icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Tour de PapierTerug naar het overzicht

Ga etappe-trappen op de Veluwe tijdens Tour de Papier van CODA Museum. Met leuke kids activiteiten!
Etappe-trappen op de Veluwe! Ontdek al fietsend de pracht van de natuur en papierindustrie in hartje Gelderland. Met een route langs molens, sprengen én het nieuwste uit de wereld van de papierkunst. Uiteraard met heel veel leuke activiteiten voor de kids!

Fietstocht
Fiets samen met je gezin jullie eigen Tour de Papier. Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen zoals Papierfabriek De Middelste Molen, Ruitersmolen, Hamermolen en de Loenense Waterval. De originele route is 69km, maar er zijn verschillende inkort mogelijkheden. Het kortste rondje is 23km. Onderweg kom je verschillende horeca tegen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een lekkere picknick meenemen!

Tentoonstelling
Tentoonstelling CODA Paper Art is een eerbetoon aan de regio met recent gemaakte kunst van papier en karton. Het grootste deel van de Nederlandse papierindustrie bevindt zich in Gelderland en de Veluwe kent vele papiermolens, beken en sprengen van vroeger om te bewonderen tijdens een fiets- of wandeltocht. De 10e editie van CODA Paper Art is vanaf juni 2021 te zien in CODA Museum

Kidstour
Een tandwiel laten draaien met een watermolen, zelf een spreng maken en leren over de geschiedenis van de papierindustrie? Of aan de slag met papier-maché, het maken van dierenmaskers of papieren kunstwerken en sieraden? Voor het hele gezin heeft CODA activiteiten ontwikkeld om aan de slag te gaan met papier! Ontdek doorlopend verschillende DIY’s met papier en informatie over actuele activiteiten per periode via de roze website button.

Let op! nog niet alle bezienswaardigheden zijn geopend ivm corona. Check dit voordat je op pad gaat om teleurstellingen te voorkomen. Fietsen kan natuurlijk sowieso!

Vanaf de zomervakantie is er o.a. programmering i.s.m. papierfabrieken, Staatsbosbeheer, erfgoedpartners en verschillende campings, vakantieparken en hotels op de Veluwe. Je vindt deze terug in onze Uitagenda!

Meer weten? Klik op de roze button voor meer informatie, de fietsroute, DIY's en gratis downloads. 

Meer toffe natuuruitjes? Check onze speciale natuur categorie!

Coda Apeldoorn

Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste kinderfeestjes

De leukste kinderfeestjes

Is jouw kind binnenkort jarig? Of wil je alvast wat inspiratie voor kinderfeestjes opdoen? Wij hebben een compleet overzicht met heel veel leuke kinderfeestjes voor je. Alleen nog even kiezen!

Check alle feestjes!