KunstspelletjesTerug naar het overzicht

Struin met de Hocus Focus tas door Museum Arnhem en doe allerlei toffe kunstspelletjes!
Hocus Focus is een verzameling kunstspelletjes in een tas met een knipoog naar goochelarij en magie. Het zijn spelletjes voor kinderen en volwassenen samen. Binnen én buiten. Hocus Focus is gratis te lenen bij de kassa van het museum.

Binnen in het museum

Met de Hocus Focus Tas struinen jullie samen door het museum: jullie bepalen je eigen route en tempo, kiezen zelf wélke kunstspelletjes jullie doen, en wáár jullie die doen. Ook kiezen jullie zelf de kunstwerken om het spel bij te spelen. En wil je de spelletjes een beetje aanpassen of veranderen? Dat kan.

Handig om te weten

De spelletjes staan op zichzelf en duren tussen de vijf en tien minuten. Zien jullie tussendoor iets bijzonders wat niks met het spel te maken heeft of willen jullie even opladen in het café of buiten een potje pingpongen? Geen probleem! Je kunt altijd later weer verder. De spelletjes gaan niet over feitjes en weetjes, er zijn geen gesloten vragen. 

Door Hocus Focus kijken jullie anders en intensiever naar kunstwerken, zo ontdekken jullie dingen die jullie nog niet eerder zagen. Dat levert verrassende, grappige en mooie gesprekken op.

Nieuwe spelletjes

De Hocus Focus-spelletjes kun je vaker doen. Leen dus gerust bij een volgend bezoek weer een tas: bij een nieuwe tentoonstelling of bij andere kunstwerken maken jullie weer iets anders mee. En... over een jaartje zitten er een paar nieuwe spelletjes in de tas. Voor de variatie.

Buiten in de beeldentuin

De kunstspelletjes in de beeldentuin zijn altijd toegankelijk, ook zonder ticket. De spelletjes zijn te vinden op tekstbordjes verspreid door de beeldentuin.

Naast de kunsttassen zijn er ook nog mini-tasjes met een konijntje erin voor de jongere kinderen (0-6 jaar).

Klik voor meer info op de roze websitebutton.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van nog meer leuke uitjes met kinderen in Arnhem.

Foto: Eva Broekema

Museum Arnhem

Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
Openingstijden Klik voor openingstijden door naar de site. Prijs Klik voor tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Met het hele gezin er lekker op uit!

Met het hele gezin er lekker op uit!

Wil je er op de vrije middagen en in het weekend lekker op uit met je gezin? Bekijk de toffe uitjes in onze eropuit rubriek!

Check onze Eropuit tips