Theaterfestival Boulevard 2022!

29 juni 2022
Soms ben je gewoonweg niet te stoppen. En dat hoeft ook niet bij Theaterfestival Boulevard! Duikel van voorstelling naar voorleessessie. Buitel van de ene verbazing in de andere verwondering. Tuimel over het gras en struin rond de bomen. DON’T STOP! Hink, stap, sprong in ieder geval naar de onderstaande voorstellingen.
Theaterfestival Boulevard 2021 Den Bosch
VOORSTELLINGEN

Vuur/toren [6+]

LAIKA & HETPALEIS/MICHAI GEYZEN

In hun toren houden drie vuurtorenwachters een vuur brandend en elkaar op de been. Met bezwerende rituelen, vlaggendansjes en a capella songs – van Britney Spears tot The Spice Girls. Maar wie loodst hen naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? Hoelang houden ze het vuur in hun hart brandend? Een tragikomische voorstelling over licht in het donker.

VR 5 T/M MA 8 AUG OP VERSCHILLENDE TIJDEN BIJ PANAMA PICTURESDUMMIES [6+]

dOFt/ PIET VAN DYCKE

Er bestaan duizenden ongeschreven regels: trakteren als je jarig bent, niet voordringen in rijen, ‘Gezondheid!’ zeggen als iemand niest. Maar de twee klungels in deze mix van dans, theater en acrobatiek kennen al die stille afspraken niet. DUMMIES is een bron van vermaak. Leve de ontregeling!

WO 10 T/M VR 12 AUG OM 13.00u EN 16.00u IN HET ZUIDERPARK/POPULIERENCIRKEL De Volle Vuilkar [8+]

SCHIPPERS&VANGUCHT

Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle volwassenen en kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland. Maar daarbinnen blijken ze niet het enige te zijn dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken. De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn.

DO 4 T/M ZO 14 AUG OM 13.00u, 14.30u, 16.00u, 18.00u EN 19.30u IN HET ZUIDERPARK DIT IS HET SHOWORKEST VAN THEATER ARTEMIS

Theater Artemis/ Keimpe de Jong | NL

Keimpe de Jong hoort de god-gan-se dag liedjes. Vanbinnen. Maar ja, al zijn muzikale maatjes zijn kamperen, op de brommer weg of aan het drinken in het café. Daarom verzon saxofonist, componist, liedjesschrijver, theatermaker en dirigent Keimpe een eenpersoonsbigband. Als het publiek hem af en toe eventjes wil helpen? Fijn.

WO 10 T/M ZO 14 AUG IN HET ZUIDERPARK / TENT ROODOut of the Box [6+]

THE 100HANDS | NL

Stap het levensgrote roze vierkant in. En weer uit. Deze fysieke en beeldende voorstelling vindt zowel in als buiten de box plaats. Help je iemand die erin wil – of juist eruit? En hoort die jongen daar verderop staat bij de voorstelling of niet? Verrassend en vermakelijk. Ook verleidt Out of the Box tot zomerse mijmeringen over dichtbij komen, afstand houden en aanpassen.

DO 4 T/M ZO 14 AUG OM 14.30u,17.00u EN 18.30u UUR IN HET ZUIDERPARK, BLOCK BOX: KUBUSFootball meets dance

CORPO MÁQUINA SOCIETY/ GUILHERME MIOTTO

Lijkt voetballen op dansen? Volgens de Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto wel. Hij gaat in de Kruiskamp met jeugd uit de buurt aan de slag. Locatie: de gymzaal van BBS Kruiskamp. Dagelijks tonen ze hun vorderingen aan de bewoners en bezoekers van Boulevard. Overdag gaat Guilherme met maar liefst zeven dansers, zeven voetballers / sportcoaches en twee muzikanten aan de slag. Vanaf 15.00u kan iedereen tussen de 8 en 14 jaar uit Den Bosch-West gewoon vrij binnenlopen en meedoen! Einde middag gaan de deuren op voor publiek voor een hartveroverend samenkomen waarin de connectie tussen voetbal, theater en het leven steeds voelbaarder wordt.

WO 10 T/M ZO 14 AUG OM 16.30u IN DE GYMZAAL VAN BBS DE KRUISKAMP VERDER GRATIS GENIETEN

Op de eerste donderdag en vrijdag, én op de zaterdagen en zondagen is er lekker veel gratis te beleven in het Zuiderpark. Veelal combinaties tussen theater, acrobatiek en muziek!

DO 4 T/M ZO 7 EN ZA 13 T/M ZO 14 AUG OP VERSCHILLENDE TIJDEN OP HET PARKPODIUM IN HET ZUIDERPARK


OORWURMEN

Elke dag lezen acteurs voor uit spannende of grappige kinderboeken. Samen met Boekhandel Adr. Heinen en Huis73 kiezen we telkens een boek dat past bij de jeugdvoorstellingen in het Zuiderpark. GRATIS!

DO 4 T/M ZO 14 AUG VAN 14.00u TOT 14.20u IN HET ZUIDERPARK


HET GROOT EN LEVENDIG EXTRAVAGANZA-BORDSPEL [4+]

Speel mee op dit levensgroot bordspel van Juup Luijten. Met zes pionnen als acteurs en een ganzenhoeder als spelleider. Wie is er als eerste bij de fi nish? GRATIS!

MA 8 T/M VR 12 AUG TUSSEN 14.30u EN 19.00u OP HET PARKPODIUM IN HET ZUIDERPARK

Heel veel theater plezier!

~ Carlijn ~