Dé leukste tips voor als het buiten plenst!

1 juni 2018
Is het echt hondenweer en heb je eigenlijk geen zin om naar buiten in te gaan? Geen punt, er zijn ook binnen zoveel leuke dingen om te doen! Hier een paar tips om je te inspireren.

Ga naar de bibliotheek
Je vindt er eindeloos veel boeken om in te lezen, een lounge hoek om strips te verslinden, computers om spelletjes op te spelen en er is regelmatig een kinderactiviteit. In onze Uitagenda vind je activiteiten zoals voorlezen voor peuters en kleuters.. Enne daarna kun je natuurlijk nog gezellig iets drinken samen bij Momento.

Samen een hut bouwen: 
Dit vinden ze helemaal het einde, haal gewoon alle lakens van de bedden en maak een gigantische hut in de woonkamer. Hut klaar? Dan is het natuurlijk tijd voor een heerlijke picknick!

Middagje ‘chillen’

Zorg voor lekkere hapjes, zet een muziekje op en haal de spelletjes te voorschijn. Ben je een beetje uitgekeken op de gezelschapsspelletjes die je in de kast hebt? Kijk dan eens op Kidsproof DIY bij de categorie ‘Binnen spelen’. Hier hebben we de leuke binnen spelletjes voor je verzameld.


 
 
Samen knutselen
Altijd gezellig, samen knutselen. In onze categorie DIY vind je allemaal leuke knutseltips! 
Niet zo creatief?  Duik dan samen met je kids de keuken in. Op Kidsproof  hebben we allerlei recepten voor je verzameld die leuk zijn om samen met je kids te maken. Heb jij zelf ook zo’n leuk recept? Deel je recept dan met onze redactie!
 
Filmpje kijken
Ideaal voor een regenachtige dag. Gordijnen dicht, bak met popcorn erbij en de filmmarathon kan beginnen! Tip: oude films zijn ook heel leuk om samen te kijken! Ze horen tenslotte hun klasiekers toch te kennen ;)

Natuurlijk kun je ook gezellig naar de bioscoop gaan. Kijk ook eens bij het programma bij het Focus Filmtheater voor bijzonder leuke kinderfilms die net even anders zijn!
 
En wat je natuurlijk altijd nog kunt doen…..trek je regenjas en laarzen aan en ga toch naar buiten. 
Ff in de plassen stampen, energie kwijt raken  en na afloop trakteer je de kids op een lekkere, warme pannenkoek bij  Pannenkoekvilla Hartenlust of restaurant 't Pannenkoekhuis en je hebt vast een topmiddag!
 
En wat doe jij graag als het zo regent? Deel je tips met onze redactie!
 
Liefs
Inka