Nieuw Pietertjeswandeling!Terug naar het overzicht

zondag 3 januari
Nieuwe Pietertjes speurtocht in DePetrus!
Bij de renovatie van DePetrus werd helemaal boven in de nok van de kerk een grappig poppetje van leisteen ontdekt. Bij de bouw van de Petruskerk is dat poppetje naar alle waarschijnlijkheid door bouwvakkers gemaakt. Toen DePetrus in 2018 in gebruik genomen werd als ontmoetingscentrum ontstond het idee om Pietertje te bevrijden en hem tot mascotte te maken voor de jeugdactiviteiten van het Vughts Museum in DePetrus. Niet lang daarna werd er in samenwerking met diverse partijen en met de hulp van veel kinderen het Pietertjespad gemaakt die nog altijd vanuit DePetrus gelopen kan worden.

De nieuwe Pietertjes speurtocht
De mascotte Pietertje neemt de kinderen mee langs de vitrinekasten van het Vughts Museum in DePetrus. De kinderen moeten vragen beantwoorden, voorwerpen zoeken, opdrachten maken en tekeningen afmaken. De jeugd maakt op deze manier op een leuke manier kennis met cultureel erfgoed in hun eigen omgeving en krijgen daar waardering voor.

Na afloop ontvangt ieder kind een boekenlegger en een stempel van Pietertje. Bij deze speurtocht werkt het Vughts Museum onder andere samen met de bibliotheek Huis73 Vught.

Liever naar buiten? Check dan De Pietertjespad Wandeling voor buiten!

Voor meer informatie klik op de roze button!

DePetrus

Heuvel 2
5261 EE Vught
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Herfst!

Herfst!

Yay! De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is nu écht Herfst! Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids! Ontdek jij onze herfst favorieten?

Ontdek de Herfst tips hier!