Ontdek Kasteel Rosendael met de IZI. Travel app

17 juli 2020
Wat een fijne start van de zomervakantie! Met de gratis IZI. Travel app hebben we onlangs Kasteel Rosendael ontdekt. Zó leuk om via deze app de verhalen achter alle vertrekken in het kasteel te horen en het leven in het prachtige en imposante kasteel ook zelf te ervaren tijdens deze kasteelroute. Lees onze ervaringen!
Kasteel Rosendael ontdekken
Vorige zomer gingen we met de Beleef!plattegrond op pad in Park Rosendael! Onze aandacht werd meteen getrokken door dit imposante Kasteel Rosendael dat we heel graag ook eens van binnen zouden bekijken. Daarom zijn we de zomervakantie nu meteen goed gestart met een kasteeltour met de IZI. Travel app.

I.v.m. de coronamaatregelen is het verplicht tickets voor een bepaald tijdvak te reserveren. Voordeel hiervan is dat je niet lang hoeft te wachten bij de kassa en dat is met kinderen altijd fijn, toch? Na het desinfecteren van onze handen en het laten scannen van de online tickets gingen we, met een folder over de kasteelvertrekken en mijn smartphone met daarop de IZI. Travel app, op pad door het kasteel. (Tip: zet vooraf deze app vast op je telefoon).


Kasteel Rosendael vooraanzicht

Bij binnenkomst zijn onze jongens meteen onder de indruk van de grootsheid van het zeven eeuwen oude kasteel. Ze kijken hun ogen uit als we in de voorvertrekken van de keuken (o.a. de was- en strijkkamer) staan. Ze ontdekken de twee stoelen met daarvoor een fotolijst en gingen al klaar zitten voor een foto. Onze jongste zag op de achtergrond de hangbrug. Deze kende hij nog van ons bezoekje aan het park vorige zomer. 'Daar wil ik straks weer naartoe, mama!' Ja, hoor, schat, daar mag je straks zeker nog even naartoe!'

Voorvertrek keuken Kasteel Rosendael

Terwijl we de route volgen door het kasteel (er is nu een vaste looprichting), komen we in de enorme keuken waar een enthousiaste vrijwilligster ons van alles vertelt over hoe het leven in het kasteel hier vroeger was. We starten de IZI. Travel app op mijn smartphone op en gaan op een rustig plekje even luisteren naar de stem die ons van alles vertelt over het leven in die tijd in de diverse vertrekken in het kasteel. Terwijl de kinderen aandachtig luisteren, bekijken ze de ruimte met alle pracht en praal van die tijd.

Keuken Kasteel Rosendael

Vanuit de keuken lopen we verder richting de overweldigende chique salons, de eetkamer en de Torenzaal. In de Torenzaal wordt tegenwoordig ook getrouwd. Bij elk vertrek pakken we de IZI. Travel app erbij om even te luisteren wat er verteld wordt over het kasteelvertrek waar we ons op dat moment bevinden. (Tip: oortjes meenemen is wel handig; nu moesten we ervoor zorgen dat de telefoon niet te hard stond voor de andere bezoekers van het kasteel).

Torenzaal Kasteel Rosendael

We zijn het erover eens....de IZI. Travel app is een leuke audiotour om samen met de kinderen Kasteel Rosendael te ontdekken. Je komt zo allerlei verhalen te weten over het kasteel. Het is gratis te downloaden en makkelijk in het gebruik. We zouden 'm dan ook zeker aanraden aan gezinnen met kinderen die Kasteel Rosendael willen bezoeken. Het is een tour van ongeveer 30-45 min, dus ook niet te lang voor de kinderen om hun aandacht erbij te kunnen houden.

Hal Kasteel Rosendael

Met het kasteelticket kun en mag je ook Park Rosendael ontdekken! Natuurlijk wilden onze jongens na een tijdje luisteren en binnen kijken lekker hun energie kwijt buiten. En voor ik het wist stonden we bij de hangbrug (van de foto in het 1e kasteel vertrekken). Deze kenden ze nog van ons bezoekje vorige zomer. Je kunt met de Beleef!plattegrond het het hele park gaan ontdekken. Onderweg beleef je echt van alles! Lees onze blog die we er vorig jaar over schreven!

Hangbrug Park Rosendael

En natuurlijk gingen we niet naar huis zonder de uitdaging om niet nat te worden aan te gaan met de Bedriegertjes. En dan staan ze hier nog heel rustig....ahum. Ze renden heen en weer en hadden de gilden het uit!

Bedriegertjes park Rosendael

We konden het kasteel terrein natuurlijk niet aflopen zonder even te snuffelen in het leuke kasteelwinkeltje. Ze verkopen hier allerlei soorten Oud-Hollandse kasteelsnoepjes, boekjes, Ridder-en prinsessen spullen, puzzels, natuurspulletjes en nog veel meer.

Kasteelwinkel Rosendael

Ga je zelf ook het kasteel bezoeken met de IZI. Travel app? Dan zijn we heel erg benieuwd naar jullie ervaringen. Die kun je delen met ons via arnhem@kidsproof.nl. Wil je meer informatie over een bezoek aan Kasteel Rosendael en park Rosendael? Klik dan hieronder op de roze websitebutton.

Liefs,
Esther

Tip: Onze jongens vulden na afloop een museuminspectie op de website van Museumkids in. Echt leuk om te doen als je ook Kasteel Rosendael gaat bezoeken! Je kunt er ook nog eens leuke prijzen mee winnen. Naar de website