De leukste uitjes voor een vakantie op de Veluwe met kinderen

20 juni 2020
Deze zomervakantie gaan veel gezinnen op vakantie in Nederland. Wist je dat de Veluwe één van de populairste vakantiebestemmingen is in Nederland? Dat snappen wij natuurlijk hartstikke goed! De Veluwe is ontzettend leuk voor een weekendje weg, een midweek weg of voor een langere vakantie. Uiteraard wil je ook eropuit met de kinderen. Wij verzamelden de leukste uitjes met kinderen voor jouw (thuisblijf) vakantie op de Veluwe!
Vakantie op de Veluwe!

De Veluwe is ontzettend veelzijdig: geniet van de rust of zoek juist de gezelligheid van Veluwe hoofdstad Apeldoorn op. Ga de natuur in of kies voor een dagje cultuur. Liever een actief uitje of ga lekker chillen bij het water. Het kan allemaal op de Veluwe! 

Lekker in de natuur
 
De Veluwe staat natuurlijk bekend om de mooie natuur. Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven in de Veluwse natuur. Het Nationale Park De Hoge Veluwe mag je echt niet missen en is verrassend kidsproof! Verder zijn het Blotevoetenpad ’t Hof van Twello, de Loenense Waterval, Kootwijkerzand en de Kinderbelevingspaden favoriet bij ons.

Even afkoelen
Zijn jullie toe aan wat verkoeling? Dat komt goed uit want het Boschbad Apeldoorn is het grootste openluchtzwembad van Nederland. Je kunt ook lekker spetteren bij gezinspark ’t Smallert en het spraypark van Zwembad De Koekoek. Hou je meer van natuurplassen? Ga dan lekker naar de strandjes van Bussloo of het Kievitsveld.Tijd voor cultuur
De Veluwe heeft ook een aantal leuke musea die ook nog eens hartstikke kindvriendelijk zijn. Bij CODA maken ze bijvoorbeeld bij elke tentoonstelling een tof opdrachtenboekje en ze organiseren deze zomer heel veel kinderactiviteiten. Ook het Museonder en het Kröller-Müller museum zijn erg leuk met kinderen. Bezoek ook eens Kasteel Cannenburch in Vaassen, waar je een leuke speurtocht door de kasteeltuinen kan doen. Ook De Middelste Molen is een super tip! Hier schep je je eigen papier en wie weet herkennen jouw kinderen het nog wel van het journaal in december… ;-)

Dieren knuffelen
Op zoek naar een dierenuitje op de Veluwe? Natuurlijk mag een bezoek aan de Apenheul echt niet ontbreken als je op de Veluwe bent! Maar er zijn ook een aantal andere leuke dierenuitjes in de buurt te vinden, zoals De Koperen Ezel, een huifkartocht bij De Kronkel of koeien knuffelen. Tip: bij Kinderparadijs Malkenschoten, betaal je eenmalig €10 en mag je net zo vaak terug komen als je wilt.Alle energiebommetjes verzamelen!
Zoek je een actief uitje voor het gezin? Ga lekker jumpen bij Krazy Kangaroo of Street jump, leef je uit bij Zero55, klim en klauter als een aapje bij Monkey Town of zoek het hogerop bij Klimbos Veluwe. De gratis fietstocht van Go Veluwe voor kinderen is trouwens ook een dikke aanrader! Lekker spelen doe je bij het Stadspark Berg & Bos, Heggies speelschuur en het Speelbos in Putten.

Honger gekregen? 
Om de dag compleet (af) te maken heeft de Veluwe ook een paar hele leuke, maar vooral lekkere kindvriendelijke restaurants! Het liefste gaan wij naar een restaurant met speeltuin zoals NuNu, De Boskantine, De Houtzagerij of Buds. Onze kinderen zijn gek op pannenkoeken! De lekkerste pannenkoeken van de Veluwe eten wij bij De Ossenstal, Speelparadijs Voorst of De Honingpot. Het vakantiegevoel is voor ons helemaal compleet als we met de voetjes in het zand kunnen zitten bij een strandtent zoals Soap Apeldoorn, Stadsstrand Meadow of Brodazz Beach. Heerlijk!

Praktische info
Bij veel uitjes kan je gratis parkeren. Wil je parkeren in de binnenstad van Apeldoorn? Er is heel veel parkeergelegenheid in het centrum. Kom je op de (huur)fiets, dan kan je die gratis stallen in één van de bewaakte fietsenstallingen

Fijne zomer op de Veluwe!

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. In onze Uitagenda vind je de leukste uitjes per dag!

Naar de website