8x toffe winterse activiteiten in kerstsfeer!

4 december 2023
Toffe winterse activiteiten om met de kids in de kerstsfeer te komen in en om Den Bosch! Bind je schaatsen om en raas over de schaatsbaan, klim in de ijswand of bezoek een kerstmarkt. Dwaal door het kasteel met een lampion of bezoek het Dickensfestijn in Drunen. Er is zoveel tofs te beleven!
Kerstmarkt, ijsbaan, lichtjestocht, alles in kerstsfeer

Kerstmarkt IJM Vught

Zaterdag 16 en zondag 17 december 2023 is er weer een toffe kerstmarkt bij IJM in Vught. De kerstmarkt zal dit jaar worden ingericht met zo’n 100 nostalgische houten kramen, gezellige vuurtjes en uiteraard de nodige kerstversieringen! Ook is er op zondag 17 december een toffe Santa Run. ;)

Dickensfestijn in Drunen

Ken jij de verhalen van Charles Dickens uit de 19e eeuw? Beleef deze tijd in drunen! 
Drunen stapt op zondag 17 december 2023 even terug in de tijd. Het straatbeeld van Drunen verandert in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 4000 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven. Overal in het centrum van Drunen zijn er optredens, er hangt een geur van punch en gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout.

Heilige Huisjes in Den Bosch

Ontdek het splinternieuwe winterse event in de Bossche Binnenstad: Het 'Heilige Huisjes Festival'. De Bossche Binnenstad in gezellige winstersesfeer tijdens een nieuw winter event vanaf 15 t/m 28 december 2023! De eerste editie van het 'Heilige Huisjes Festival' vindt plaatst op vijf pleinen in de Bossche binnenstad. Ieder van de vijf pleinen krijgt een eigen 'heilig huisje'. Dit huisje is een creatieve knipoog naar de houten huisjes bekend van de traditionele kerstmarkten.

Christmas by Candlelight in Heusden

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2023 is het weer Christmas by Candlelight in het middeleeuwse Heusden! Alles in het pittoreske vestingstadje aan de Maas ademt de sfeer die zo goed past bij Kerst. De schilderachtige straatjes, de historische panden, de vele authentieke winkeltjes, de gezellige horeca. Het is de perfecte plek voor een van de liefste en mooiste kerstmarkten van Nederland. Kraampjes bij kaarslicht, overal kerstzang, vuurkorven, straattheater, foodtrucks en glühwein. Super gezellig dus!

Slot Loevestein

Een kasteel in sfeervolle kerststemming, dat is Loevestein vanaf 10 dec 2022 t/m 8 jan 2023. Overal fonkelende lichtjes, warme vuurkorven, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en…. spannende kerstverhalen. Of wandel in het donker wandel naar het verlichte kasteel toe en doe mee met de kaarsverlichte rondleiding.

Lampionoptocht Docus Das Avonturenpad in Schaijk

Op zaterdag 16 december kunnen de kids hun eigen lampion knutselen bij de bieb in Schaijk of Zeeland. In de avond zijn ouders en kinderen vanaf 18.00 uur welkom bij de Boshut aan de Udensedreef 14 in Schaijk. Jullie lopen gezamenlijk de verlichte lampionnenoptocht over het pad van Docus de Das, de kerstman is aanwezig, je kunt op de foto met Docus de Das en je ontvangt zelfs lekkere chocolademelk. Tof!

Wintercircus Pallasso

Wintercircus Pallasso strijkt van 15 december 2023 tot en met 1 januari 2024 voor een serie bruisende theatervoorstellingen neer bij het Sportiom in ’s-Hertogenbosch: The Magical Winter Edition! Wintercircus Pallasso biedt het hele gezin een onvergetelijke voorstelling, waarin theater, show, spektakel en humor samenkomen in de meest pure vorm van entertainment vol sfeer en beleving!

Lichtjes Wandeling op Kasteel Ammersoyen

Bij Kasteel Ammersoyen is het op dinsdag 27 december & dinsdag 3 januari Lichtjesavonden voor kinderen in kerstvakantie! Als het buiten donker is geworden gaan speciaal voor kinderen de poorten van kasteel Ammersoyen twee avonden in de kerstvakantie open. Beleef samen met je (groot)ouders het kasteel bij het licht van kaarsen en lampionnen. Bij aankomst krijg je een mooie lampion met een lampje erin. Daarna maak je met je lampion een tour door het kasteel. Je ziet er allerlei kamers en je beklimt de muurtrappen. Om de lampionnen mooi te zien schijnen maken we het kasteel een beetje donker, maar niet helemaal zodat het voor niemand té spannend is.

Voor meer toffe tips rond om de kerstvakantie, check de Uitagenda!

Fijne dagen samen!

~ Carlijn ~