30x de leukste uitjes voor een vakantie op de Veluwe

27 juni 2023
Deze zomervakantie gaan veel gezinnen op vakantie in Nederland. Wist je dat de Veluwe één van de populairste vakantiebestemmingen is in Nederland? Dat snappen wij natuurlijk hartstikke goed! De Veluwe is ontzettend leuk voor een weekendje weg, een midweek weg of voor een langere vakantie. Uiteraard wil je ook eropuit met de kinderen. Wij verzamelden de leukste uitjes met kinderen voor jouw (thuisblijf) vakantie op de Veluwe!
Vakantie op de Veluwe met kinderen!

De Veluwe is ontzettend veelzijdig: geniet van de rust of zoek juist de gezelligheid van Veluwe hoofdstad Apeldoorn op. Ga de natuur in of kies voor een dagje cultuur. Liever een actief uitje, lekker chillen bij het water of dieren kijken? Het kan allemaal op de Veluwe! 

Lekker in de natuur




Kinderbelevingspaden
Ontdek de natuur met drie verschillende paden van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema’s. Beleef samen avonturen en leer over de natuur. Kies een route en bewaar de andere routes voor de volgende keer! 

Ranger Route
Ontdek de natuur met jouw boswachters in spé met de Ranger Route. Je haalt een rugzak op bij het Veluwecentrum (op Bungalowpark Hoenderloo) met daarin alle benodigheden om de route lopen. Een avontuur voor de kids! 

Lees ook onze blog met de leukste wandelingen met kinderen >>


Het Nationale Park De Hoge Veluwe
In het Nationale Park De Hoge Veluwe valt van alles te beleven voor het hele gezin. Je kunt zwijnen spotten, verschillende speurtochten lopen of ga met z'n allen het park per witte fiets ontdekken. Ook het Museonder en het Kröller Muller museum mag je hier niet missen! 

Kootwijkerzand
Misschien wel het meest bijzondere plekje van de Veluwe; het Kootwijkerzand! Eigenlijk is het een mega-zandbak, dus neem emmers en schepjes mee. Volg de oranje route van 3 km en beklim onderweg de uitkijktoren! 

Blotevoetenpad Buitenpost
Geniet met je blote voeten van 2,6 kilometer lang gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht om het schat eiland, plons van de glijbaan in de speelvijver. Je kunt het zelf zo spannend maken als je wilt: kies je de moeilijk/vieze route of ga je op safe?

Even afkoelen


Boschbad Apeldoorn
Wist je dat het Boschbad in Apeldoorn het grootste buitenbad van Nederland is? Er zijn hier 3 verwarmde baden, een wedstrijdbad, een recreatiebad, peuterbaden én een hele leuke waterspeeltuin. Ook zijn er verschillende speeltuintjes, dus jij zit hier sowieso goed deze zomer!

Het Spraypark van Zwembad De Koekoek
Het spraypark is een waterspeelplaats met de meest uiteenlopende spuitelementen, fonteinen en leuke waterspeelattributen. Het park is in de zomertijd tegelijk geopend met het recreatiebad. Je kunt dan van binnen naar buiten en andersom. Er is ook nog een ligweide, een basket een pannakooi, springkussen, een air trampoline en nog veel meer!

Lees ook onze blog met alle openluchtbaden en strandjes >>


Aquacentrum Malkander
Aquacentrum Malkander heeft alles: een wedstrijdbad, instructiebad, recreatiebad, peuterbad, whirlpool én een buitenbad. Ook zoef je hier van de snelste waterglijbaan van Apeldoorn! Jouw waterratjes vermaken zich hier wel even.

Recreatiegebied Bussloo
Bussloo ligt mooi tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen in. Lekker met de voetjes in het zand en duiken in de natuurplas. Ze hebben hier een speciaal kinderstrand met leuke speeltoestellen. Zwemmen is gratis, maar kom je met de auto dan betaal je wel parkeergeld.

Recreatiegebied Kievitsveld
Het Kievitsveld is een fijne plek voor gezinnen. Lekker zandstrand, speeltoestellen én een bos waar je lekker kunt wandelen. Stoere kids kunnen ook waterskiën of wakeboarden bij Burnside Cablepark. Ook hier is de toegang gratis, maar betaal je wel parkeergeld als je met de auto komt.

Tijd voor cultuur



Kasteel Cannenburch
Ga met je kinderen op ontdekkingstocht door Kasteel Cannenburch in Vaassen! Volg samen de kinder-audiotour op je eigen telefoon, beleef de schilderijen die tot leven komen en doe de super toffe speurtocht door het Kasteelpark. 

CODA Museum
Een museumbezoek aan het CODA Museum in Apeldoorn is hartstikke leuk met de speciale opdrachtenboekjes die bij elke tentoonstelling worden gemaakt. Of ga creatief aan de slag in het Atelier! Ze organiseren hier ook heel veel kinderactiviteiten!

De Middelste Molen
Stap binnen in de molen uit 1622 en ervaar hoe ze hier vroeger papier maakten. Het is een unieke ervaring om tussen de ratelende machines te staan. Als je een speciale workshop volgt (van ongeveer een uurtje) kun je zelf ook papier maken en deze mee naar huis nemen!

Paleis het Loo
Paleis Het Loo is weer open en er is hier wel van alles te beleven! Kom luisteren naar mooie verhalen en speur er op los tijdens de Zomerdagen. Of beleef een sprookjesachtige dag tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen!

Museum Hagedoorns Plaatse
Ervaar het boerenleven bij Museum Hagedoorns Plaatse in Epe. Voor elke leeftijd is hier wel iets te beleven! Haal bijvoorbeeld bij de receptie gratis een sporenspeurtocht op, speel een Oud-Hollands spel of doe in de vakanties op woensdagmiddag mee met de leuke kinderactiviteiten.

Dieren knuffelen




Kinderparadijs Malkenschoten

Bij Kinderparadijs Malkenschoten is zoveel leuks te beleven: dieren knuffelen, (water)speeltuinen, het verkeersplein, waterfietsen en de Binky show. Gelukkig mag je hier onbeperkt spelen!

Apenheul
Ontdek ruim 300 apen in het prachtige bos van Apenheul. Er zijn heel veel speeltuinen voor de kids mét een heerlijk terras voor jou! Tip: check onze Uitagenda voor de vakantie-activiteiten.

Alle uitjes voor dierenvriendjes vind je hier >>


De Koperen Ezel
Speel en Doe Paradijs De Koperen Ezel ligt net buiten Epe. Bestel een picknickpakket en maak een ezel wandeling of ga lekker spelen in de binnen- en buitenspeeltuin. Behalve ezels vind je hier trouwens nog veel meer aaibare dieren!

Hertenboerderij De Weerd 
Varkens borstelen, alpaca’s eten geven, hooi kruien, eitjes rapen, de trekker bekijken en nog veel meer… Heb jij een kleine agrariër rondlopen? Dan is het superleuk om een echt boerendiploma te halen bij Hertenboerderij de Weerd in Nijbroek. 

Alle energiebommetjes verzamelen!


Klimbos Veluwe
Het klimbos der klimbossen met maar liefst 9 verschillende routes en circa 90 verschillende overgangen! Vanaf 6 jaar en een reikhoogte van 1.30 meter mag je je uitleven in het junior klimbos. Vanaf een reikhoogte van 1.60 meter mag je ook de andere 6 routes verkennen. 

De Veluwsche Stoomtrein
De Veluwsche Stoomtrein stoomt er lustig op los en neemt je mee over de oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Een echte belevenis voor 'jonkies' en 'oudjes'.

Nog meer actieve uitjes vind je in onze Eropuit-categorie >>


ZERO55
Bij ZERO55 in Apeldoorn kunnen kinderen én volwassenen zich helemaal uitleven met elektrisch karten, bowlen, lasergamen en nog veel meer stoere games. De perfecte hotspot voor als het weer wat tegenvalt of als je juist de airco op wilt zoeken! 

Royal Ride Apeldoorn
Ontdek het koninklijk spoor van Apeldoorn met de Royal Ride. De route is niet te lang en heeft meerdere leuke stops. Goed te doen voor kinderen dus! Lees ook onze ervaringsblog >>

Stadspark Berg & Bos
Er is van alles te beleven in Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn. Beklim de 26 meter hoge uitkijktoren, heerlijk uitrazen op de veelzijdige speelweide, lekker struinen door het bos of ga speurneuzen met de nieuwe GPS app van IVN.

Honger gekregen? 



De Ossenstal
Midden op de Veluwe, midden in het bos vind je De Ossenstal. De plek voor lekker eten, veel pannenkoeken maar ook ander lekkers, en die megaleuke speeltuin en het fijne terras. Alle toestellen gehad? Dan kunnen er ook hutten gebouwd worden achter de speeltuin!

De Boskantine

De Boskantine is een heerlijk familierestaurant in Hoenderloo. Naast een lekker kindermenu hebben ze hier ook een indoor speeltuin én een natuurspeeltuin met springkussen. Vanaf het terras hou je een oogje in het zeil!

En hier eet je de lekkerste pannenkoeken >>


Speelparadijs Voorst
Met recht een paradijs! Een paradijs voor kinderen, en als die kids zich top vermaken, juist dan is het ook een paradijs voor ouders! Naast het terras vind je hier niet zomaar een speeltuin, het is een attractiepark in het klein. Ga het een keer beleven!

Soap Apeldoorn
De beachclub aan het Apeldoorns Kanaal. Gerechten op de kaart waar het water je van in de mond loopt én een heerlijks speelterrein voor kids. Met tropische temperaturen staan er zwembadjes klaar, er zijn schommels en genoeg te scheppen in het stadsstrand! 

Buds
Dit familierestaurant is super kindvriendelijk. Je voelt je hier direct thuis met alle leuke nostalgische decoratie. Vanaf het terras heb je uitzicht op de mooie speeltuin, maar ook binnen vermaken de kinderen zich prima in de speelkamer. Je zou het bijna vergeten, maar je kunt hier ook lekker eten!


Zijn jullie eropuit geweest? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Fijne zomer op de Veluwe!

Lieve groetjes,
Patricia


Naar de website