• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Stedelijk Museum BredaTerug naar het overzicht

woensdag 4 september
Op woensdagmiddag gezellig samen de spannende verhalen van Breda ontdekken!
Zin om iets leuks te doen op woensdagmiddag?
Stedelijk Museum Breda heeft een super leuke en leerzame manier om door het museum te speuren om de geschiedenis van Breda te ontdekken. Echt een tof en leuk uitje!

Familiespoor
Je krijgt aan het begin een groepsportret waar de hoofden van de Nassaus nog niet goed op staan. Deze hoofden kan je stempelen op verschillende plekken in het museum. Dus speur rond en stempel je eigen groepsportret bij elkaar!
In de tentoonstelling de Nassaus van Breda leer je de familie Nassau kennen. Ze zijn van adel en wonen in een kasteel. Op 13 plekken in de tentoonstelling stellen ze zich aan je voor. Bij elk persoon krijg je een opdracht: zoeken, luisteren, doen of denken. Ben je klaar? Stempel het hoofd maar!

Tip! Doe het RaRaRa spel en laat je hersens kraken door te bedenken waarvoor voorwerpen gebruikt werden die ooit doodgewoon waren. Of bouw zelf een abnormale uitvinding in de Fabriek van Breda. 

Laat je inspireren door geschiedenis en kunst van nu.
Wil je meer over dit museum weten? Klik dan via de roze button direct door naar hun website. PS Op zoek naar een leuke lunchplek in Breda? Check onze tips voor kidsproof-plekken!

Stedelijk Museum - Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie Tips in en om Breda

Zomervakantie Tips in en om Breda

Het is zomervakantie! Wij hebben de leukste tips voor je op een rij gezet wat er te doen is in en om Breda. Lees het hier!

Ga naar de tips.