuke dingen om te ontdekken, er zijn speurtochten en informatieve games!

NIEUW: Move
De Mobility Experience Move gaat over 't verleden en de toekomst van racen, snelheid en mobiliteit. Maak je snelheids-duiveltjes blij met vette games, racesimulator én circuit van Zandvoort!

Amsterdam DNA
In hartje Amsterdam ligt het Amsterdam Museum. Hier leer je in de DNA-tour alles over de geschiedenis van Amsterdam. En waan je je even terug in de tijd in Het Kleine Weeshuis. Wel vooraf tickets reserveren.

Schilder & pluk
Een vaasje, een kwast en verf. Zo schilder je 'm in no time in jouw kleuren. Dan hup de tuin in om de mooiste bloemen ervoor te zoeken. Superuitje met kids deze zomer bij de Pluktuin Amstelveen.

Kleine bios
In de zomervakantie in een kleinschalige en gezellige bios een film kijken? Wij tippen: Filmtheater Kriterion! Ze hebben een leuk programma, gezellige bar en er geldt een fijne korting voor kinderen.

Pop Art Workshop
Ook zo iets cools aan de muur? In Museum JAN zie je deze zomer Roy Lichtenstein! En er is op 12 juli een té gave workshop voor kids: Neem je favo stripboek mee en maak je eigen Pop Art!

SoundLAB (7+)
Ben jij muzikaal? En mama juist niet? Doe deze zomer mee met een SoundLAB workshop. Iedere zondag kun je experimenteren op bijzondere instrumenten in de muzikale werkplaats van het Muziekgebouw.

Midzomer bij DAT!
Yeah! De DAT!school zet Noord op z'n kop: Toffe zomerworkshops theater, zang, dans, musical, yoga, straatfotografie... wauw! En dan ook nog theater- en filmkampen. Dat wordt nog lastig kiezen.

Boeketje juwelen!
Heb jij ooit zo'n duur bosje bloemen gekregen? Tsarina Elisabeth kreeg het van haar man. Dit en heel veel andere Juwelen! zijn deze zomer te zien in de Hermitage Amsterdam. Wegens succes verlengd.

Top uitjes buiten Amsterdam

Familie festival
Boogschieten, kraampjes, een mini auto besturen, een cool kanon... Bij Fort Uitermeer in Weesp kun je deze zomer op woensdag en zondag toffe activiteiten doen. Kom naar Summer Fortival!

Inspecteer & win
Museuminspecteurs? Dat zijn géén strenge mannen met een vergrootglas. Maar dat ben jij! Jij mag je mening geven over een museum. Zo wordt het museumbezoek nog leuker!

Vlieg mee!
Ontdek Luchtvaart- museum Aviodrome deze zomer! Neem plaats in de Boeing 747 Jumbo Jet, beleef de 4D film, ontdek de mooie speeltuinen en haal je vliegbrevet! Gratis met museumkaart.

Zomermuseum
Speel oudhollandse spelletjes, vis naar verhalen, geniet van de waterpret bij Expeditie Waterwerken en doe de speurtocht. Wedden dat je tijd te kort komt bij het Zuiderzeemuseum!

Nieuw: Palènpa!
Bouw als gezin of met je kinderfeestje hutten en torens! Géén spijkers, zagen en splinters, wél palen, panelen en bouten. Resultaat: een geweldige hut op je eigen kavel in Nieuw-Vennep.

Zomer op het Muiderslot
Plan deze vakantie een dagje Muiderslot en beleef geschiedenis in het echt! Doe de gratis kinder audiotour, ga mee op tuinsafari en nog veel meer. Check ook de spectaculaire roofvogelshow. En wat dacht je van een nachtje kamperen!

We wensen jullie een heeeeele fijne zomer met deze tips!
Dies & Liesbeth