Vrolijke clowntjesTerug naar het overzicht

Clowntjes blijven altijd leuk. Kijk hoe makkelijk je kind er eentje kan worden.
Wat heb je nodig?
Witte, rode, gele en groene schmink. Een sponsje en een penseeltje.

Clowntje links:
Dit clowntje heeft de eigen huidskleur als basis. Je begint met het aanbrengen van witte schmink om de mond en boven de ogen. Probeer de bovenste oogleden zo goed mogelijk mee te schminken. Gebruik voor het aanbrengen van de witte schmink een sponsje.

Hierna trek je met het penseeltje rode lijnen om de witte vlakken heen. Tot slot maak je de lippen rood (laat de lip aan de zijkanten iets uitlopen) en trek je de rode streepjes boven en onder de ogen.

Deze clown heeft een stoffen neus op. Je kunt de neus natuurlijk ook gewoon rood schminken.

Clowntje rechts
Dit clowntje heeft als basis een wit gezicht. Breng de witte schmink op met een sponsje, waarbij je er op moet letten dat je de schmink niet te dik opbrengt. Om een van de ogen is een witte ruit gemaakt. Hier zet je de schmink wel dik op.

Neem vervolgens het penseeltje en teken eerst het gele sterretje op de wang, vervolgens de groene lijnen om het oog en daarna de rode versiering in het sterretje. Tot slot maak je de mond en neus rood.

Spoel het penseeltje tussendoor steeds goed uit. Anders lopen de kleuren door!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

12x de leukste herfsttips op de Veluwe

12x de leukste herfsttips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen dit najaar. In deze mooie regio is zoveel te beleven. Duik de natuur in, bezoek een tof museum of laat de kids lekker uitrazen bij een van de toffe speelplekken en nog veel meer.

Kidsproof Veluwe herfstspecial