• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

23 tips om Oud & Nieuw thuis te vieren

18 december 2023
Vier je dit jaar met de kinderen oud & nieuw thuis? Met deze 23 tips voor oudejaarsavond thuis maak je er zeker ook een supergezellig feestje van. Hoe gaan jullie het nieuwe jaar 2024 met de kinderen inluiden?
23x Oud & Nieuw thuis
1. Koop (voor elk kind) een confettipopper en sterretjes om 0.00 uur het nieuwe jaar te kunnen inluiden.

2. Geen O&N zonder disco. Maak van te voren een playlist met de favoriete nummers van het hele gezin.

3. Maak eetbare vuurpijlen. Denk bijvoorbeeld aan snoeppijlen van spekjes of hartige pijlen met worstjes.

4. Sluit het jaar af met Kletspraat. Druk onze Kidsproof Kletspraat - Oud & Nieuw versie af, knip de kaartjes uit en stop ze in de pot. Om en om een kaartje eruit kiezen en kletsen maar. 5. Schrijf samen je goede voornemens op voor volgend jaar. Gebruik bijvoorbeeld deze printable daarvoor. Tip: Berg de uitkomsten op bij je kerstspullen, dan vind je ze volgend jaar vanzelf weer!

6. Laat iedereen een spelletje uitkiezen en maak er een gezellige spelletjesavond van.

7. Maak er een echt feestje van met bonte avond. Kies je favoriete liedje uit voor een toffe dansact, trek verkleedkleren aan voor een grappig toneelstuk of ben de moppentapper van de avond.

8. Maak je eigen kindercocktail om mee te proosten om 00:00 uur. Of als je nog jongere kinderen hebt, doe om de normale bedtijd een kinderproost.

9. Een echt spelletje voor een familieavond thuis is 30 seconds junior. In teams speel je tegen elkaar en probeer je in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te omschrijven en te raden.

10. Wil je samen met familie of vrienden een spelletje spelen. Dan is Kahoot een aanrader. Hiermee maak je een leuke onine quiz

11. Maak alvast een Happy Newyear-filmpje met je gezin en stuur dat na 12 uur naar al je vrienden en familie.

12. Oud en nieuw kan natuurlijk niet zonder oliebollen en appelflappen. En hoe leuk is om deze zelf te maken.

13. Luid het jaar in met een hoop potten en pannen kabaal. Ga je toch knallend het nieuwe jaar in.

14. Maak je eigen oudejaarsconference in huis. Laat iedereen uit je gezin overdag een korte speech/presentatie/hoogtepuntenverhaaltje voorbereiden en draag die ‘s avonds aan elkaar voor.
 
15. Doe een dobbelspel. Zoek allemaal spulletjes in je kamer die je niet meer nodig hebt/maak mooie tekeningen/lieve briefjes/lekkere baksels en pak die mooi in. ‘s Avonds dobbelen maar. 16. Zo snel mogelijk het nieuwe jaar in: ga lekker buiten rennen.

17. Tel af tot het nieuwe jaar met de special countdown filmpjes op youtube en netflix (en dat kan natuurlijk ook prima om 20:00 uur 😉)

18. Maak afteltasjes voor de kinderen vanaf de middag met daarin een knutsel, spelletjes, ingrediënten om hapjes te maken etc. Elk uur mag er weer een tasje open!

19. Maak een vuurwerk schilderij door een wc rolletje in te knippen, duw de strookjes naar buiten, doop ze in de verf en stempelen maar!
 
20. Wil je een nieuwjaarsduik thuis? Doe deze dan in bad. Zeker te weten dat hierbij gelachen wordt.

21. Heb je zin in een knus avondje? Ga dan met de kids in het bed van mama en papa totdat het 00.00 uur is. Of sleep alle matrassen naar beneden en slaap gezellig met zijn allen in de woonkamer.

22. Mijn kinderen zijn er dol op. Marshmallows roosteren bij een kampvuur. Ook echt iets om te doen tijdens oudjaarsavond.

23. Is er bij jullie in de buurt niet veel vuurwerk? Kijk dan samen een vuurwerkshow van vorig jaar.

We wensen jullie heel veel goeds in 2024. We gaan weer genieten van alle mooie uitjes en activiteiten die er in en om Arnhem zijn.

Liefs, Esther

Wil je nog een zoete lekkernij voor oudejaarsavond maken? Bekijk deze blog met 4 overheerlijke recepten!