Kinderboekenweek 2023, 10x toffe activiteiten in en rondom Den Bosch!

27 september 2023
Vanaf 4 oktober t/m 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema "Bij mij Thuis". Ontdek hier onze top 10 aan toffe kinderactiviteiten zoals workshops en theatervoorstellingen, allemaal helemaal in het thema van de Kinderboekenweek.
Kinderboekenweek activiteiten 2023 - "Bij Mij Thuis"

Nemo Science Tour

Feestelijke aftrap Kinderboekenweek: Bij ons thuis in 't Mondriaanhuis in Oss. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Kun je een raket lanceren met een fietspomp? Ontdek het in de verrassende en interactieve NEMO Science Tour met spectaculaire experimenten. De NEMO bus staat voor de Bibliotheek in Oss. Kom vooral een kijkje nemen!

Boekie in de Bieb

Ook tijdens de Kinderboekenweek komt Boekie naar de Bieb in Heusden. Een leuk interactieve voorleesavontuur met poppen van De Vliegende Koffer. 6 oktober komt Boekie in de Bieb!

Speurtocht door jouw Bieb

‘Bij ons thuis’ in de Bibliotheek is er tijdens de Kinderboekenweek een gratis gave speurtocht te volgen. Tijdens openingstijden van jouw Bibliotheek kun je bij de (jeugd) balie een antwoordformulier ophalen. Heb jij alle vragen gevonden, lever jouw antwoordformulier dan snel in en maak kans op een leuke prijs. Ontdek de locaties die mee doen!


Workshop prentenboek maken

Vind jouw kind tekenen ook zo leuk? Lekker fantaseren en van alles verzinnen? Speciaal voor de Kinderboekenweek is er een tweedelige workshop prentenboek maken. Samen met illustrator Saskia van Oversteeg ga je een echt prentenboek maken. Met illustraties alleen door kinderen gemaakt. Leuk, doe mee!

Bij ons thuis 3+

Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Tijdens de voorstelling ‘Bij ons thuis’ krijgen we een inkijkje in het huis van twee zusjes. Een interactieve, muzikale voorstelling van het Pieck en het Trefpunt speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2023. Meer info?

Voorlezen en Knutselen

Gratis voorlees- en knutselactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek in de Maashorst, Oss en Meierijstad!  ''Bij ons thuis'' in de Bibliotheek kun je luisteren naar het leuke verhaal 'Binnen bij de buren' van Einat Tsarfati. Na het verhaal wordt er  geknutseld in het thema van het boek. Ontdek de locaties en tijden!

Kinderboekenruilbeurs!

Super gaaf, een Kinderboekenruilbeurs in Vught, Den Bosch, Berlicum en Sint-Michelsgestel. Lezen is leuk en een ander blij maken met een fijn boek is nog leuker. Zijn bij jou thuis alle boeken al gelezen? En ben je nu op zoek naar nieuwe verhalen? Kom naar de Kinderboekenruilbeurs en ruil jouw boek tegen een ander boek zodat jij weer in een nieuw avontuur kan duiken helemaal in het thema van de Kinderboekenweek. Naar de spelregels!


Het huis van Fiep

Helemaal in het teken van de Kinderboekenweek kun je leuk komen knutselen bij het Museum Stadskasteel in Zaltbommel. Eerst worden de huizen die Fiep Westendorp getekend heeft voor o.a. Jip & Janneke eens goed bekeken. Daarna tekend en knutseled ieder in het MuseumAtelier een eigen speelhuisje. Doe mee!

Voorleesroute in Den Bosch

Heel leuk bedacht, Huis73 organiseert samen met Den Bosch Partners een voorleesroute door de binnenstad. Op zondagmiddag 15 oktober wordt er op 9 verschillende locaties voorgelezen in de Bossche binnenstad. Bijvoorbeeld bij Snoepwinkel TumTum en Houtenspeelgoedwinkel de Dobbelsteen. Ontdek alle locaties en tijden!Kinderen voor Kinderen - Kinderboekenweeklied 2023

Wat is dit jaar het liedjes van de Kinderboekenweek 2023? De titel van het liedje is Welkom Thuis’ en sluit daarmee perfect aan op het thema van de Kinderboekenweek. Het lied gaat over het vertrouwde en warme gevoel van thuis en diversiteit die elk huis zijn eigen unieke karakter geeft. Zing & Dans je mee?

Gekke Kidsproof Leesbingo

Lezen is heerlijk en lekker ontspannend. Maar soms vinden de kids zelf lezen vind een beetje saai worden. Probeer dan eens deze Gekke Leesbingo!

Voor nog meer leuke activiteiten voor de kids en het hele gezin, tijdens de Kinderboekenweek 2023, Check de Uitagenda!

Veel lees plezier! ~ Carlijn ~

Wat is het Kinderboekenweekgeschenk van 2023? Dit jaar dit jaar is het kinderboekenweekgeschenk: Ravi en de laatste Magie. Geschreven door Sanne Rooseboom. Door een ongeluk woont Ravi tijdelijk in een tehuis voor gepensioneerde tovenaars. Gratis bij aankoop van €13,50 aan Kinderboeken.