Sinterklaas intochten 2022 in Den Bosch én omgeving!

6 november 2022
Hij komt...hij komt... zaterdag 12 november 2022 is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan in ons land! Het is elk jaar weer een groot feest: de Sinterklaas intocht! Benieuwd waar hij dit jaar met zijn pieten het land in komt. Het is altijd spannend maar De Sint komt sowieso! Ontdek de sinterklaasintocht en activiteiten bij jouw in de buurt!

Sinterklaasjournaal op TV 2022
Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 9 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Intocht Sinterklaas in Den Bosch!

Dit jaar komt de goede oude Sint op zondag 20 november om 12.00 uur met zijn pakjesboot aan bij het Bolwerk in Den Bosch. Daarna trekt de vrolijke stoet door de binnenstad en eindigt bij het stadhuis. Daar wordt de Sint ontvangen door de burgermeester en maken alle kinderen een dansje op de gezellige liedjes van de DJ.

Sinterklaas intocht Boxtel
De intocht in de gemeente Boxtel vindt plaats op zondag 13 november. Om 13:00 arriveren de Sint en zijn Pieten bij de Zwaansche Brug. Daarna worden de Sint en de Pieten ontvangen op de kade met muziek. Dan wandelen ze richting het Gemeentehuis met muzikale begeleiding en daar worden ze ontvangen door de burgemeester.

Sinterklaas Intocht Esch
Sinterklaas heeft ons laten weten dat hij op zondagmiddag 20 november de kinderen in Esch zal bezoeken. Na twee jaar coronamaatregelen heeft Sint gelukkig samen met zijn pieten en Soesch weer een leuk programma bedacht. Ontdek het programma hier!

Stapel op Sint in Boxtel
Het Kasteel Stapelen in Boxtel is dit jaar weer de logeer plek voor Sinterklaas. Helaas is het kasteel alleen geopend voor geplande bezoeken voor basischoolkinderen uit de Gemeente Boxtel.


Sinterklaas intocht Vught
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Feest! Op zondag 13 november om 12.58 uur komt hij aan met de trein, aan de kant van de Stationsstraat. Vanaf het station wandelt Sinterklaas met zijn Pieten naar het oude Raadhuis. Daar ontvangt burgemeester Van de Mortel Sinterklaas. Voor meer info, klik hier!

Sinterklaas intocht Uden
Aan alle grote en kleine kinderen…. Hij Komt, Hij Komt!! Spannend hè? Komen jullie dit jaar ook weer allemaal op zaterdag 19 november naar de intocht Sint Uden? Om 12.00 uur start het pleinfeest op de Markt, voor jong en oud. En om 14.00 uur gaat de intochtroute van start vanuit de grote kerk in Uden aan de Kerkstraat. De route is hetzelfde als vorig jaar. Waar sta jij langs de kant? Uiteraard verzamelen we daarna weer op de markt in Uden om samen nog lekker te feesten.


Sinterklaas intocht Heusden
Lieve kindjes opgelet! Kom op zaterdag 12 november 2022 naar het Hart van Heuze. Daar start om 14.00 uur een tof buitenprogramma!

Sinterklaas Intocht Drunen
Het ziet ernaar uit dat we sinterklaas en zijn pieten aankomend jaar weer gezamenlijk kunnen ontvangen in Drunen. Zondag 13 november is dè dag dat Sinterklaas aan zal komen in Drunen. De Sint en zijn Pieten kijken ernaar uit om jullie weer te zien! Het zal net zoals elk jaar een groot feest worden met pepernoten en vermaak!

Verlichten Sinterklaas Intocht Vlijmen
Dit jaar kunnen we Sinterklaas weer met een mooie verlichte intocht in Vlijmen verwelkomen. Op vrijdagAVOND 18 november 2021 zal Sinterklaas niet alleen met een mooie lichtjesintocht door Vlijmen rijden, maar zal er ook een defilé plaatsvinden. Alle kinderen, ouders, opa’s/oma’s en alle anderen kunnen dan langs Sinterklaas lopen. Wat zal hij blij zijn om al die lieve kindjes weer langs de kant te zien staan. Zijn jullie er ook weer bij?

Sinterklaas intocht Ammerzoden
Kom feest vieren tijdens de intocht van Sinterklaas op zondag 13 november 2022 in Ammerzoden! Sinterklaas zal om 14.00 aanmeren in de haven van Ammerzoden. Kom de Sint en zijn Pieten feestelijk ontvangen!Sinterklaasintocht Oss
Ook dit jaar zal de Sint weer een bezoek brengen aan de lieve kindjes in Oss dit jaar op zaterdag 19 november 20202, Voor alle info, Klik hier!

Sinterklaasintocht Middelrode & Berlicum
Op zaterdag 19 november komt onze goede Sint met Pieten een bezoek brengen aan alle kinderen van Berlicum! Om 17.30 uur srart de verlichte intocht van uit de Torenstraat! Meer info volgt!

Sinterklaasintocht Sint-Michielsgestel 
Beleef een gezellige intocht op zondag 20 november 2022 in Sint-Michielsgestel! Aankomst om 14.00 uur op het Petrus Dondersplein.

Intocht Sinterklaas Helvoirt
Zondag 13 november om 11.00
uur brengt Sinterklaas en bezoek aan Helvoirt! Sinterklaas en de Pieten worden zoals voorgaande jaren ingehaald door Harmonie Kunst Adelt in de Achterstraat vanaf de N65 naar het kerkplein. Voor het volledige programma, klik hier!

Verlichtenintocht Schijndel
Op zaterdag 12 november 2022 om 17.45 uur vertrekt de lichtjesoptocht vanuit Dioscuren met heel veel leuke acts onderweg! Versier jezelf met lampje en geniet mee van deze gezellig verlichten intocht van Sinterklaas en de Pieten.Sinterklaas Intocht Heesch!
Zo tof, in Heesche verwelkomen de kids de Sint en de Pieten op zondag 13 november 2022! Klik voor alle info hier!

Sinterklaas Intocht in Rosmalen
Zondag 20 november 2022 komt de Sint en de pieten aan in Rosmalen! Om 13.00 uur gaat de intocht van start en vanaf 14.00 uur kun je de Sint bewonderen op het podium van De Driesprong!

Sinterklaasintocht Hedel
Op zaterdag 19 november komt de Sint aan in Hedel! Om 13:30 uur bij Jachthaven 't Stik.

Sinterklaasintocht Kerkdriel
Op zondag 13 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Kerkdriel! Vanaf 13.00 uur gaat de intocht van start bij de Loswal.

Sinterklaasintocht in Kerkdriel

Intocht Den Dungen
Op zondag 20 november 2022 komt sinterklaas in Den Dungen aan! 

Intocht Sinterklaas Veghel
Natuurlijk komt de Sint ook dit jaar aan in Veghel op zondag 13 november 2022! Na voet aan wal te hebben gezet maakt Sint een rijtoer op zijn schimmel, via de Hoogstraat naar de Markt in Veghel. Daar wordt de Spaanse bisschop officieel verwelkomd

Sinterklaas Intocht Zaltbommel
Op zaterdag 12 november 2022 is het weer zover! Sinterklaas met al zijn Pieten komen naar Zaltbommel. De Sint en zijn Pieten komen niet bij de haven aan dit jaar. Wil je weten hoe het programma eruit ziet? Klik hier!

Stapel op Sint op Kasteel Stapelen
De Sint logeerd wel op het kasteel maar is helaas niet te bezoeken voor gezinnen en families. 

Landelijke Sinterklaas intocht op TV 2022
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar de Sint aanmeert blijft geheim. Spannend! Je kunt het feest zaterdag 12 november vanaf 12.00 uur volgen op NPO3.

Verlichte Sinterklaas Intocht in Berghem
Zaterdag 12 november 2022 komen de Sint en zijn Pieten om 17.30 uur aan op het Meester Gielenplein in Berghem met de grote verlichte Prinsenwagen en geven daar een spectaculaire verlichte show!

P.S. naast de intochten staan er nog veel meer leuke activiteiten in onze Uitagenda! Heb jij nog een leuke tip, laat het ons dan weten via denbosch@kidsproof.nl! 

~ Carlijn ~

Sinterklaasactiviteiten voor thuis
We hebben 23 tips verzameld zodat je er toch voor kunt zorgen dat het een onvergetelijke Sinterklaas wordt dit jaar! Klik hier!