Carmen, een prachtige dansvoorstelling voor het hele gezin!

29 november 2022
Introdans presenteert Carmen, een vurige familievoorstelling van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano. Een mix van moderne dans, flamenco en paso doble, voor iedereen vanaf 6 jaar. Ook als je geen dansliefhebber bent, is er zoveel om van te genieten in deze voorstelling. Inclusief een interactieve Carmen experience in de theaterfoyer! Reserveer alvast je tickets!
Familievoorstelling Carmen van Introdans

Carmen in première

Ga met Introdans vol vuur de wintermaanden in met de spannende en verrassende dansproductie voor het hele gezin, Carmen! Op zaterdag 10 december gaat Carmen feestelijk in première in Stadstheater Arnhem. Ook te zien op 11, 26, 27 en 28 december!
Daar wil ik heen!



Achtergrond voorstelling

Deze eigentijdse dansversie van het klassieke en wereldberoemde operaverhaal gaat over de vurige liefde van Don José (een Spaanse soldaat) voor de knappe Carmen. Een sterke, vrije vrouw die weet wat ze wil. Helaas loopt deze liefde niet goed af.
Meer weten?



Interview choreograaf

De Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano begon zijn carrière als danser, maar is al lange tijd een veelgevraagd dansmaker. Hij heeft als choreograaf wereldwijd succes met Carmen gehad en maakte voor Introdans ook een unieke Carmen-versie.
Leer hem kennen



Voorproefje Carmen

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de dansvoorstelling Carmen? Kijk dan naar de toffe teaser en kom alvast in de sfeer van de magie van dans. Wedden dat je deze gepassioneerde familievoorstelling hierna zelf in het theater wilt gaan bewonderen!
Bekijk het leuke filmpje 



Carmen Experium

Neem een kijkje bij het Carmen Experium in de foyer, voorafgaand aan de voorstelling of in de pauze. Een interactieve experience waar alle zintuigen worden geprikkeld en die je bezoek aan Carmen compleet maakt.
Ontdek het in het theater



Kijkje achter de schermen

Voordat Introdans de theaters in gaat met de familievoorstelling Carmen, wordt er nog volop gerepeteerd door de dansers. En zo gaaf om te zien hoe zo'n repetitie voor deze dansproductie dan gaat: een mooie indruk met beelden!
Kijk gauw verder



Muziek, decors en kostuums

De decors, kostuums en Bizets compositie maken Carmen tot een visueel en muzikaal spektakel. Het relatief eenvoudige zwart-witte decor is geïnspireerd op het werk van Picasso. De instrumentale versie Carmen Fantasy zorgt voor de muzikale omlijsting.
Benieuwd naar alle info



Wat vinden de dansers?

Brooke Newman danst de rol van Carmen: “Het is belangrijk om net als Carmen te zijn wie je wilt zijn en je niet door anderen te laten vertellen hoe je je moet gedragen.” Ben je ook nieuwsgierig naar meer ervaringen van de dansers zelf? Lees quotes dansers



Heel veel plezier!

Groetjes, Esther
Naar de website