6x beestachtig leuke uitjes in regio Arnhem

26 juni 2022
Zijn jullie kinderen ook dol op dieren? Dan zijn onze 6 tips voor dierenuitjes in de buurt een aanrader! Van kinderboerderijen met speeltuin tot een echte Zoo! Ontdek ze allemaal!
6x beestachtig leuke uitjes in regio Arnhem

Landerij De Park

Landerij De Park is een verrassend uitje in het groen. Naast dat alle dieren op de kinderboerderij geaaid mogen worden, kunnen kinderen hier ook nog eens naar hartenlust spelen in de verschillende klim- en ontdekhoeken in de natuurspeeltuin. En op de leuke waterspeelplaats kunnen ze lekker kliederen met water. Kom helpen in de stal, doe de speurtocht, vind de weg in het doolhof, ga struinen of maak een een mooie wandeling. Bij DROOM kun je in het restaurant of buiten op het terras (met uitzicht op de speelplekken) genieten van een lekker drankje en hapje.

Burgers' Zoo Arnhem 

Bij Burgers's Zoo Arnhem kun je het hele jaar door genieten van de dieren. In de herfst- en wintermaanden is het namelijk ook heerlijk vertoeven in de overdekte delen, zoals de Bush en Ocean. Voor de kids is er een leuke, avontuurlijk buitenspeeltuin. Dichtbij het buitenterras is het gedeelte voor de kinderen van 0 tot 4 jaar, dus kun je mooi een oogje in het zeil houden vanaf het terras. Voor extra veel dierplezier kun je een leuke speurtocht downloaden van de website. En in de vakantieperiodes zijn er vaak leuke extra activiteiten te beleven.

Stadsboerderij De Korenmaat

Stadsboerderij De Korenmaat is een fijne plek waar ze natuureducatie weten te combineren met onwijs veel dierenplezier! Kinderen komen hier van alles te weten over boerderijdieren en er worden wekelijks leuke activiteiten georganiseerd. Voor de kleintjes staan er mini-tractors op het erf. Op de avonturenbrug worden kinderen nog meer uitgedaagd om te spelen en om op ontdekkingstocht te gaan in het struinmoeras. En wedden dat ze de speeltuin niet meer uit willen? Deze grenst aan het terras van Boerderijcafé de Hooijmaat waar je wat kunt eten en drinken.

Stadsboerderij Presikhaaf 

Stadsboerderij Presikhaaf is een publieksboerderij waar het vee biologisch-verantwoord gehouden wordt. Je kunt hier van alles leren over het verzorgen van zeldzame landbouw- en huisdierrassen. Op het terrein staan leuke speeltoestellen en je kunt allerlei lekkers halen in de boerderijwinkel. 

Natuurcentrum Arnhem - Stadsboerderij Presikhaaf

Kinderboerderij De Kroon

Op Kinderboerderij De Kroon in de Laar-Oost lopen alle dieren door elkaar. Hierdoor is het er één gezellige beestenboel. Kom knuffelen met de konijntjes, maak kennis met de pony's of kom heerlijk spelen op het kinderspeelveld met speeltuin! 

Ontmoetingsplek in de wijk: Boerderij de Kroon, de Laar - Arnhem-Direct.nl

Kinderboerderij Schuytgraaf

Kinderboerderij Schuytgraaf is een bijzondere kinderboerderij. Op de kinderboerderij wordt er dagbesteding voor mensen met een beperking aangeboden. De boerderij ligt op een groot terrein waar je heerlijk kunt wandelen in de moes- en kruidentuin. Er is een lunchcafé gevestigd met een leuk speelhoekje voor de kleintjes.

Welkom bij De Buitenplaats!

Lieve groetjes, Esther

Op zoek naar nog meer leuke dierenuitjes in de regio? Kijk dan ook eens op onze eropuit-pagina!