• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

1 april, kikker in je bil!

19 maart 2024
Ok, wij hebben ze niet allemaal zelf bedacht en ook nog lang niet allemaal uitgeprobeerd, maar deze lijken ons toch wel érg grappig! Ga jij je kinderen op 1 april in de maling nemen of misschien gaan zij met jou wel grapjes uithalen! Veel plezier!
1 april grappen
Met alle collega's van Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor ouders en kids om er samen op uit te gaan, maar ook inspiratie voor toffe kinderfeestjes, clubjes, kindvriendelijke restaurants, kinderwinkels en nog veel meer. Ook in onze blogs delen we onze favoriete uitjes en adressen in en om Nijmegen: handige lijstjes, ervaringen van onze Kidsproof-reporters en leuke creatieve tips zoals deze toffe 1 april grapjes.

Welke grap haal jij uit op 1 april? Of ben jij degene die in de maling genomen wordt?

1. Pak druiven in van die mooie glimmende chocolade ei papiertjes. Een stuk of 20 in een zak doen en zeggen dat de kinderen zoveel mogen snoepen als ze willen!

2. Houden ze meer van lolly's? Een klein stronkje broccoli op een stokje met een mooi glimmend papiertje erom waarderen ze vast!

3. Schroef de dop van de fles shampoo, (zo'n dop met een gaatje erin waar je de shampoo uit knijpt), doe wat huishoudfolie over de opening van de fles en draai de dop er weer op. En nu maar wachten tot ze hun haar willen gaan wassen... werkt vast ook heel goed met een fles handzeep!

4. Wassen jullie na w.c. bezoek je handen met een blokje zeep? Smeer deze in met blanke nagellak. Waarom schuimt het zeep nu niet?

5. Knip spinnen en ander ongedierte uit zwart papier en leg ze op.. ontbijtbordjes, kussen, stapeltje schone kleren...

6. Naai de sokken van je kinderen dicht.

7. Stop krantenproppen in de neuzen van de schoenen.

8. Lekker glaasje limonade schatje? Maak van die glibberige jelly pudding en doe deze in limonade glaasjes. Ojee, nu stoot je een glas per ongeluk om!! Niets aan de hand, het loopt er niet uit! 

9. Wie heeft er vroeger niet achter een bosje gezeten met een touwtje in de hand... om de portemonnee die daaraan vast zat snel weg te trekken wanneer een voorbijganger deze probeerde te pakken? Zie je jezelf al zitten in je achtertuin, wachtend tot je kind het briefje van 5/ die leuke speelgoed auto wil pakken?

10. Wel eens geprobeerd te drinken met een rietje waar gaatjes in de zijkanten zitten? Gaat niet! Prik in een stuk of 10 rietjes hele kleine gaatjes, stop ze terug op de plek waar ze altijd liggen en vooruit, vandaag mag het drinken bij het ontbijt met een rietje worden gedronken!

En nu maar hopen dat je kinderen niet boos op je worden, maar dat jullie er met z'n allen smakelijk om kunnen lachen!

Veel 1 april plezier!

Liefs, Esther

Ik ben sitemanager van Kidsproof Nijmegen en Kidsproof Arnhem. Met onze 3 kinderen gaan we er graag op uit! Zó leuk om al die toffe Kidsproof (uit)tips in deze mooie regio's te delen!