23 tips voor thuis & uit met Pinksteren

21 mei 2023
Voor een lekker lang Pinksterweekend met het gezin hebben we 23 toffe tips voor uit & thuis verzameld. Van fietstochtjes tot een avondpicknick en van fotoshoots tot een grappig Kahoot quiz. Geniet van een mooi lang weekend!
23 tips voor thuis en uit met Pinksteren

Leuke uitjes voor Pinksteren 2023 met kinderen


Ontdek de speelnatuur in de regio. Van spelen in modderpoelen tot pootje baden en van boomstambalanceren tot beestjes zoeken. Oude kleren aan dus!

Zijn de natuurspeelplekken bij jou in de buurt vaak druk in het weekend? Aan het eind van de dag is vaak wat rustiger en kunnen de kinderen alsnog heerlijk spelen in de zon. Tijd voor een avondpicknick dus.

Stippel een fietsroute uit langs leuke terrasjes. Dat fietstochtje wordt opeens nog véél leuker als je de kinderen onderweg een lekker ijsje belooft.Yes, het is weer tijd voor het terras. Snel een plekje reserveren bij jullie favoriete eettentje dus!

Welk openlucht(museum) hebben jullie op de bucketlist staan?

Gaan jullie een dagje of weekend weg met Pinksteren? Kijk dan hier op één van de andere Kidsproof-regio’s voor tips daar in de buurt.Joepie! Een dagje naar een pretpark of speelpark is altijd volop genieten met kinderen. Welke staat op jullie lijstje?

Ga lekker ontbijten, brunchen of dineren bij een leuk restaurantje in de buurt.

Wat worden ze snel groot! Tijd voor een fotoshoot dus met het mooie weer. Kies een favoriet plekje natuur, trek de kids matchende outfits aan (bijv. allemaal jeans & wit of blauwe tinten) en zet het gezin op de foto. Tip: Er zijn ook veel fotografen die fotoshoots aanbieden.

Pak met het mooie weer een tas in met handdoeken en bezoek eens een waterspeelplaats. Lekker voor de kinderen om af te koelen, te spetteren en eens goed vies te worden.


Leuke tips en kinderactiviteiten voor thuis met Pinksteren 2023


Bedenk een grappige Kahoot quiz en speel deze online met familie of vrienden.

Vier een thuis- of tuinfeestje! Natuurlijk moet iedereen er voor de gelegenheid piekfijn uitzien. Haal dus je feestelijke kleding uit de kast!

Zijn jullie al plannen aan het maken voor de zomervakantie? Gebruik het weekend om samen met de kinderen te brainstormen, googlen en dromen over de zomervakantie. Want er is een heleboel leuks dat nog wél kan. Kijk voor kindvriendelijke accommodaties op Kidsproofvakantie.nl.

Wist je dat er superveel vakantiekampen voor kinderen zijn? Bekijk ze allemaal en reserveer alvast een plekje voor deze zomer.Doe met het gezin een grappige 24-uurs challenge. Eet bijvoorbeeld de hele dag alleen maar groene of rode dingen… Dat is toch best moeilijk!

Kies jullie favoriete spel en maak deze samen na in een nieuw thema. Uiteraard leuk om aan het einde van de dag samen uit te testen.

Het wordt hopelijk supermooi weer, dus dan denken wij al snel aan heerlijk barbecueën. Daag elkaar uit om dat eens anders te doen dan anders. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun favoriete gerecht kiezen en probeer dat op de barbecue na te maken.

Ook leuk: verplaats de barbecue naar de voortuin en vier het pinksterweekend met een barbeque met de buren.

Of doe eens gek en begin al met barbecueën tijdens de lunch! Huh daar zullen de kinderen van opkijken.Vertel je kids over de ouderwetse drive-in en buitenbioscopen en maak deze daarna zelf na. Zet je tv, laptop of projector in de tuin, maak een comfortabel zitje en play!

Cocktails zijn superfeestelijk én daar hoeft helemaal geen alcohol aan te pas te komen. Zoek samen zomerse cocktailrecepten op en open met de kinderen een eigen cocktailbar in huis.

Krijgen jullie van tapas ook altijd een vakantiegevoel? Verzin allemaal je eigen tapas, maak ze samen én eet ze gezellig in de tuin op of neem ze mee naar een picknickplekje in de buurt.

Ontbijt met toetjes! Dat zouden de kinderen wel elke dag willen. Brownies, donuts, cheescake, vla… wat een gekkigheid.

Fijn pinksterweekend!

Liefs, Esther