Kuikentje in een nestjeTerug naar het overzicht

Er worden in de lente heel veel kuikentjes geboren. Lief is deze hè?
Wat heb je nodig?
Een bakje waar je een nestje van kunt maken. Hier is een plastic bakje van etenswaren gebruikt, maar je kunt ieder leuk bakje of mandje gebruiken. Verder heb je stro nodig (echt of namaak), vilt in oranje en geel, een wiebeloogje, een oranje pijpenrager, lijm en een schaar.

Hoe maak je het kuikentje?
Knip twee lijfjes uit het gele vilt. Knip een vleugeltje uit het oranje vilt en plak deze op een van de gele lijfjes. Plak hier ook het snaveltje en het wiebeloogje op.

Pak de pijpenrager. Vouw deze dubbel en knip van beide uiteinden een stuk af zodat de pootjes een goede lengte hebben. De afgeknipte stukjes vouw je om beide uiteinden van de pootjes om twee extra 'teentjes' mee te maken.

Tot slot plak je beide gele lijfjes tegen elkaar aan, met de pootjes ertussen.Vul een bakje of mandje met stro, zet het kuikentje erin en klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke Kinderfeestjes

Leuke Kinderfeestjes

Had jij een jarig jobje of jetje afgelopen vakantie? Of er binnenkort een? September staat in het teken van kinderfeestjes. Heb jij binnenkort eentje te vieren? Check snel alle verjaardagsfeestjes in en om Den Bosch!

Kiezen maar!