Lammetjes kijken!

19 februari 2024
Yes, het voorjaar komt er weer aan! Overal worden al lammetjes geboren, zo lief! Komen jullie ook op kraamvisite bij de lammetjes? Wij hebben de schaapskooien in de regio op een rijtje gezet voor je.
Kom op kraamvisite bij de lammetjes!

Lammetjes kijken bij de Schaapskooi


Schaapskooi Hoog Buurlo
Eén van onze favoriete plekjes om met gezin even het bos in te gaan: de Schaapskooi van Hoog Buurlo. Een prachtig gebied, beetje glooiend, lanen met oude bomen, de grote vlakte voor de schaapskooi en natuurlijk de schapen én de lammetjes.

Schaapskooi Epe-Heerde
Bij Schaapskudde Epe-Heerde kan je prachtige wandelingen en fietstochtjes maken en als je op de grote uitkijktoren staat kan je over het hele landschap kijken dan zie je alle schaapjes en lammetjes. Leuk: je kunt hier je eigen lammetje adopteren. Hoe schattig!

Schaapskooi De Loenermark
Vanaf eind januari t/m begin maart worden de lammetjes geboren. Vanuit de bezoekersruimte kan je kijken naar de schapen. Na afloop kan je hier nog lekker wandelen door de mooie omgeving. De rode route is ongeveer 2,5 km lang en geschikt voor kinderwagens.

Schaapskooi Ermelo
De kudde Veluwse heideschapen gaat bijna dagelijks met de herder de Ermelose heide op. Vanaf het bezoekerscentrum kun je fijn wandelen over de hei of in het bos. Haal één van de speurtochten of loop het lammetjespad bij de schaapkooi. De pasgeboren lammetjes kun je op een groot scherm volgen! Een lammetje adopteren? Dat kan in het bezoekerscentrum!Lammetjes dagen

Lammetjesdag Epe-Heerde
Kom naar de feestelijke afsluiting van de lammerentijd! Er is van alles te doen voor kinderen. Lees hier alles over deze leuke dag >>

Lammetjesmiddag Elspeet
Kom knuffelen, knutselen en spelen bij Schaapskudde Elspeet. Lees hier alles over deze middag >>

Meer lammetjesdagen volgen snel... Houd onze Uitagenda in de gaten voor de leukste evenementen!
Kinderboerderijen in en om Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Op veel kinderboerderijen worden jonge diertjes geboren. Van lammetjes tot lieve kleine geitjes, kalfjes en biggetjes. Ontdek ze hier:
Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn
Kinderboerderij De Maten in Apeldoorn
Kinderboerderij Laag Buurlo
De Ulebelt in Deventer
Dierenbos in Deventer
De Koperen Ezel in Epe
Beleefboerderij De Kleine Carrousel in Laren
Kinderboerderij De Schouw in Zutphen
Kinderboerderij Kiboe in Eerbeek
Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld


Naar de website