Immens grote zandbak - Even alleen op de wereld

6 februari 2022
'Eerlijk is eerlijk. Ik ben niet van het wandelen zonder doel, ben niet van de kou en al helemaal niet van in de kou wandelen zonder doel. Maar de kids en manlief namen me mee, want dit MOEST ik zien: ‘’Mama het is prachtig’’. En ze hadden gelijk.' Kidsproof blogger Nicoline vertelt over haar ervaringen tijdens een wandeling met haar gezin in dit prachtige natuurgebied!
Rennend op de Posbank

De Posbank

De Posbank kennen we allemaal wel. Mooie heide, bos en heuvels. Sowieso een prachtige plek om te komen. Maar nu hadden ze een stuk Posbank gevonden waar ze per ongeluk tegen aan liepen. Iets verder van de gebaande paden en met de auto een doodlopende weg in. Oeh dat was spannend. En daar kwam het bordje Rozendaalse Zand. Hier is het Mam! Ogen dicht!



Zandvlakte

De stevige schoenen aangetrokken en de kids renden direct weg. Ze renden en rolden over en in het zand. Meteen genieten in deze immens grote zandbak. Mooi om te zien. Niet ver van de auto dus meteen al een prachtig uitzicht. Een zandvlakte waar je U tegen zegt. Bijzondere bomen, takken en zelfs gele bloemetjes kwamen we tegen. En dat midden in de winter. Als je bewust rond kijkt van links naar rechts en de wind op je gezicht voelt baan je je echt even weg. Geen mens te bekennen nog. Alle druk viel voor even van ons af. Echt even met zijn viertjes alleen op de wereld. Hoe bijzonder!



Sporen

Niet alleen om je heen verbaas je over het vergezicht maar ook op de grond zien we van alles. Sporen van herten of zijn het honden, een stuk grond vol mos en daarna weer een stuk grond met fijn zand. We volgen een tijdje een spoor van hoeven. Van duidelijke afdrukken in het zand, tot zoeken van de afdrukken in het mos. Waar zou hij naar toe zijn gegaan? ‘’Leven ze hier echt?’’ vraagt de jongste.

Warme chocomelk en Cappuccino

Na een rondje zand en bos zijn we in de auto gestapt en even gestopt bij het centrale punt "Paviljoen de Posbank". Meer drukte op dit stukje natuurgebied, maar het is zo groot dat er genoeg afstand van iedereen gehouden kan worden. Geen zand maar meer heuvels en heidevelden.



Het restaurant is open en je kunt ook nog steeds buiten iets lekkers afhalen. Voor de allerkleinsten is er een speelgelegenheid. Een warme chocomel en twee cappuccino’s maakte de middag lekker warm af. Deze hebben we opgedronken op het uitkijkpunt van de Posbank. Een punt waar je absoluut een keer geweest moet zijn vanwege de mooie natuur die Nederland te bieden heeft. Op de terugweg nog wat Schotse Hooglanders gespot. De oudste zegt op de terugweg ‘het lijkt wel of we op vakantie zijn geweest’’. Ja deze jongen houdt van de natuur en laat zijn moeder ook er steeds meer van meegenieten. Zelfs in de kou.

Ook een leuke wandeltip op de Posbank is de plek ‘’Bosrand’’. Daar zijn we reeds vaker geweest. Vanaf de parkeerplaats iets langer lopen maar ook een mooie zandvlakte en dan eentje met heuvels. Flink naar boven klimmen en dan naar beneden rennen of rollen is hier favoriet.




Kidsproofblogger Nicoline Kneepkens-Holleboom (38 jaar) is getrouwd met Bjorn, hebben 2 kinderen Jasper (9 jaar) en Fleur (6 jaar) en wonen in Arnhem. Ze houden van leuke dingen doen samen met het gezin. Omdat ze doordeweeks allebei druk zijn met werk willen ze in het weekend minimaal 1 ding gezamenlijk doen. Mooie herinneringen maken en nieuwe dingen leren!